Přejít na obsah

Výměna klíčku FABIA II


Weitr

Doporučené příspěvky

Ahoj bohužel se mi roztrhnul klíček od auta na 3 kousky, které už nejdou dohromady.Proto jsem sehnal  nový klíček s novým znakem.

Vyměnil jsem jen manžetu ( žlutá čára ) a chtěl bych to nakodovat.Tudíš nový klíček pasuje do zámků,ale .....

Někdo mi poradil, že to nepůjde udělat protože mám fabia II RV.09 listopad a napsali mi, že mám 4kovou řadu immo a nové klíče mají 5tku  tudíš to nepujde nakodovat aby fungovala dálka a šlo nastartovat.

 

Ale další mi poradil přehodit skleněnou kapsly  ze starého klíče do nového ...poradíte mi někdo kde ta kapsle je ve starém a v novém klíčku? Protože nový klíček nelze rozpůlit jako starý klíček ,, vejpůl " jde jen otevřít kryt pro baterku.

 

:kol-47: Za každý koment děkuji.  :kol-47: 

post-50067-0-26043600-1376507079_thumb.j

post-50067-0-68421300-1376507087_thumb.j

post-50067-0-52552400-1376507095_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten nový klíč - pokud to dobře vidím na fotce - je úplně nová řada klíčů s DO a ty jsou velmi špatně rozebiratelné k plošnému spoji. A navíc transpondér uvnitř není v obvyklém provedení čip uzavřený ve skleněné kapsli příp. plastovém obale ale tvoří jej cívka napojená na integrovaný obvod na plošném spoji. Tento transpondér lze pomocí diagnostiky naprogramovat pouze jednorázově. Na původním klíči by měl být transpondér uvnitř pouzdra s tlačítky v takové samostatné komůrce vedle plošného spoje. Při jeho vyjímání je ale nutné dávat velký pozor, obvykle jej při výrobě fixují lepidlem. To se dá řešit nahříváním horkým vzduchem. Doporučuji ověřit na diagnostice (která to samozřejmě umí) schopnost spárovat dálkové ovládání s jednotkou ve vozidle a pak teprve naprogramovat jak transpondér, tak i ovladač. Více ti mohu odpovědět na info@zamecnictvi-twardzik.cz . Mám k dispozici diagnostiku na celou řadu Škoda včetně ročníku 2013 a téměř kompletní sortiment dálkových ovladačů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekl bych, že na původním klíči byl transpondér umístěn v dutině vedle planžety, viz šipka na obrázku. Vedle plošného spoje místo pro transpondér není. Ta rozlomená část starého vystřelováku se dá koupit za 500,- bez tyčinky nebo za 700 s tyčinkou pod názvem Podkova / hlava pro klíč Škoda.

post-516-0-00009600-1377667533_thumb.jpg

Editováno: , autor: Dula
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Mam sice taky origo dálkový klíčky , ale chtěl bych si pořídit ještě jeden bez dálkovýho ovládání. Byl sem zvyklej se chodit koupat s pověšenýma klíčema od starýho auta bez centrálu pověšeníma na krku. I v tom obyč klíčku bez dálkovýho ovládání je prej nějakej čip pro imobilizer. Tak jestli ta voda tomu čipu nebude nějak vadit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Voda by čipu pro imobilizer neměla vadit. Je to bezvývodová součástka - miniaturní plastová kostečka. Ale problém bude asi samotný klíček. Čip je umístěný v dutině klíčku a asi po vylezení z vody by z něj voda pomalu vykapávala.

Lepší by asi bylo ten náhradní klíček bez imo (bez dutiny), jen pro odemčení auta a tam mít uschovaný originální klíč.

Výroba toho bezčipového náhradního by taky asi přišla levněji, a nemusel by se přizpůsobovat další klíč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Schovat náhradní klíč vybavený transpondérem (čipem) uvnitř vozidla je dost velké riziko. Zloději mají oči! Pokud už chceš mít klíč do vody, tak tu polovinu pouzdra, která nedrží hrot klíče, odvrtej či odbruš tak, aby po koupání snadno voda vytekla zevnitř klíče. Pouzdro držící transpondér doporučuji zalít dvousložkovým lepidlem - mělo by stačit pár kapek. Pak namontuj tu odvrtanou polovinu pouzdra. Důležité je, aby transpondér z klíče v žádném případě nevypadl. A než klíč vložíš do zámku, tak jej vždy řádně osuš - voda vyplavuje mazivo ze stavítek :kol-28: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak si prostě nech u klíčové služby udělat ten nejjednodušší klíč s čipem a pevným hrotem a hotovo. Voda , která se dostane dovnitř klíče, čipu neublíží. Maximálně ti pak bude pomalu voda odkapávat z klíče ve spínací skříňce na pravé koleno...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj kluci bohužel mi prasknul klíček :/  Ovládání a ten čip ve vnitř je v pořádku a scháním jen tu přední část co je prasklá na fotce.

Dá se sehnat jako samostatný kus? Nebo neválí se vám někomu doma tenhle klíček k ničemu? :)

Díky za každou odpověď.

 

 

post-50067-0-77337000-1390303928_thumb.j

post-50067-0-91032200-1390304562_thumb.j

post-50067-0-41889500-1390304584_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Platí, že při rozebírání klíčku (např. při výměně baterky) má člověk limit cca. 3 minuty na tento úkon, pak musí znovu spárovat? Nevíte případně, jak se zpětné párování klíčku a auta dělá?

Mám s klíčkem určité plány, a tak jsem jej chtěl "zrenovovat" (dovedl mě k tomu znovu Galvi, tentokrát svým odkazem). I když není můj moc ošahaný, "čerstvá" nová tlačítka by se mi líbila (záložní klíč s polepem a číslem z továrny chci nechat opravdu jako záložní uložený doma).

 

EDIT: Koukám, že v odkaze je jiné provedení, které má diodu ještě na středu klíče, ale můj dotaz platí :D

Editováno: , autor: sytic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popravdě o 3 minutách nic nevím  :kol-32: , ale asi rok zpátky se mě po pádu rozbil klíč od Golfa (je stejný jak máme od škodovek) a vypadla i baterka, klíč jsem skládal až po několika hodinách, protože se mě s tím nechtělo venku drbat a normálně fungoval.

 

Jinak s tím mým odkazem jsem si teď všiml, že tam je dodání 7-30 dnů, takže to prodejce objednává na e-bay.. Jestli to potřebujete dřív, tak si na aukru vyberte jinou aukci, kde to mají skladem  ;) .

 

EDIT: diody jsme si nevšiml, dobrý postřeh  :kol-47:

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem roomstera jen s jedním klíčem. Druhý jsem objednal kompletní vč. DO, IMMO a planžety na netu ve special. obchodě za krásných 999,- vyměnili mi tam chip IMO za ID48TP24 a po spárování a vybroušení cca 450 kč je vše plně funkční... :kol-47:           

Editováno: , autor: crazyduke
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Tak už nějakou dobu sháním novější provedení trojtlačítek pro klíč VW/Škoda, ale nedaří se mi.

Chtěl bych se proto zeptat, zda je možný pro novější provedení klíče použít starší typ tlačítek.

 

Mimochodem, pro někoho, kdo by chtěl měnit barevný znak ŠKOD za černobílý by bylo ideální sehnat si obal "vystřelováku" pro Rapid, ale zatím jsem na něj taky nenarazil.

 

Starší typ vystřelovacího klíče

 

3179.jpg

Novější typ vystřelovacího klíče

 

3528.jpg

 

EDIT: Omlouvám se za "reklamu" u druhé ilustrace. Každopádně mě moc zajímá, zda by bylo možné tlačítka zaměnit :)

Editováno: , autor: sytic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

A jak je to když si nechávám dělat a sinchronizovat novej klíček k autu?

To mi udělaj v každej klíčkárně a nebo jen v autorizáku?

 

Pokud jenom v autorizáku-vedou se o tom záznamy v elektronickej servisní knížce?

 

Neboli-teoreticky-budu kupovat jetý auto a prodávající mi se vší slávou předá dva klíčky od auta.

A najednou mi auto zmizí. Třeba je i kamerovej záznam krádeže-někdo příde k autu a normálně si odemkne a odjede bez nějakýho násilnýho počínání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...