Přejít na obsah

Ventilátor na chladiči běží víc než zdrávo


tomasss

Doporučené příspěvky

U nové O III Combi, 2.0 TDI CR, mám problém s rozbíhajícím se ventilátorem na chladiči. Vcelku často se mi stává, že zastavím a ventilátor ještě dlouho hučí. Při jízdě to poznám, že se deaktivuje START-STOP systém. V létě jsem si říkal, že se snad zahřát může, ale na podzim a v zimě situace stejná. Včera mi dokonce běžel po cca 5km trase do práce, když měla voda podle teploměru sotva 700C a venku byly -40C. Auto bylo v aut. servisu a samozřejmě nic nenašli.

 

Je to normální?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za odpovědi.

 

Návody (náhodou) čtu, ve všech autech která jsem kdy měl (Š120, Fávo, Fabia I, O II (3x) a teď O III) psali, že ventilátor může sepnout (i když tehdy ještě DPF neznali). Akorát ve skutečnosti to dělala jen Š120 a teď O III. Paradox taky je, že jedna ekologická funkce (DPF) odstaví jinou (Start - Stop).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Odpověď je na stejné úrovni, jako tvůj předchozí příspěvek. A smajlík? Myslím, že někdy vystihne víc, než odstavec textu. A ano, uživatel automobilu se mu musí přizpůsobovat a to nejen v tomto bodě. Víc to tady nemá smysl řešit, beztak je to už dost off topic.

PS: jestli jezdíš daleko, tak proč řešíš problémy s jízdou na krátkou vzdálenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

A čteš to tady vůbec? Manuál str. 24 = ochlazení motorového prostoru po vypálení DPF...

attachicon.gifchlazení.JPG

A možná také jeden postřeh nahrazující kontrolku. Všiml jsem si, že pokud zastavím, během chviličky klesnou plynule volnoběžné otáčky ze zhruba 800-900 na nějaké kolem 600. Je to na otáčkoměru znatelný pokles. V případě vypalování filtru (což si myslím vzhledem ke smradu, který z auta šel, skutečně probíhalo), běžel ventilátor naplno a pokles otáček se nekonal. Tak asi tak. :kol-48:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...