Přejít na obsah

Garanční, servisní prohlídky


Sanek81

Doporučené příspěvky

O.k.Přidám první.

Říjen,mimo interval v 15000km,výměna oleje a filtru.Autoservis Pálka v Břeclavi-má velmi dobrou pověst.

Olej(castrol),filtr,práce=2519kč

Příští servis dle PP za cca 11000km nebo rok,teď cca 19000km, tedy ve 30tisících.

Předběžně jsem domluvený s Pálkou,ale možná zajedu do autorizáku,ještě nevím.

Je tu někdo se zkušenostmi se Škodou v Břeclavi či Hodoníně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petře, jak řešíš to, že si dovezeš vlastní olej (filtr, apod.) a budeš mít i jistotu, že ten tvůj olej i použijí? Do tvého auta.. :)

Vím, že je tam dlouhodobě znáš a věříš jim, ale jak toho dosáhnout aby to poctivě dělali i v neznámém servise? Já už jim nevěřím ani pozdrav.. Až budu muset někdy do servisu, ať už na garančku, nebo opravu, sakra si rozmyslím kam pojedu. :(

 

Před nedávnem jsem četl jak někdo jel s OIII do servisu kvůli opravě a aby servisák zjistil stav vozidla, jezdil s ním o víkendu soukromě. Neuvěřitelný, leč skutečný :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastní olej beru jako samozřejmost. Kdo mi nedovolí být u auta po dobu servisu, u toho auto nenechám....

 

Jinak nejlepší je mít na všechno známé/kamarády u kterých máte jistotu, že vás neodrbou. O autorizovaných servisech se mluví až moc často (né zrovna moc optimisticky)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pani, a ste si vedomi, ze v pripade pouzitia vlastneho - doneseneho oleja, prichadzate o Skoda zaruku na dotknute sucasti. Je to aj v podmienkach zaruky - mam to potvrdene kamaratom v origo servise!!!

Dnes som sa o vymenu s donesenym olejom pokusil a vaoval ma, ze ak takuto zakazku zanesi do systemu, pridem o zaruku. Tento system zakazok je novy a povinny pre vsetky dealerov Skoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

No teď mě čeká první garančka tak jsem zvědavý kolik mě ta sranda bude stát. Uvažoval jsem taky o vlastním oleji, ale nakonec si připlatím - pro klid duše, než se pak dohadovat se škodovkou. Otázkou zůstává, co by se dělo kdyby došlo k nějakému poškození motoru po delší době.Protože pak se podívají do servisky kde bude uvedeno vlastni olej a je problém. To aby si pak člověk schovával nádobky po celou dobu co bude mít vůz  kol117 A po zkušenosti s předešlou Octavii 2 kde jsem měl na motoru najeto 85000 a rozsypala se mi klikovka nakonec půjdu raději oficiální cestou. Tím že jsem navštěvoval autorizák byla výše kulance 80% - dostal jsem nový motor a zbytek, čili práci a nějaká těsnění jsem si musel zaplatit ale měl jsem nový motor. Tehdy v autorizovaném servisu koukali i na turbo jestli to není jeho vinou tím pádem by mě poslali do pr*ele naštěstí se to nepotvrdilo.

 

Takže si myslím, že kdyby časem vznikl problém, tak by taky mohli dát ruce pryč a ty se starej. Šetřil jsi, nám si nedal vydělat tak tě v tom necháme vymáchat :rtfm: 

 

Napíšu pak kolik mě ta sranda stála :kol-31:    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar kluci,

 

tak jsem se docetl hodne o tom jestli vlastni olej nebo ne, ale nikde zadne doporuceni na dobrej autorizak za rozumnou cenu.

 

Stal jsem se taky majitele OIII s 1.6tdi CR 77kW. Vymena a prvni garancka by mela byt v 30 000 km (coz me ceka zhruba za 6 tisic km..). Zatim jsem mel cas se zeptat v jednom autorizaku (Louda podebrady), kde mi rekli za vymenu oleje 4800,- CZK, coz mi teda za vymenu prijde i u autorizaku prijde docela dost...

Proto se chci zeptat na vase zkusenosti s cenama a pristupem v autorizovanych servisech..

 

Diky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pub24:Olej,olej,olej,musíš počítat s tím, že ve Škodě si vezmou cca 800kč za litr, ty za za 800kč koupíš 5 litrů toho stejného oleje, můžeš si přinést svůj, ale i když bude splňovat všechny normy,nedá ti Škoda záruku na motor,je to hnus, ale je to tak. Jinak v ostatních servisech si berou kolem 400kč/L, aspoň tedy co mám já zkušenosti. Jinak mě čeká první návštěva autorizáku za 10000km, pak dám info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cenu oleje neurčuje přijímací technik, ale majitel servisu. Ptát se teda můžeš, ale odpověd nečekej....Dones si svůj, v originálním zavřeném balení. Dodrž  předepsanou normu pro motor a nemusíš nic řešit. Technik Ti pouze dá do poznámek , že jsi si donesl vlastní olej, značku a normu. O záruku samozřejmně nepřijdeš....Jedině tímhle postupem dojde postupně ke snížení ceny oleje. Jiná cesta tam nevede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No schválně se jich zeptám na cenu oleje v autorizáku ve středu a proč tam mají tak neskutečnou přirážku. Včera jsem volal abych se objednal tak jsem se ptal na orientační cenu a bylo mi řečeno cca 4000 Kč. Tak uvidíme  :rolleyes:

 

Zkousel jsem auto zitka a tam mi za servis na 30 000 km rekli 3500 ,- coz mi uz prijde docela rozumna cena :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...