Přejít na obsah

Garanční, servisní prohlídky


Sanek81

Doporučené příspěvky

Před hodinou, M_ike napsal:

Kolik chteji za hodinu prace v mercedesu a SA?

 

Ve Skode jsem v servisu jeste nebyl (autu je teprve 2,5 mesice) takze nevim. V mercedesu byla nebo je hodinova sazba za praci 63 a 53 Euro maji to tam rozdelene na 2 sazby. Ale muzu rict, ze kdyz jsem jezdil do autorizovaneho servisu nebo do nejake garaze ktery tady bere za praci  20-30 Euro za hodinu tak v tom ve finale rozdil nebyl. V MB ( nejen v MB ale v kazdem autor. servisu) jsou na kazdou praci dane sazby treba na vymenu nejakeho dilu 1,5 hodiny, kdezto v garazi u toho manik vykouril 5 cigaret  vyridil si 10 tel. hovoru a zauctoval si za praci 4 hodiny. Takze suma samarium to vyslo na stejno.

 

Jinak abych nevybocoval od tematu:

Do Skody servisu jsem jeste dnes rano napsal mail proc kdyz je do Skody z vyroby dodan olej Castrol Edge  a doporucuji ho I v manualu davaji jiny (Mobil Super)  bylo mne odpovezeno, ze je to od vyrobce jen doporuceny olej a muze se tam nalevat  se stejnou specifikaci klidne i jiny (od jineho vyrobce)

Dotaz: staci do motoru 1.4 TSI  4L kanystr?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4l kanystr je na měrce přesně mezi rysky. Pokud chceš olej k horní rysce, ta + 3 - 4 dcl

Pokud chceš automobilkou doporučený olej, tak je to Castrol LL III 5W-30. který se plní i jako originální olej Škoda auto, do těch jejich šedých obalů-

Editováno: , autor: pava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
před 2 hodinami, Schrapnel napsal:

Ahoj, blíži sa 30.000 km tak pôjde RSo do servisu. Nemáme niekde info o tom, čo konkrétna servisná prehliadka má obsahovať? 

Má predplatený servis do 150000km tak by som rád skontroloval, aké úkony majú predpísané a či ma na niečom nešidia.

To vazne po 30tkm?Moja asi posledna navsteva autorizaku,pokial mi pri tej najblizsej neumoznia svoj olej a byt pri tom osobne a pre tvoju predstavu co tam cca vsetko robia.

IMG_20190102_130600.jpg

Editováno: , autor: ritch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, Schrapnel napsal:

Dikes. No ja som si "predplatil" servis asi za 12.000 Kč, takže ja až do 150000 km nebudem platiť nič.  A kvôli záruke tam holt musím chodiť.

Zdravím, můžu vědět nějaké podrobnosti o tom předplaceném servisu? Protože pokud jezdíš po 30000 km, tak je to 5 servisů a to by vycházelo na 2400 Kč na jeden servis. To se mně moc nezdá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Martin Bednář napsal:

Jak vypadá Plán údržby...? Nikdy jsem nic takového nedostal...

To je bohužel častý nedostatek autorizovaných servisů. Mně ho také někdy dají, někdy zase ne. A to jezdím pořád do stejného servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj, chtel bych se zeptat, zda je nekde mozne zjistit servisni historii vozidla? V aplikaci myskoda jsem uz zjistil, ze auto jezdilo pravidelne do servisu, ale nevim co na nem bylo delane. Nevite nekdo, jak to zjistit? Predem moc dekuji za rady, popripade vin kod je: TMBAG7NEXF0033254

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil bych navštívit dealera/servis ŠA a tam ti to zjistí myslím za mírný poplatek, teda po mě chtěli kdysi cca 100 nebo 200 kč. Taky záleží jestli se všechny úkony zapisovali a někdy, když je třeba vozidlo po havárii, tak je možné, že to tam radši všechno neuvedou :-D.

A nebo tu třeba někdo z fóra má k těmto informacím přístup...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim,ze to s GDPR nesuvisi,nakolko okrem VIN v celej historii nie su ziadne osobne udaje majitela,popripade ked auto zmeni majitela ani toho predosleho.Je to len o ochote a pristupe ludi a ja som mal to stastie,ze som na jedneho takeho natrafil a vytiahol mi celu historiu od prvej registracie az po sucastnost z ich programu Elsapro.

elsapro.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem obvolal asi 4 servisy škoda a všude novinka při vlastním oleji poplatek 500,-Kč!!! Prý nařízení škodovky! Přitom když jsem se dotazoval na škoda info tak odpověď zněla:

Vážený pane,
toto rozhodnutí je plně na autorizovaném servisním partnerovi ŠKODA, protože ten přebírá odpovědnost za
kvalitu dodaného oleje. Jakožto samostatný právní subjekt může dodání vlastního oleje odmítnout případně zpoplatnit.
S pozdravem

Bc. Tereza MATĚJKOVÁ, DiS.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...