Přejít na obsah

Garanční, servisní prohlídky


Sanek81

Doporučené příspěvky

No když mám jet jinam tak se mi to prodraží. V Č.B. jsou všichni domluvený!!! A do Rakouska to nevím nikdy jsem tam na servisu nebyl.

Samo olej 5l origo VW 1100 + 500=1600,- a od nich 5x750=3750,- furt 2 litry plus!

Těch 500 okecávají na škodovku!!!

Editováno: , autor: kacer1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě teda bylo blbý nosit si vlastní olej .

Nechal jsem si dělat preventivní výměnu po 1 roce při najetých 11 tis, První stržení barvy a výmenu černého filtr nechám na autorizáku včetně zápisu do servisky. Další "mezivýměny" si bud udělat sám.

Ale ten příplatek 500,- je pro mě zpráva, že nosit si vlastní olej už není tak out :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždy jsem si vozil lepší olej, který mě vyšel levněji a nikdy jsem neměl problém. Při poslední návštěvě v servise (Hlaváček Olomouc) mně odmítli vlastní olej s tím, že nemůžou a je to nařízení Škody Auto. Výmluvy typu: ručíme za kvalitu servisu a použité součástky (pan ředitel srovnává provozní kapalinu-olej s normálními součástkami typu filtr apod. Škoda Auto se mi následně oficiálně vyjádřila, že nic takového nenařizují a je jen na jednotlivých servisech, jak se k věci staví a co povolují. Oficiálně nemyslím Škoda FB, tam mi taky řekli, že je to zakázané mít vlastní olej.

Mně se tento liknavý přístup nelíbí - přeci jen je výměna oleje podmíněna prodlouženou zárukou atd. Nikdy bych si nedovolil donést do servisu vlastní součástku, filtr apod., ale olej, kde mně kvalitní olej stojí okolo 1000,-/5l a servis mi chce méně kvalitní olej nabízet za 800,-/litr je prostě zlodějna. Pro úplnost, jediný vstřícný krok ze strany mého servisu bylo to, že nabídli slevu na výměnu oleje 25%.....

 

V jiném servisu (Auto Hégr v Olomouci), kde servisujeme naši FIII je pro změnu podmínka, že vůz musí být koupen u nich - pak s vlastním olejem nemají problém. (Informace z jara minulého roku, když se měnil olej)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Citovat
před 14 minutami, Tragedie_v_JZD napsal:

Onen kvalitni a mene kvalitni olej... jsi expert na oleje, nebo jenom takova dojmologie?

 

 

Vážený pane, už jsem si sice zvykl, že velice rád chytáte za slovo, když se kouknu kdekoliv, kde na něco reagujete, ale dobrá. Klidně si tu citovanou formulku škrtněte a místo toho nahraďte termínem, že v servise často chtějí za zcela stejný olej několikanásobně více, než za kolik jej koupíte Vy v obchodě, na Internetu apod. Jinak k té kvalitě, to musí být člověk expert na oleje? Nebo si myslíte, že pracovat s informacemi umíte jen Vy? I laik si umí přečíst kdejaký test. A ano, vzhledem k mé předchozí pracovní zkušenosti v letectví, především v oblasti draků a motorů, což jsem i mimochodem studoval, si dovolím tvrdit, že olejům rozumím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cena motorového oleje v AS je věčné téma - holt když někdo nechce platit ty jejich přemrštěné částky ať se podle toho zařídí.

Zde to rozhodně nevyřešíme.

Doposud jsem se všemi předchozími auty jezdil na výměnu do autorizáku, nicméně aktuálně u OIII mezi výměnou LL oleje po 30 tkm jsem tuto provedl sám po 15 tkm a na oficiální pojedu do AS. Jinak cena jejich sudového LL 5w-30 oleje bez dph je zhruba okolo 200,- Kč / 1 lit.

Editováno: , autor: stanmar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

U mne v té aplikaci chyběl záznam určitě déle než měsíc, spíš dva. Úkon jsem měl vytištěný a doklad taky v ruce, tak jsem si říkal, že se tam "jednou" zajedu poptat proč to nevidím. A když jsem se konečně rozhoupal, najednou to tam bylo. Naštěstí jsem se do aplikace podíval ještě před návštěvou servisu... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdím do autorizaku hlavně kvůli tomu, že se vše zapisuje do elektronické servisky. Když pak auto prodávam, je veškerý servis doložitelný a autu to přidává na hodnotě. Zajímalo by mě jestli je možnost zpětného zápisu, pokud autorizak opomene servis zapsat.

Editováno: , autor: marsiano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...