Přejít na obsah

Garanční, servisní prohlídky


Sanek81

Doporučené příspěvky

Právě že nevytiskli. Údajně je to zpoplatněné. Nějaké nové nařízení Škodovky.

Pristup do erWinu jiste zpoplatneny je a bez toho nic nevytiskne, ale jak chteji delat autorizovany servis, pokud si to neplati?  

 

1 hodina včetně oprávnění k tisku (5,00 €)

1 den včetně oprávnění k tisku (20,00 €)

7 dní včetně oprávnění k tisku (60,00 €)

30 dní včetně oprávnění k tisku (210,00 €)

365 dní včetně oprávnění k tisku (1945,00 €)

 

Info zde: http://m.novotny-autoservis.webnode.cz/news/digitalni-servisni-plan-skoda/

 

https://erwin.skoda-auto.cz/erwin/showHome.do

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak servis mám v DSP zapsaný, v aplikaci se zatím neobjevuje a to z důvodu, že servis byl zapsán až po mém telefonickém upozornění autorizáku, že to zapomněli zapsat. Tudíž servis byl provedený 9.5.2019 a autorizák to zapsal až 24.5.2019 v den tel. upozornění. Což je jasným znakem že do DSP nejde zapisovat servis zpětně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 svoje auta jsem již prodával (soukromě, bez přítomnosti bazaru). Servisní historii jsem si vždy vedl v excelu do detailu (abych měl přehled), ze kterého jsem kupujícímu dal výtisk. Na rovinu jsem vždy říkal, že jsem nekupoval nové auto pro to, abych pak platil za servis, na autě kde není co servisovat. Olej a běžnou prohlídku jsem dělal doma (i pro to, že mám auta rád a baví mě to). Každému to bylo fuk. Spíš ocenili, že jsem měnil olej po 15000km a vzduchové filtry každý rok. Jedna ženská bědovala, že je auto těsně před výměnou oleje. Tak jsem jí řekl, že jí ho vyměním, když počká 40 minut. Jako bonus jsem jí ještě fouknul ozon do klimy. Chrochtala blahem i s tím odborníkem, co přijel jako její rádce. Prostě je důležité jednat na rovinu. Přiznat nedostatky vozu pokjud nějaké jsou. Lidi pak poznaj, že nejsem manták, který je chce ojebat, ale prostě jen prodat auto. Jednou po mě jeden chtěl abych do smlouvy písemně garantoval kilometry a že není auto bourané. Řekl jsem, to je to nejmenší. 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Chlapi, dal jsem auto na výměnu rozvodů do AS škodovky a dnes mi volal předávací technik, že rozvody jsou vyměněné, ale že jim nešlo povolit nějaké čidlo na DPF, které se prý musí povolovat při výměně rozvodů na O3, 1,6TDI a že je čidlo poškozeno elektricky a musí se dát nové.

Je to opravdu normální, že se při výměně rozvod musí povolovat čidlo, které je za motorem, když rozvody jsou na boku a nebo se jen servis snaží vymyslet si něco na čem mě zkasírují?

Možná @suri. nebo někdo kdo dělává často rozvody by to mohl vědět.

 

Předpokládám že jde o toto čidlo https://www.skoda-dily.cz/katalog/octavia-3/nahradni-dily/elektricka-vybava/snimace-cidla-a-senzory/dpf-senzory-532.html

Editováno: , autor: ZbyšekSU
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zkoumal DP a patrně nepoškodili snímač rozdílu tlaků G505, ale snímač teploty výfukových plynů G495. Tyto dva jediné se totiž musejí při rozvodech dle DP sundávat (tyto dva současně pro sundání horního krytu rozvodů). Tedy předpokládám že ten teplotní někdo tak dlouho rval až se mu rozlousknul a je po něm.

Při použití přípravku ze sady nářadí č. 17 - T10395, kterým se má tento snímač vyšroubovat by to mělo jít stejně jako když člověk vyměňuje třeba lambdy na výfuku.

 

A teď otázka - tohle by snad mělo jít za servisákem, resp. servisem, který to čidlo, které do té doby fungovalo, pokazil a ne za zákazníkem ne? K tomu by možná měli co říct servisáci jako @suri., nebo naopak zákazníci jako @ferda25 se svými zkušenostmi s reklamacemi a dokonce vrácením auta.

 

131545319_snma.thumb.jpg.2dc4fc75bcb87ccbdb471c992ab4669d.jpg

T10395.thumb.jpg.53911d76c505a5782c7ef5ad0bc30298.jpg

Editováno: , autor: ZbyšekSU
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volali ti, ze cidlo neslo povolit a je poskozene elektricky. To asi nemuze byt brano, jako ze je to jejich vina, kdyz ho kvuli rozvodum bylo opravdu nutne demontovat. Nevidim tam moznost, jak jim prokazat neco jineho. A jaka je cena cidla? Ma cenu se kvuli tomu soudit?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stane sa to , sada je síce fajn ale nie je všemocná , niekedy to holt proste nejde , je to keramickokovové a hold asi neprežije všetko .. inak sa to vybrať nedá ... 

 

pred týždňom výmena spodnej sondy na 1,2TSI čo má 12tis km , dve hodiny roboty , vyskúšaný rôzny vercajk , nakoniec povolila pri navarení kľúča na sondy na ňu ... btw ten kľúč stál 80eur bez DPH ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si včera auto převzal. Čidlo nové (3160,- pro smrtelníka originál, jejich cena samozřejmě nižší o více jak litr na faktuře, kterou po mě chtěli proplatit). Po chvilce domluvy jsme se domluvili na ceně o 1500,- nižší, takže ve finále vlastně skoro jako bych čidlo neplatil. Tedy pro mě spokojenost.

Je to to horní na DPF (za katem, před dpf), takže nejlépe přístupné, ale chápu že některá čidla jdou blbě a člověk si s nimi dlouho hraje aby je dostal ven. Sám jsem to mnohokrát zažil, ovšem zatím jsem žádné nezničil. Tak jsme si pokecali jako normální lidi a šlo to.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj, prosím o informácie od znalších. 

Na palubnom PC mi vyskočilo "Servis za 30 dní ". Pozrel som dnu a malo by ísť o "Servisnú prehliadku". "Servis oleja" ukazuje za vyše roka alebo 16000 km . Posledný servis aj s výmenou oleja bol v 10/2018 v 116700km (rozšírená prehliadka). Auto má aktuálne najazdené cca 130tis km.  Bol som sa objednať v aut. servise, ktorý mimochodom by mal byť v TOP10 na SVK. S tým, že navyše som požiadal o výmenu oleja už teraz a aj palivového filtra, nakoľko chcem olej meniť pevným intervalom, nie premenlivým, nájazd mám práve cca 15tis ročne.  Plus výmena brzdovej po 3 rokoch. Pre istotu som mal so sebou vytlačené servisné pokyny z učebnej príručky ŠKODA (Octavia III 2013 ➤ , Octavia III 2014 ➤ Údržba – přesné pokyny - Vydání 08.2014) .

 

Na moje prekvapenie, o žiadnej "Servisnej prehliadke po roku"  nemajú ani páru a olej "ešte netreba meniť a palivový až v 180tis" a brzdovú že áno už je čas. Ukázal som papiere, odbili ma s tým, že to oni nevedia čo je a odkiaľ to mám a že to čo chcem, je teda vlastne iba výmena oleja, plus brzdovka a na aute sa ďalej nerobí nič . 

Čo sa teda vlastne má robiť po roku, keď sa palubný hlási na servis a olej to nie je ? Je možné, že od vydania príručky v 2014 sa niečo v servisoch zmenilo a nie je úplne platná ? Teraz som na pochybách, či to vôbec riešiť cez autorizák, pretože "len" výmenu oleja viem dať spraviť do prvej garáže za pätinovú cenu a ak nemajú na aute nič kontrolovať podľa predpisu, ani nenapichnúť na PC kvôli prípadným aktualizáciám SW alebo servisným akciám, môžem celý autorizák z vysoka okašľať. 

Pán vravel, že oni všetko uvidia v systéme, že čo treba robiť, keď prídem na "prehliadku". No len systém mu vyhodil aj výmenu peľového filtra,  ktorý bol ale menený už v tom 10/2018 a je zapísaný v DSP, a pokiaľ príručka neklame, predpis je 2roky/30tis km .  Nechápem teda podľa čoho robia úkony keď evidentne tu niečo nesedí.

 

Ospravedlňujem sa ak sa tu niečo podobné preberalo, mám toto fórum prelustrované krížom krážom, ale k tomuto som info nenašiel. Autu skončila pred 10tis km záruka, ja ako druhý majiteľ som chcel pokračovať absolvovať predpísané prehliadky v autorizáku,  ale hneď prvá skúsenosť nie je príliš pozitívna.  Ďakujem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...