Přejít na obsah

Garanční, servisní prohlídky


Sanek81

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, beuticek napsal:

Stačí trochu číst, už se to tu probíralo. OIII má oddělený interval výměny oleje a servisní prohlídky. 

To ja samozrejme viem a precitane mam vsetky temy v OIII sekcii. Moj dotaz sa tykal toho, co sa teda robi/nerobi na prehliadke po roku, na ktoru ma auto posiela, ale servis ma odbil, ze taka prehliadka v podstate neexistuje. Ako keby existovala len zakladna prehliadka s vymenou oleja, rozsirena prehliadka s vymenou oleja. Ale samostatna prehliadka nie. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež si myslím, vďaka za potvrdenie a teda učebná pomôcka "Údržba - přesné pokyny" z r. 2014 je asi stále aktuálna , kde je jasne uvedené , "Po 2 letech nebo 30 000 km a pak každý 1 rok/30 000 km"  (  kontrola pneu, čelné sklo, brzdy, skúšobná jazda , atď a asi aj potvrdenie záruky mobility a ja teda pevne dúfam, že napojenie na PC a kontrola servisných akcií a pod. ) , ale to mi bolo zmietnuté zo stola.  A ja keďže som požiadal AJ o výmenu oleja, aj keď palubný ešte výmenu nehlási, tak mi bolo povedané , že teda len vymenia olej. A tú brzdovú.  Preto tie rozpaky. Pretože, keby nemením olej a brzdovku, čo by na aute robili, keď sa hlási do servisu , ale podľa servisu, netreba na ňom nič kontrolovať/robiť ?  Len by resetli interval a skasírovali ma ?  Ako mám teda postupovať, aby sa robili všetky úkony, ktoré sa aj majú ? To aby som nad nimi stál a odškrtával  vykonané úkony. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi jste se s prejimacim technikem vzajemne nepochopili, neres to. Pri prijmu vozidla zadaji do systemu RZ a stav tachometru, system jim vyhodi papir s predepsanymi servisnimi ukony, mechanik vezme ten papir a na vozidle dela ty ukony, pak kazdy provedeny ukon odskrtne. Ten papir jsem pak dostal, z nekterych ukonu jsem byl neprijemne prekvapen, jako treba doliti skoro plne nadrze kapaliny do ostrikovacu skoro litrem predrazene kapaliny. Priste jim auto predam s plnou nadrzi a jsem zvedav, kolik tam jeste dolijou.
:-)

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:) Ja som na veci veľký pedant, možno preto sa ma chcel len zbaviť. Nebudem to teda riešiť, až kým nedostanem do ruky ten papier s vykonanými úkonmi. Pretože PC im vyhodil aj výmenu peľového f., aj keď menený bol pred 11 mesiacmi/14tis km, čiže ešte by sa nemal. Potom si sním vykonzultujeme platbu, že ostrekovače boli plné po hrdlo a peľový nebolo treba meniť. :)   Vďaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednou ještě jako mladej zobák jsem byl při roční prohlídce přítomen. Spočívala v tom, že mechoš zvednul kapotu, prohlásil, že je vidět, že se o auto dobře starám. Zavřel kapotu, odfajfkoval položky, prodloužil záruku, zacáloval jsem co nedělal a odjel. Jako síla... 
Na druhou stranu když jsem ho viděl, tak jsem byl rád, že se v tom autě nevrtal. Stačilo mi, že auto nepodkládali na zvedáku gumovejma špuntama, ale kusama dřevěnýho špalku.... Autorizák...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě stačí že je servis kde na dolití oleje musí sepsat zakázku a mít auto vevnitř hodinu. Jinde přejímací technik vezme hadr a olej a jdeme k autu.

(prosím bez poznámek proč si to neudělám sám, při posledním pokusu bylo od oleje úplně vše a při posledním pokusu o opravu čehosi sem utrhl šroub z bloku motoru, tak mi všici říkaj abych už na to raději nesahal)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim pani,chcel by som sa opytat kolko vopred Vas auto vyzvalo na navstevu servisu....ja mam momentalne 25000 teda najblizsia serviska je na 30000 ...pytam sa to preto lebo mam servis v cene auta ale podmienka je,ze ma musi auto na tu servisku vyzvat a ja nezijem monentalne v SR ale v zahranici ale bezplatny servis mam len v SR  preto to potrebujem nejak naplanovat...domov idem o cca mesiac ale dovtedy budem mat tam max 28000 vratane cesty domov....neda sa to nejak "umelo" vyvolat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dohodni se servisem, aby to udelali o neco drive. Pokud budou rozumni, nebudou s tim mit problem. Pitomosti typu pretaceni pocitadla kilometru, to nema cenu ani komentovat. Pri prekroceni intervalu o vetsi objem kilometru rvou hlavne leasingovky. V podminkach (v navodu) je jen ustanoveni o zaruce mobility po prekroceni o vic nez 3 mes. nebo 3 000km.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...