Přejít na obsah

Rádio a zásuvka


OVAk

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, obracím se na vás s prosbou o radu ohledně rádia a zásuvky do mého LX135. Na autě se snažím dělat si všechno sám akorát v elektrice trochu plavu. Už asi tři roky mi doma leží rádio podobné tomuto: http://autoradia.heureka.cz/sony-mex-bt2700/ dostal jsem jej jako dárek, ale nějak jsem neměl potřebu ho instalovat. Teď by se, vzhledem k tomu, že v autě trávím více než polovinu pracovní doby, asi celkem hodilo, stejně jako zásuvka na GPS. Zásuvku mám doma univerzální a i bedničky mi tu leží.

Abych se ale dostal k otázce, mohl by mi někdo poskytnout polopatický návod jak na to? Hledal jsem, ale moc jsem toho nenašel. Většinou se témata zásuvky a rádia zabývají výměnou starého za nové, ale moje auto je absolutně bez jakékoli přípravy - jediné co mám je kabel k anténě.

Pokud jsem nenapsal nějaké info, které je třeba, řekněte a doplním. Šikovného elektrikáře bohužel v okruhu známých nemám a do servisu se mi to kvůli tohoto dávat nechce.

Editováno: , autor: OVAk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zásuvku na připojení dalšího spotřebiče už v autě máš - fáčka ji mají na palubovce, na střední části pod tím kulatým špuntem - ten vytáhni a pod ním najdeš zásuvku. Je to klasika "eurozásuvka" = ten novější typ.

No a na autorádio si budeš muset vytáhnout +12V od pojistek, jsou schovaný nad nohama spolujezdce, deklík se odklápí směrem dolů.

 

Někde mám schémátko, kterým se dá rádio vypnout vytažením klíčku ze spínačky - jsou to dva malý tranzistory, pár odporů a relátko, který slouží jako výkonovej spínač. Dokonce tu krabičku mám ještě někde schovanou, než jsem odvezl Ferdu na cestu do Siemens-martinskejch lázní, tak jsem si ji z něj vyndal. Kdybys ji chtěl... Její funkce je podmíněná akorát tím, že v autě musí bejt spínačka s vývodem, na kterým se po vytažení klíče objeví +12V - dávala se až pozdějším sériím, kde ten vývod sloužil k aktivaci vestavěnýho alarmu, nejstarší fáčka ten vývod neměly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...