Přejít na obsah

LED osvětlení RZ


Host amissus

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Tak po 3 týdnech od koupi konečně namontováno. Nějak sem se k tomu dříve nedostal, bud bylo hnusně nebo nebyl čas. (auto mám venku)

Už se těším na tmu, at to mohu vyzkoušet.

Trochu přemýšlím jestli nekoupit jedno světlo do zásoby, kdyby náhodou, dokud to je za tyhle peníze.

Editováno: , autor: Lusta17
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem odpoledne vyrazil na projížďku a ejhle, rozsvítila se mi kontrolka prasklé žárovky. Znova jsem zkontroloval zda mám pořádně zacvaklé konektory a nic jsem nenašel.  Nevím zda to dělá to led osvětlení nebo je to náhoda. Tahle kontrolka mi občas bezdůvodně svítila po prvních 400 km, řešilo se to ve škodovce pak mi přehráli soft a do dneška byl pokoj. Vám ostatním to po výměně nic nedělá nebo jste s tím měl někdo problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale při přebírání auta a píšou to i v návodu, mě prodejce říkal, že se kontrolka rozsvítí až když prasknou obě žárovky. Podle toho si myslím , že to hlídá i osvětlení RZ.

hiz: tobě nevadí , že se ti to rozsvítí když není žádná žárovka prasklá? Mě to teda docela štve, nové auto si kupuju abych nemusel řešit tyto a jiné problémy.

Editováno: , autor: Lusta17
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa kontrolka rozsvietila už dvakrát - a v oboch prípadoch keď som rychle prepol blikre v križovatke (ľavý a hneď rychle pravý), samozrejme žiadna prasknutá žiarovka, vypol som motor a nechal chvíľu postáť a znovu naštartoval a kontrolka už nesvietila...to auto je ako ženská, keď sa nasere treba nechať chvíľu vychladnúť a je dobre  :kol-48:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Píši to znova-rapid nemá hlídání prasklých žárovek v SPZ.Mě nesvítilo ani jedno osvětlení spz a žádná kontrolka se nerozsvítila(byli namontovány čínské led žárovky a po dvou letech se odporoučeli). :kol-29:

 

Tak nevím co tvůj Rapid , ale můj hlídání osvětlení RZ má, dnes jsem byl v servisu a diagnostika hned hlásila problém s osvětlením RZ. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes mě volali ze servisu, že dostali ze Škodovky návod, jak to osvětlení nakódovat.  Chtěj zato cca. 500 kč, tak nevím jestli tam raději nevrátím původní osvětlení.

Když mi kolega kodoval různé věci, tak tam to osvětlení spz bylo jen zafajfknuté. Tudíš si myslím, že to stačí jen odfajfknout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On má ale mr 2015 a dešťový a světelný senzor a asi jako jediný z nás s LED RZ, třeba to změnili a už Rapid hlídání v této komfortní výbavě má. Pak by to bylo holt opomenutí v návodu ke světlům ( =zásoby starých neaktualizovaných návodů ) . Lusta17 by měl tedy zkusit vyndat nějakou žárovku, třeba hlavní H7, jestli to reaguje nebo ne.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nikoho s kabelem ve svém okolí neznám, jsem od Trutnova, máte-li někdo na někoho tip, rád si nechám poradit.

Jinak mě to dělá toto: když startuju auto a senzor rozsvítí hlavní světla už při startu, tak se mi rozsvítí kontrolka žárovek. Když při startu svítí jen denní světla, tak kontrolka nesvítí, ani když později za jízdy senzor nebo já ručně rozsvítíme hlavní světla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to nejake divoke, ano denni svetla nemusis mit hlidane, s dennimi se treba RZ nerozsvicuji. Kdyz ti zapnou potkavaci tak by snad melo byt jedno jestli se rozsviti pri startu nebo behem jizdy. Je to nejake cudne, pokud je to jak pise Miklis, pak je to zase nejake polovicate reseni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím proč to tak funguje, ale takhle jsem to vypozoroval. V návodu pišou, že by závada osvětlení měla být zobrazena i na maxidotu, tam se při rozsvícené kontrolce neobjevuje nic. Budu muset vyzkoušet vyndat nějakou žárovku jak píše miklisek , ale dnes asi ne (včera jsem byl na plese a dnes mám tak trochu klidový režim) a zítra jedu služebním autem makat do Německa tak asi až příští víkend.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...