Přejít na obsah

Parkovací kamera s MIB Amundsen / Bolero


Lukáš Krouský

Doporučené příspěvky

Rapida mám teprve objednaného, ale chtěl bych pak nainstalovat parkovací kameru bez jakéhokoliv přídavného LCD displeje. Chtěl bych, aby obraz z kamery byl zobrazen přímo na radiu AMUNDSEN. V návodu na amundsena na straně 24 přímo píšou o parkovací kameře, tak předpokládám, že by to jít mělo. Na internetu jsem našel tuto kameru u které píšou, že je mimo jiné také pro Rapida a tak předpokládám, že by s amundsenem mohla jít.

 

Máte někdo s tímto zkušenosti?

post-31735-0-01504400-1392023842_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zdravim,

 

ma nekdo neco aktualniho k parkovaci kamere pro Rapida ? Ja o ni hodne uvazuju. Daji se sehnat kamery integrovane do osvetleni SPZ a kamery integrovane do otvirani 5. dveri. Kamera do madla kufru by se mi libila vic, nenasel jsem ale zatim zadnou s potvrzenou kompatibilitou na Rapida.

 

Zajimalo by me, jestli si muzu kameru zabudoat sam, bez toho, abych prisel o zaruku od Skodovky. Kdyz bude kamera integrovana do nejakeho kompatibilniho dilu, jde jen o to protahnout kabely odzadu dopredu.

 

O Amundsenovi neuvazuji, nasel jsem si, ze nektere kamery Mio Spirit maji AV vstup, tohle reseni by mi uplne vyhovovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...

auto.bazos.sk/inzerat/49126966/Modul-automatickeho-rozsvietenia-svetiel-VWSkodaAUDISEAT.php

Ahojte tak po dlhšej dobe. Fezoj07 je to namiesto jedneho svetielka spz a kable tahane k polubovke tam mam ten interface či ako sa to vola čo konvertuje signal na obraz a odtial do Amundsena. Čiže som objednaval dve veci :kameru+interface. Potom bol mierny problém s rozchodenim, ale nakoniec to ide. Inak nainštaloval som aj niečo takéto: horny odkaz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Zdravím Pánové, mám Rapida lift. z 12. 2012 v něm MMC z Číny, ted' jsem koupil zase v Číně couvací kameru v madle 5. dveří. Až bude teplo tak namontuju. Kabely je potřeba protáhnout gumovou průchodkou mezi dveřma a střechou. Scháním informaci, kde je odtud nejblíž kabelový svazek s drátem na couvačky a popřípadě jestli někdo neví barvu drátu k couvačce. V dílenské příručce to nemůžu najít. Dík. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ka.S, jedno čínske rádio a čínsku kameru som zapájal minulý týždeň. vôbec nebolo potrebné na spiatočku sa napájať, všetky údaje si pravdepodobne ťahala z jednotky auta/rádia. išlo o Golf 6 variant. len sme prepojili nalájanie (červený konektor) a signál (žltý cinch) a fungovalo. odporúčam tiež najprv na "nečisto" zapojiť - teda len bez ťahania dozadu priamo na rádio. zapnúť spiatočku či nabehne. ak áno, máš vyhraté ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

wirer: jo ale červený konektor má asi 1m kabelu (červený a černy), to je napájení a kostra pro kameru. To je potřeba zapojit, černý na kostru a červený na couvačku. Ale video kabel (6m) má ze žlutých konektorů asi 15cm červeného drátu. Pochybuju, že MMC ví když zařadím zpátečku. Tu je odkaz na kameru a když pojedeš stránkou nahoru, tak i rozměry a kabely.

https://www.aliexpress.com/item/Rear-view-camera-For-skoda-octavia-fabia-audi-A1-Car-parking-camera-Trunk-handle-camera-Night/32307103218.html?spm=2114.13010608.0.0.HZYKHB

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

link nemám, fotku prikladám. tiež som najprv o tom pochyboval, no skutočne to funguje...ako bolo písané, keď si dokáže z riadiacej jednotky vyčítať stav km, paliva, či vody v ostrekovačoch alebo otvorené dvere, tak prečo nie zaradenú rýchlosť???

 

received_10208092891910568.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kabeláž této kamery vypadá stejně jak u té mé. V Rapidu nemám MAXIDOT ani mutifunkční volant a nevím jestli MMC dokáže ukazovat třeba ty dveře. Nikdy jsem to nepotřeboval, používám jen NAVI, radio, bluetoth, DVD a muziku z USB a SD karty. Vyzkouším až bude teplo. 

Editováno: , autor: Ka.S
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak funguje Sving, já po objednání auta hned scháněl autoradio aby hlavně umělo telefonování přes bluetoth a narazil jsem na MMC s kterými kšeftuje firma z Brna. Už to je víc jak 4. roky. Tenkrát jsem neměl ani potuchy o nějakém Alliexpresu. Mám ho odtud.

http://www.specialniautoradia.cz/www-specialniautoradia-cz/eshop/3-1-2DIN-DVD-Autoradia-specialni/19-2-Skoda

Dnes bych určitě hledal tady. Vývoj jde dopředu a dnes mají i jiné parametry.  Je mi skoro 65. let, a to co mám mi stačí i když s androidem by bylo lepší.

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20170131064640&SearchText=car+dvd+skoda+rapid

-_-

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím.

Rád bych si doplnil parkovací kameru do Karoqa r.v. 1/2018 (výbava Style) s Amundsenem. Předpokládám, že když má 8" displej tak musí jít o Amundsen+ (tj. MIB2) ?

Chtěl bych raději "originální" HIGH kameru s ostřikem a dynamickou indikací dráhy, ale pokud by to bylo příliš komlikované, tak bych se spokojil i s nějakou čínou ? Dá se zapojit video signál z běžné (čínské) parkovací kamery přímo do videovstupu vstupu Amundsena +, nebo je zapotřebí ještě nějaká další elektronika pro úpravu signálu  ?

Editováno: , autor: emde_1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...