Přejít na obsah

Vaše spotřeba


Hurikan88

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Tak už se mě motor zajíždí (nebo jsem se s tím konečně naučil trošku jezdit), a spostřeba už klesá s předchozích průměrných 9.0 dolů... původně jsem měl cíl dlouhodobou kolem 8.0, ale spokojím se i s Hurikánovým 8.5 :kol-47: , přecejenom jezdím hodně po městě...

 

Jen dotaz bokem, když Vám blikne rezerva - kolik Km Vám to ještě ukazuje dojezd? Mě většinou cca 50km , což mě příjde dost málo... někde se tady řešilo (myslím v sekci kolem velikost nádrže) že rezerva u OIII je 7l, takže při mé průměrné spotřebě by to mělo být nějakých 75 Km... :kol-140: a pak je tam ještě další rezerva 7l - na kterou se jede poté co to napíše dojezd 0Km...

 

Že benzínky navštěvuji častěji, než s mou OII TDi to je vpohodě - to za ten skvělý motor TSI stojí, ale chtěl bych vědět jaké mám možnosti v přpadě, že benzínka nikde nebude, např. v cizině...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám. Ta spotřeba je hodně daná tím, že jezdím na pohodu hlavně okresky, po Praze a na dálnicích minimálně. Občas tomu šlápnu na krk a vyženu pavouky z motoru a turba. Taky jsem zezačátku často používal plnej potenciál motoru, to jsem jezdil za 9l a postupně to šlo dolů. Není s tím problém dlouhodobě jezdit na spodní hranici tak za 6,7 aniž by se člověk loudal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

S otcovou RS (najeto cca 5000) jsem dělal několik pokusů ohledně spotřeby a dlouhodobá spotřeba je na 8 litrech. Poměr města a okresek asi 30:70. Ostrava - Brno ve 4 lidech cca kolem 160km/h a hustém provozu (časté zpomalování a opětovné zrychlování) za 8,5L. Ostřejší jízda okreskama zpravidla okolo 7,5L a klidná jízda lehce nad povolenou rychlostí i 6,5 a ranní dojíždění ve špičce do práce cca 10 km pod 9L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

realita to určitě je, ale německá realita kdy jezdíš 80% dálnice s nastaveným tempomatem na 160 a víc ;)

To, ze jezdi 80% dalnice, s tim bych i souhlasil, ale ze daji tempomat 160 a vic, to si tam nastavit muzou, ale realita je jina. Ty auta predpokladam pouzivaji hlavne na dojizdeni do prace na vzdalenosti max. do cca 120km. U vetsich mest je v casech, kdy se jede do prace a z prace (hlavne v pondeli a v patek) hodne plno a kdyz uz se dalnice rozjede, tak vetsinou tak na max. 100 km/h, jinak se popojizdi. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

já vycházel z mé zkušenosti, když jsem párkrát jel přes Německo do Belgie nebo do Alp tak to tam takhle svištělo. Fakt je, že jsem se ranním a odpoledním špičkám vyhnul, takže beru tvou zkušenost :)

 

Jinak okresková realita je i to moje třetí místo ...

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono hodne v Nemecku zalezi v jakou dobu a kde jedes. Ja bydlim v Dusseldorfu a rano od 7 do 10 a od 13 do 18 je to tady vzdycky docela zasekany na vetsich tazich ve vsech smerech ve vsech okolnich mestech. To popojizdeni je tu na dennim poradku a podle meho i kuli tomu maji nemecti hosi trochu vyssi spotrebu, protoze nejdriv popojizdeji a pak na to radne slapnou... :)

Kdyz se chce nekdo dobre svezt a i vyzkouset, co auto umi, tak pokud je to mozne, tak si naplanovat trasu po A38 (minimum omezeni, kvalitni povrch a nizky provoz). Jinak se da zajet na Nürburgring, kde je moznost si auto za necelych 30€/1kolo vyzkouset na zavodnim okruhu. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já si píšu stav vždy při tankování (kvůli knize jízd) a tankuji plnou.... a podle výpočtu mě spotřeba (zatím) sedí +-0,1l s Maxidotem.... což např. u VW Passat to klidně ukazuje o 0,5l  lepší než je realita.... takže za toto má u mě ŠA velké plus :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...