Přejít na obsah

Ake pneu su montovane na OIII z vyroby?


SniperWolf

Doporučené příspěvky

Ano je to rozdíl v šíři, ale těžko srovnávat 205 a 225. Mám taky ty Crystaly a contikách a jinak bych to už na svém autě nechtěl, byť stojí ty kola balík a ten rozměr pneu taky není zrovna z nejlevnějších, každopádně kola jsou fajn a ty pneu jsou špička, sedí, drží a jsou max. pohodlné, dobře tlumí rázy. Nicméně měl jsem možnost srovnat ty Crystaly a letní 16" na 205, které měli obuté Conti premium 5, co do šíře a i tam byl propastný rozdíl, je to dáno zimní gumou, je více oblá a tím užší. Třeba co se šíře týče tak mezi 205 na 16" Michelin Alpin 4 a 205 na 17" Conti, nebyl v šíři rozdíl žádný a pevně věřím, že kdyby se srovnala šíře v 17" v rozměru 205/50 letní a zimní tak taky bude rozdíl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Měnil jsem je při cca 2 mm. Styl jízdy svižný, v mezích povolených limitů. Je pravda, že si občas vychutnám zatáčku, ale ne až tak často. Ročně najezdím cca 15 - 18 tis, z toho na letních cca 10 tis. Vydržely 2 roky. Kolik najezdíš Ty na pneu? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám právě výše uvedené Dunlopy ve stejném rozměru, podle popisu styl jízdy obdobný, ovšem já jsem na nich zatím najel 10 600 km a opotřebení je minimální. Odhaduji tedy nájezd na cca 40-50 tkm. Auto jsem kupoval "roční", kolik na nich bylo najeto před koupí nevím, auto mělo najeto 11 tkm. Takže skutečný nájezd může být ještě vyšší. S těmito pneumatikami jsem zatím po všech stránkách spokojen. Na předchozí OII jsem měnil letní 16" Continentaly SC2 po 63 tkm a vzorek byl někde na úrovni 2- 2,5 mm, ale pneu už za mokra začaly klouzat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a já myslel, že se rozměry pneu řídí i motorizací, protože jak jsme se díval na technickou dokumentaci , tak 1.0TSi má větší rozchod obou náprav než 1.4Tsi . U dalších motorizací se to také liší. Předpokládal jsme, že to je dáno ET a šířkou pneu - vysunutá/zasunutá kola.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...