Přejít na obsah

Dodací lhůty OIII


boban1108

Doporučené příspěvky

pane Polárko, já už mám taky několikrát "přetočený tachometr" a jen jednu VŠ, takže na mne jsou takové příspěvky moc složité, kór když je to věnováno pouze mně těch moc řádků (měl jsem fakt problém se v tom vyznat). Takže jen k tomu, čemu rozumím. Xenony jsou asi taková vymoženost, jako lískové ořechy :-). Já už vzhledem k tomu datu narození a taky tomu, že akomodace oční čočky se horší už od čtyřicátého roku věku, docela blbě v noci vidím (honestly, vlastně i přes den) tak neberu xenony jako vymoženost (i když skoro všichni výrobce se vzhledem k tomu, co to stojí, tak tváří) ale nutnost. Nic, ať dodají auto včas a k obecné (tedy i Polárkově) spokojenosti. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je dobré vědět, že předprodejní servis vypadá pořád stejně, jako když jsem kupoval auto já. kol9

 

Polarka se možná vykecal, ale varoval tím i řadu ostatních, co je vlastně čeká...

 

U nás v rodině (kde byly vždy škodovky na prvním místě) se minulý týden objednal jeden opel a i ostatní motorizovaní členové příbuzenstva si nemíní zažívat totéž co já. Ale třeba na to časem ŠA přijde... :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bojlere vykecal si se jen ty, já odpovídal na reakce. Ale pokud ti to udělá radost , proč ne. mám z takových keců čurinu. Gómeš to jak džanek pakostnicu né?  Je mi šuák co škoda navýšila či nenavýšila, já si vybírám plechovku aby splnila moje požadavky - například  liftback je pro moje záda   nutnost.

 

Radime, jasně, že se výbava musí napasovávat na to co potřebuješ. Já jakso zatím vidím dobře, brýle nemám a vzhledem k hustotě provozu mi zatím obyč halogeny stačí.  Ale jak jsme řekli, každýmu dle jeho přání a přání  závisí mnohdy od potřeb a nutnosti.

 

Petrík - přesně jak píšeš.  A  každý svýho štěstí  strůjce, a jak se říkalo na vojně - kdo je připraven , není překvapen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslim taky, že by se diskuse mohla stočit někam jinam než k vystudovaným dětem, postavenému baráčku a SPZ nejhorších řidičů v zemi.

 

1. dokud bude v ČR tak nízká cenová hladina, těžko bude trh preferovaný. kvóty nejsou takové, aby se dodávalo v režimu 6-8 týdnů

2. tak jako byl celý segment v průseru, tak teď v řadě případů dodavatelé nestíhají a výroba není nafukovací - pokud není pigment, daný typ kola nebo cokoli dalšího, tak auto vyrobit nejde - viz kola Extreme na OIII, které byly jeden čas stažené z nabídky úplně

3. prodejce jako takový ovlivní jen velmi málo a sám dopředu přesně neví, jak to celé dopadne - někdy je dodáno včas, někdy ne, poslední auto v rodině jsme měli dodané o tři týdny dřív, poslední služební se ani neodebralo, protože už nebylo potřeba

 

Vylívat si tady srdíčko ničemu nepomůže. Hlad po autech je a jestli nekoupí Polárka, tak koupí někdo jiný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

necital som to cele, lebo je to uz OFF ale proste serie ma to co clena Polarka. Prosite SA, predajca,  zavadza a NEDODRZIAVA termin dodania. 

Bol by som spokojnejsi kedy my hned na zaciatku povadali, ze to bude trvat 20-25 t. a nie 8-10...!!

SKLAC - přesně tak  jak jsi napsal  a kecy o cenách jsou irelevantní.  Ceny jsou cca 3 x  relativně   vyšší jak v Německu či Rakousku . je to  tím, že je zde  cca 3 x nižší  mzda , ale každý má právo si povídat co mu libo. Takže jde jen a jen o přístup k zákazníkovi. A ten má ŠKODA  katastrofální.  

Editováno: , autor: Polarka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny diskutující, moje zkušenost je naštěstí naprosto rozdílná , auto jsem objednal 9KT za týden (tj 10KT) mi prodejce řekl termín 20KT a auto dorazilo v pátek 20KT a ve středu 21KT jsem si ho vyzvedl, možná je to tím že jsem bral "jen" active , ale víc nepotřebuju, takže možná je to i prodejcem jak si to umí u ŠA domluvit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 já nebudu odhadovat tvoje zkušenosti, ale ano v kupní  smlouvě mám uveden jak termín dodání, tak specifikaci a cenu.  Ty snad když platíš zálohu neuzavíráš  kupní  smlouvu ?   

 

Nakupujeme už léta u jednoho prodejce, takže zálohy většinou neplatíme vůbec, nebo minimální a kupní smlouvy samozřejmě podepisujeme. Schválně jsem si našel poslední - přesný termín dodání tam uveden není. Dole je text, že auto bude vyrobeno nejpozději do 3 měsíců od vystavení objednávky. Což v té době byl odhadovaný termín cca 6 měsíců., takže prodejce se zavázal k něčemu co už před podpisem bylo nereálné... :kol-34:

 

Vzhledem k dobrý vztahům, to asi nikdo neřešil. My jsme auto chtěli, s termínem 6 měsíců jsem počítal, jezdil jsem jiným vozem, který měl poté zdědit kolega, takže o nic nešlo... , je asi pravda, že kdyby došlo na lámání chleba, mohli jsme smlouvu na základě této věty vypovědět.... a prodejce by auto obratem prodal, tomu věřím...

 

Já to nechci nijak příliš bagatelizovat, ale možná kdybys smlouvu vypověděl, dostalo by se nám odpovědí na sposta tady řešených otázek :kol-28:  Jinak samozejmě - rozhodnutí je na tobě, pokud to se ŠA vydržíš, tak přeju ať jsi spokojen.... rozhodně dej vědět, jak to dopadlo...

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skill55 -  mnozí, nebo aspoň někteří , prodejci to  dělají tak, že si objednají nejprodávanější konfiguraci aniž by měli zákazníka. Tím pádem pak mnohdy mají  klienti menší čekací dobu. Ale jak jsem napsal já nejsem  švihnutý a roztřesený, kdy plechovku  dostanu.  mě vadí to jednání se zákazníkem a rozhodně NESOUHLASÍM , že by se dobrá firma viditelně choval a jinak k těm co kupují dražší výrobky.  Netvrdím, že to tak není !!! Ale dobrá  firma se na venek chová  ke všem slušně a tedy stejně.  Proto argument - neotravuj, máš plechovku za  600 000  tak drž hubu a čekej a na nic se neptej  se mi jeví jako neakceptovatelný. Jinak samozřejmě , že mi nikdo neřekl drž hubu, jen mi řekli bavte se z prodejcem a prodejce mi řekl, že zatím nic neví.   S tím, že se nikdo nezabývá  tím, že dostaneš něco jiného než jsi si objednal.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau bicista - já nebrečím kvůli  škodě :-) , samo máš pravdu , že v zásadních věcech určitě ne, ale třebas co  vadí mé ženě, je to, že jsem měl objednané bolero s charterem na 6 cd . (jezdíme dost po evropě a manželka má spousty CD-ček. Jak jsem se dočetl, tak MR 2016 bolero  je už bez chargeru.  A opravdu převádět doslova stovky CD na MP3 se mi nechce :-))) - a pak, hlavně  kritizuji to, že mě jako  zákazníkovi nikdo  neřekl, že bude nějaká změna . Je to věc dealera ? Určitě, ale dělá to podle mne i  "reklamu" VW-Skoda. Takže asi takhle - v principu se chovají hůř než v letech 1977 - 1985 kdy přece jen bylo těch automobilek nejen ve světě méně. Nejen u nás. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na posledni prispevek s charterem a chargerem nejde nez napsat stare dobre " Člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v dobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem. Každý se tváří jako suvenýr, ale vrátí se mu to jako buzerant!"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

tak jsem se konečně dočkal a Octavii 1.4 tsi AmbitionPlus liftback objednanou 2.brezna mam konecne doma. Objednavka byla na MR2015, pricemz par tydnu po objednavce se vedelo, ze auto se bude vyrabet 21.KT. Ve 20.KT se ale termin vyroby posunul na 23.KT a dneska uz bylo auto konecne pripravene k prevzeti. Cekaci doba tedy 14,5 týdne. Modelovym rokem 2016 jsem jedine vyhral, mam vykonnější motor a lepší volant (start-stop ještě musím otestovat, než se rozhodnu ho úplně deaktivovat).

 

Hodně trpělivosti při čekání na nové auto. :)

Editováno: , autor: Lukecko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lukecko  tak to ti gratuluji, ale jak  vidno s Tebou  alespoň někdo  komunikoval. Jí objednával po tobě , tedy později  jak  2/3 a jak   tak koukám, tak  v pátek  musím zrušit objednávku, no nic,  vydržím rok s tím co mám a  přes zimu  se rozhodnu co  za značku si pořídím.  Tak hodně   km bez nehod a  debilů na silnici

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Polarka

Nebuď tak ješitnej. Psal jsi, že na konci měsíce jedeš na dovolenou, to nechceš jet v novým? Budeš mít auto o týden později, svět se nezboří, oni to v ŠA schválně neudělali. Mě ho třeba naopak dodali o 2 týdny dřív než slibovali. 

A o komunikaci se taky u mě nedalo mluvit. Přišel pouze jediný email, že mám poslední šanci udělat změny v konfiguraci a pak až telefonát, že si ho můžu vyzvednout

Editováno: , autor: waleri
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

waleri  myslíš si, že se jedná o  ješitnost ? Pokus se odpovědět na následující argumenty - 1. nemám žádnou informaci, že by nové auto mělo být v dohledné době  a já jedu za pár dnů na dovolenou. 2. na auto musím vyřídit  SPZ, povinné ručení, havarijko  do ciziny  - v BRNĚ - dlouhé  objednací doby.  3. nákup zahraničních dálničních známek vázán na SPZ  vozu   4. Jedeme 4  a tak chci brát  box na střechu - zahrádka na O II je jiná jak na O III.   5. pokud nebude nové auto  - musím na O2  vyměnit brzdové desky, kotouče nevím jaké  jsou, přehodit nové letní pneu , vyměnit olej, kabinový a palivový  filtr, dezinfikovat klimu . (pokud bych měl nové, se starým to dělat nebudu, ať si to udělá nový majitel.  6. na novou O 3  jsem si objdnal potahy - ne zrovna levné  cca 8500, už  jsou nachystány k  odběru.  atd atd .  nemyslím si, že je to ješitnost , když  máš za pár dnů odjet na dovolenou cca 4000- 4500  km   a neví čím  pojedeš. Mě slibovali  8-11 týdnů , termín dávno překročen , když jsem  kontaktoval prodejce v cca 11 týdnu od objednávky tak mi  pak řekl, že mu řekli, že by to mohlo  v červnu  být. Od té doby uplynuly 3 týdny, pokud se nepletu a "stále kvoká" . Jsem naštvaný, kdybych neměl naplánovanou  dovolenou tak je mi  to šumák , ale takhle? A to pomíjím  domluveného kupce na starou Octávku, i ten s ní měl plány. Ale jak jsem četl tak Auto Pokorný v Brně  má nějakou akci na i40 kombíky, zítra se tam stavím, pokud to bude trošku slušný tak  o tom začnu uvažovat. A opět doposu se mi nikdo ani neunavoval říct, že bude nějaký MR2016. Je to ptákovina ? No podle mne není,  jde o princip.   Kdybych klientovi  slíbil  počítač  s mini tower v barvě černé a s ukazatelem teploty CPU a pak mu  dodal v barvě  bílé s ukazatelem otáček ventilátoru , také by na základní  funkci počítače to nemělo  vliv, ale  já bych to neuděl - buď dodám to co jsem slíbil a nebo - se snažím konzultovat upřesnit. Ale je fakt počítač za pár tisíc srovnávat s nějakým hlouzpým autem je nesmysl. Za ten počítač můžeš mít aut :-))) Na setrvák kolik chceš :-)

Editováno: , autor: Polarka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi máš pravdu, když prodejce chce. :-)) Můj asi moc snahy nečiní. :))  Já volal do hyundai, i40 kombika mají skladem, ve slušné výbavě a za slušný prachy.  Zítra zajedu za svým dealerem  vypovdět kupní smlouvu  a přejdu ke konkurenci.

Editováno: , autor: Polarka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...