Přejít na obsah

1.4 TSI G-TEC (CNG) 81 kW


Jirka37

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Chci se zeptat kluci, jak jste na tom se spotřebou oleje? Po 30tis km mohu konstatovat, že mi to žere víc oleje, než mi přijde normální. Asi 1l/5tis km. Vím, vleze se to do normy, ale normální mi to nepřijde. Jak jste na tom ostatní? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prvního G-TECa jsem měl z 09/2014 a v 10.000km jsem dolil 0,2l (lehoučce nad rysku MIN). To samé se opakovalo ve 25.000km (také 0,2l abych se dostal nad rysku MIN). Pak už jsem nikdy nedolil a vůz jsem měl do 50.000km.

U druhého G-TECa z 07/2016 jsem opět dolíval 0,2l cca v 10.000km. Nyní nájezd 20.000km, zatím bez dolití.

 

Dle mého záleží, jaké množství oleje dolijí při výměně. Když dají MAXimum, tak za 15.000km neklesne pod MINimum. Když mi dolili půlku mezi rysky, tak jsem musel dolívat.

Nicméně při mém stylu jízdy si myslím, že mám spotřebu od výměny po výměnu nějakých 0,75 litru. Při záběhu je spotřeba vyšší, ale určitě né více jak 1 litr (u mě).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinými slovy ti ty motory berou cca litr až litr a půl na 15tis km. Ani to mi nepřijde nic moc, ale pořád je to 2x až 3x méně než bere motor mně. Nevím no, já jsem odchovaný na motorech, které nebraly ani deci, tak z toho nemám dobrý pocit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je na tom na houby? Naopak to tam je celkem logicky vysvetleno.

 

A osobne nechapu, proc lidi breci, ze museli dolit pár deci oleje. Peněženka to absolutne nepozna a motoru to jenom prospeje.

 

Jako chapu, ze kdyz nekdo doleva nadstandardně, tak ze je asi nekde chyba. Ale jak je uvedeno v clanku, pak je potreba ji hledat.

 

 

Btw. ja jsem trochu exot. Moje současné auto olej bohužel/naštěstí (zalezi na uhlu pohledu) takrka vubec nezere. Tak jsem koupil odsavacku oleje a tak po 5tkm vzdycky litr odsaju a dam tam litr noveho :-)

A ted to tady asi od spousty lidi schytam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží na tom, co je pro Tebe "pár deci" oleje. Pokud je to 0,5 až 1 litr mezi výměnami, nebral bych to tragicky, ale pokud to u některých motorizací dojde na 0,5 na 1 tisíc km (sic dle výrobce v normě) tak to už mi v pořádku rozhodně nepřipadá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A litr na 5tis ti přijde OK? Výrobci ano. Ty bys možná měl i radost, že nemusíš odsávat, ne? 

 

btw při půl litru nebo litru na tisíc kilometrů, to už se dříve akutně řešila generálka motoru

Editováno: , autor: guam
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z principu udělat motor, který si nevezme ani kapku oleje nelze. To že někdo nedolévá neznamená, že mu olej neředí benzín, atp.

A pak každý motor je jiný a taky každý jezdíme jinak.

Někdo mu dává plnou nálož od startu, někdo počká než se mu zahřeje voda, někdo čeká, až se mu zahřeje i olej, atd.

A i toto může dělat ty diference ve spotřebách oleje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k cenam rocnich OIII a zkusenostem s motorem jsem zacal sondovat jednotlive nabidky. U jednoho kusu menene turbo, u druheho me po tel. dotazu rekli, ze zacla svitit kontrolka motoru a nemam zatim jezdit. Snad jen blba nahoda. Zbyva jeste dotaz na spravce autoparku, jibak totiz opravdu na G-Tec a 1.4TSI stiznosti slyset nejsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, máte u tohoto motoru zkušenosti s cukáním po startu? Ja mám G-Teca 04/2016, najeto 22tis. a po rozjezdu (při provozu na CNG) mi to tak lehce cuká asi 2km....kvalita plynu píše PP 100%. Nevím zda jsem si toho dříve nevšiml, nebo je to teď poslední tisícovku výraznější....Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...