Přejít na obsah

1.4 TSI G-TEC (CNG) 81 kW


Jirka37

Doporučené příspěvky

Vidíš, a já nechápu ani tvých 3,7...já se nedostanu normální jízdou pod 4,5 poslední dobou skrz kolony na D1 ani pod 5,2. Nejčastěji se pohybuji mezi 5 - 5,6 a to v tom prakticky není město a na dálnici nepřekročím 120.

Editováno: , autor: guam
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera som bol s CNGckom v servise, nieco klepalo v kolese - nakoniec to bol nejaky kamen co tam odskocil a zasekol sa. Pri tej prilezitosti mi servisak povedal, ze im tam vyskocila nejaka servisna akcia a tak ze mi rovno aj "updateovali riadiacu jednotku". Viac informacii mi nedal. To mi len ako mimochodom povedal, ked mi odovzdaval auto, ani ziadne papiere od toho nemam. Spytal som sa, ci to bude teraz lepsie jazdit... tak sa len zasmial, ze to isto nie. A veru ziadnu zmenu som neregistroval, presiel som vcera na tom okolo 400 km, stale je to rovnake. Tak len pre info... moje cng je vyrobene 09/2015... neviem ci to je individualna serviska, ci vsetky cng-cka maju nejaku taku akciu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Našel jsem na vjezdu kapky oleje, tak jsem najel s autem na nájezdy a co nevidím, auto má pár tisíc km a už z toho teče olej. Nejsem žádný mechanik, tak ani nepoznám, jestli to teče z motoru nebo z převodovky. Každopádně fakt super... Jak jsem to na třetí fotce zakroužkoval, tak je vidět otvorem v hliníkovém odlitku šroub a z něj visí kapka oleje, takže asi tamtudy to teče.

IMG_20171009_153752.jpg

IMG_20171009_153855.jpg

IMG_20171009_154352.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím,

pánové CNG dotaz, jak vám při natankování plné nádrže CNG přepíná z benzínu zpět na CNG?

Je možné, že se to chová pokaždé jinak? např. někdy mě ihned po natankování CNG a nastartování svítí zelená kontrolka a jedu tedy ihned na CNG. Jindy musím jet cca 5-7min. než se po natankování plné nádrže CNG přepne z benzínu na CNG.

Chová se to i stejně, když pouze dotankovávám CNG do poloprázdné nádrže. Má někdo stejné postřehy? díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to přepíní tak zhruba po minutě.

Po natankování auto vyhodnocuje kvalitu plynu, možná si pak přenastaví řízení zážehů, a mezitím jede na benzin. Je to asi proto, že je možné natankovat (třeba v DE) i méně koncentrovaný plyn "L-GAS", a ten asi musí auto dávkovat jinak než běžný 100%.

Takže třeba jsi omylem natankoval LPG a auto to zmátlo ... :-) ... konec srandy ... možná ti nějak vázne to vyhodnocování kvality plynu ...

A pak předpokládám v tuhých mrazech to pojede déle na benzin, než se motor trochu ohřeje. Ale to jsem ještě s tímto autem nezažil, mám ho od jara.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je jasné, že nejde :-) ..

teď jsem měl auto v servisu protože po jemném přidání plynu vydávalo pískavý zvuk, vyměnili mi regulátor tlaku plynu, ale zvuk je tam pořád,

auto je od včerejška znovu v servisu, tak jsem zvědav jak to dopadne. Tak jsem chtěl zjistit jak vám přepíná jestli to nemá něco společného..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musíš rozlišit, zda máš už nádrž zcela prázdnou a ujel jsi už min. cca 2km, pak po naplnění plynem odjízdíš z plničky rovnou na CNG. Pokud jsi přijel na plničku ještě na plyn, tak po naplnění nádrží proběhne cca 2km jízda na benzín. Mám ale zkušenost, že jsem naplnil asi jen 5kg a na benzín jsem jel mnohem kratší vzdálenost (500m).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar, co jsem vysledoval je to různé. Ale zpravidla po naplnění úplně prázdné nádoby to jede hned na plyn. Při doplnění neprázdné nádrže je tam cca 2km prodleva než to přepne. Jinak první zkouška mrazivými teplotami prošla na jedničku i při -10°C to jelo hned na plyn, ětší mráz zatím nebyl takže když to nastane dám vědět jak se to chová třeba při -20°C

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to co jste napsali odpovida..jak jsem jel ze servisu na benzin cca 15km na plnicku, po naplneni jsem jel ihned na CNG kdezto v pondeli jsem dotankovaval do poloprazdne nadrze a trvalo to tech cca 2-3km nez to preplo na CNG. diky za zkusenosti.

 

Jeste dotaz ohledne toho piskani po pridani plynu zhruba do 2000 ot, nepozoruje nikdo? Delá mi to pouze kdyz jedu na CNG az po zahrati na teplotu oleje cca 50*C ..Ozyva se to z motoroveho prostoru z prave strany. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To pískání pak napiš, čím to bylo. Já slyším taky něco mezi syčením a pískáním za jízdy, při nízkých otáčkách. Napadlo mě nejdřív turbo. Dělá to jen na plyn, na benzín ok. Ale já to nakonec vyhodnotil jako vlastnost a ne závadu. Je to slabé, většina šoférů by to ani nepostřehla. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...