Přejít na obsah

1.4 TSI G-TEC (CNG) 81 kW


Jirka37

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Ahoj tak už mám auto doma, ujel jsem s ním už cca 600 km. 

Chtěl bych se zeptat ale na pár věcí. 

1) rozvody - po kolika km nejlépe dělat? Je to rok 2016. Je tam už řemen nebo opět řetěz? 

2) jaký dáváte olej? Koukal jsem že teď tam mám 5w40. Filtry a výměna oleje mě čeká v srpnu. Budu si jej dělat už sám protože auto je mimo záruku už. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj měl bych dotaz, objevila se mi výstraha Systém kontroly výfukových plynů, je tam uvedeno, že může dojít ke znatelnému snížení výkonu motoru, ale nic takového jsem nezpozoroval a ani nic co by vadilo jízdě.  Stalo se někomu něco podobného nebo neví někdo co by mohl být za problém ? Auto má najeto 96000km. Díky za každou pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1 hour ago, Pawouk said:

Diagnostika => vyčtení závad. Pak můžeš něco řešit, bez toho to opravdu nejde. Toto není Škoda 120.

promiň na diagnostice mi to ukazuje: Kód chyby P2196, O2 sensor stuck rich bank1 sensor1 , na netu jsem našel : This code is set because there is too much fuel being injected into the combustion chamber. This can be created by variety of failures. Z toho vyvozuji, že jsem měl slabý tlak CNG a když mi to přeplo na benzín tak bylo auto pod zátěží a vyhodilo to tuto chybu. V okamžiku kdy to vyhodilo chybu jsem nebyl v autě, tudíž to nemůžu na 100% říci, ale na ukazateli spotřeby benzínu mám průměrnou 26l/100km. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak starý tam máš benzín?

Mě po natankování plynu hodilu chybu motoru, kterou mi identifikovali v servise jako chudou směs a vymazali ji. Po dalším tankování opět chyba, tak sem vyjel benzín (stáří cca 7 měsíců), natankoval Vervu 100, chybu vymazal a po dalším tankování už bez chyby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Benzín mám starý cca 2 měsíce V-Power Nitro+ 95 , vím že 100 je lepší ale neměl jsem čas zrovna hledat 100. Nicméně chybu jsem vymazal ujel 1km a zaparkoval. Další den cca po ujetí 30km mi to tu samou chybu vyhodilo znovu, tak jsem ji ještě jednou vymazal. Druhý den jsem jel na otočku do Brna celkově 340km a chybu mi to už nevyhodilo. Dnes dalších 80km a nic, tak doufám, že mi to dá pokoj. Jinak nepozoruji snížený výkon, vyšší spotřebu ani nic neobvyklého.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Od února jsem s Octávkou ujel necelých 10.000 km /najeto 36.000 km celkem/, dlouhodobá spotřeba je podle počítače 3.8 kg/100 km. S jízdním projevem Octávie jsem spokojen, auto které sice nevyvolá žádné emoce, nicméně vás velice příjemně doveze z bodu A do bodu B za korunu na kilometr. Předjíždění se musí naplánovat, ideálně si vyrobit strategický rozestup, rozjet to a potom předjet. Trakce je u tohoto auta celkem problém, musí se opatrněji s plynem i s pneu R17 225. Olej se neztrácí, drží se mezi ryskami. Jediná drobnost co mi trochu vadí je že kolem 2000 ot/min se při akceleraci lehounce zacuká, dělá vám to také?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, mám ji 2 týdny, 1100 km, vypínám start/stop, ve měste asi 50% jízd a začala se vybíjet baterie. Nabil jsem ji nabíječkou do plna, nastartoval ujel 20km a za 2 hodiny jsem nenastartoval. Hlasilo to slabou baterii. Ma někdo podobnou zkušenost? Samozřejmě se chystám do servisu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco ke spotřebě:

 

vždycky mi byly divné ty velmi nízké spotřeby s GNG oktávkou, co někteří popisují, mám totiž dlouhodobý průměr 4,2-4,4kg, a například dnes ráno zácpy ve městě, to bylo za průměrných 9,4kg. Časem jsem seznal, že je to dáno hlavně podmínkami a taky způsobem jízdy.

 

Teď jsem jel do Německa, vše dálnice, v neděli odpoledne, takže spíše menší provoz. Nespěchal jsem. Výsledek posuďte sami.

 

Ujel jsem na jednu CNG nádrž trasu (cca Prostějov - Tachov), celou dobu jsem držel na tempomatu 120km/h dle GPS. V těch opravovaných úsecích D1, to je asi 50% mezi Prahou a Brnem :-(, jsem to držel na 80km/h. Průměrná rychlost byla okolo 100km/h. CNG dojezd dost přes 400km. V Německu jsem na to trochu šlápl a spotřeba pak šla nahoru.

 

5b0d08239851a_180527spotrebaCNG.thumb.jpg.c3eff0c0daf5f9955c5baff841ffccc0.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alarm nemám a psal jsem zhruba 50% po městě s vypnutým syst. start/stop, jinak dálky i několik desítek km. Nic mi to nehlásilo a najednou ende. Až potom mi to vyhodilo info o nízkém nabití. A po úplnem nabití vyzkoušenou nabíječkou po cca dvou hodinách na parkovišti baterka v háji. Zítra jedu do servisu, tak dám vědět, jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes odevzdáno auto do servisu po 61000km (14 měsíců provozu z 99% na plyn, na benzín jen při půlroční doporučené výměně nádrže, tedy 2x) Při jízdě na benzín svítí kontrolka motoru a EPC, auto škube, nejde vytočit, průměrná rychlost okolo 15km/h (předpokládám, že padl do nouzového režimu. Po natankování CNG bez problémů). V servise mi bylo sděleno, že jezdím málo na benzín :huh: a že jsou pravděpodobně zalepené vstřiky. Jsem zvědav jestli toto uznají vadu v záruce.

Nikde v manuálu jsem se nedočetl, že nemůžu jezdit jen na CNG.

 

Máte někdo podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jezdím taky jen na CNG (101tis.+ km), benzín jenom ty chvilky po naplnění CNG a tak 1-2x do roka když to vezmu do dna a posledních třeba 10km k plničce jedu benzín. Ale od začátku tam liju jen Verva100, možná i to je důvod, že se vstřiky se zatím problémy neobjevily.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...