Přejít na obsah

Vypínané +


Doporučené příspěvky

Zřejmě máš na mysli vypínané plus při úplném vytažení klíče... tak tedy od spínačky je to hnědo-zelený vodič (svorkové označení 86s), jelikož jde od spínačky jen na pojistku, doporučoval bych se napojit až za ní (poj. SB10), za touto pojistkou je vodič hnědo-červený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Ahoj všichni škodováci,potřeboval bych zjistit zda vypínané + pro autorádio má nějakou svojí pojistku,kámošovi přestalo fungovat rádio,tak jsem to zkoušel a nakonec jsem mu tam dal moje rezervní které se napojilo jen na stále + a kostru v iso zásuvce k autorádiu,to hraje,ale do vypínaného + klíčkem nejde proud a kde je pojistka jsem nezjistil. Na pozici 45 je pojistka pro autorádio,ale ta je na to stálé +. Prosím poraďte. Samozřejmě že jsem forum prohledával,ale nenašel můj problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Mám úpně ten samý problém. Už jsem z toho nešťastný. Mám rádio tedy připojeno na tvrdo, ale vybíjí se mi baterie. Potřebovat aby mi fungovalo těch spinaných 12V jako to bylo dřív a nebyl žádný problém. Zná někdo tu cestu těch drátů na pojistku popřípadě jaká pojistka to je? Díky za info ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Dobrý den.

 

Prosím pomoc, už nevím co mám dělat. Pořídil jsem Fabii Combi s originálním rádiem MS-202. Původní majitel mi říkal, že autorádio nehraje, že tam bude někde problém v elektrice. Zkusil jsem to a autorádio hrálo. Občas. Někdy hrálo třeba hodinu nebo dvě v kuse, pak se samo vypnulo a bylo potřeba ho vypnout i tlačítkem, nechat 5-10 minut odpočinout, zapnout, a zase normálně fungovalo. Někdy třeba po nasednutí do auta a zapnutí tlačítkem se nezapnulo (neaktivoval se ani displej s názvem rozhlasové stanice a FM frekvencí), takhle to bylo třeba 2-3 dny po sobě, a pak zase hned po nasednutí do auta a zapnutí naskočilo normálně a hrálo. Když už hrálo, tak většinu doby hrály jen repro ve dveřích spolujezdce a v řidičových ne (mám sociální výbavu Classic, takže repro vzadu nemám). Podsvícení ovšem fungovalo vždy. Rozhodl jsem se tedy že to zahodím a pořídím rádio nové. Koupil jsem JVC KD-X151. Píchnu ho tam, rádio nic. OK, podívám se na to, původní rádio mělo piny jinak, dvojité + (pozice 5 a 7) tam bylo jen jedno. To druhé viselo na čokoládě v šachtě pro rádio. Sundal jsem jí, nakrimpoval jsem na to pin, nacvakal jsem to všechno do ISO konektoru podle továrního schématu (což se shoduje i se zapojením nového rádia), připojím, rádio nic. Ani podsvícení nefunguje. Proměřil jsem to tedy multimetrem a mám všude 12V, kromě pozice 4, což je právě + od spínací skříňky. A že si ho teda cvičně zkusím napojit od jiného + v konektoru. Jakmile to udělám začnou mi cvakat zámky ve dveřích. Teda kolíky od zámků se nevysouvají a nezasouvají, ale prostě mi cvaká ve dveřích (možná safe lock?). Když vytáhnu pojistku č. 49 od centrálu tak už to necvaká a já si můžu cvičně připojit + na pozici 4 třeba od 5 nebo 7. Připojím nové rádio a ono funguje, včetně podsvícení. Hraje krásně, čistě, dokonce hrají repro v obou dveřích. 

 

A teď co s tím? Prolezl jsem schémata odpředu dozadu a zpět, a to propojení s kladným pólem (86s) od spínací skříňky (ve schéma označeno jako A21) jsem našel právě jen u rádia a že jde ze spínací skříňky do centrální řídící jednotky do konektoru XS4 pozice 2. Nikde jinde. Tak nevím proč mi cvakají ty zámky. Nebo že by to někdo v tom kabelovém svazku za přístrojovou deskou odpojil a ono se to tam teď někde dotýká kostry a dělá bordel? Je evidentní že se v tom někdo vrtal, což je poznat už jen na tom že u konektoru autorádia je to celkem čokoládové království a taky tím, že původní rádio MS-202 hrálo i po vytažení klíčku, čili že bylo zapojeno natvrdo na +. 

 

Děkuji za všechny podněty které by mohly vést k rozuzlení. 

 

EDIT: Byl jsem si změřit napětí na pojistce SB10 (S-kontakt) a 12V tam mám, tzn. napětí se musí ztrácet někde po cestě ke konektoru autorádia. Když si změřím na ISO konektoru rádia kontinuitu obvodu na pinech 4 (86s) a 8 (kostra) tak mi multimetr nepíská, čili to spínané + je mrtvý. Pak ale nevím proč mi cvakají ty zámky když si tam to + napojím odjinud.

Editováno: , autor: PetrPn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...