Přejít na obsah

Kola na letní sezónu


SniperWolf

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

No hlavně si myslím, že problém bude až na STK a ta je u nového auta za 4roky. Jinak asi moc policajtů nebude věci jako ET apod. kontrolovat při běžné kontrole. Maximálně tak hloubku vzorku.... :kol-136:  Takže nějaké falšování papírů bych nedělal, maximálně bych si to vyběhal a nechal zapsat do TP, a případně než si to vyřídil, tak ten měsíc dva, bych to risknul.

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je tady na fóru hodně rozšířený názor, s tou pojišťovnou... samozřejmě něco na tom je... ale víte o nějakém konkrétním případu?

Kdy například taková drobnost jako je lehce jiný rozměr ráfků kol (pneu správné), který je navíc možné si nechat dopsat do TP a tedy "technicky" to problém není - jen "papírově" znamenal, že pojištovna odmítne plnit?

 

Protože pokud půjdeme do extrému, tak je to to samé, jako kdyby jste měli lehce podhuštěné pravé zadní kolo, v zatáčce dostali smyk a vzali to do "rigólu" a pošťovna přeměřila tlak ve všech kolech (už vidím toho likvidátora s tlakoměrem v ruce, jak se mu bude chtít to řešit  :kol-19:  ) a pak řekla, že to je nedodržení hodnot tlaku dle výrobce, že tam máte 1,8 a správně máte mít 2,2 a že máte smůlu   :p

 

P.S: Samozřejmě se nebavím o případech, kdy dá tzv. "Tuner" na Golfa IV kola 20" a pak jde v první ostřejší zatáčce na budku, protože se mu zakousnou do blatníku :D

Editováno: , autor: Napalm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny šťastné majitele O III. Nevím jestli tento dotaz patří do tohoto vlákna, jestli ne tak se omlouvám a naveďte mě správně. Všichni se předhánějí ve velikosti kol, ale chtěl bych se zeptat na praktický rozdíl ve svezení na 16" a 17" kolech. Nemyslím v možnosti rychleji projet zatáčkou, ale v pohodlí a komfortu. Je mezi těmito koly rozdíl ( chci říci bude auto znatelně tvrdší nebo rozdíl nebude znatelný ), zajímá mě vaše praxe z jízdy ne teorie. Kupuji také novou O III s paketem elegance+ a tam jsou standardně 17" kola. Prodejce mi nabídl možnost výměny na 16" pokud budu chtít. Auto bude na denní ježdění do práce, občas na výlet a dovolená. Děkuji všem za informaci a radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

určitě bych nešel do 16" pokud máš standard 17" když pominu vzhled auta, psalo to tu dost lidí, třeba Maverick jezdí na sport. podvozku a 18" a nemá problém....

 

já osobně 17" zimu 16" a nevidím v komfortu jízdy znatelný rozdíl, že by 17" byly nějak tvrdší nebo tak něco... kromě toho na pohled tam je znatelný rozdíl... a samo jak píšeš v možnosti projet zatáčku o něco rychleji, díky tomu že 17" jsou širší... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

mám možnost koupit skladovou OIII v Eleganci, ale má 18" kola. Mám obavy ze sníženého komfortu vzhledem ke stavu českých silnic po kterých budu většinou jezdit.

Vy co máte 18" je tam velký rozdíl oproti 17" nebo se nemám tak bát? Díky předem za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...