Přejít na obsah

Roomster a klec pro psa-aneb jak vozíte psí miláčky?


Alma

Doporučené příspěvky

Zdar, řeším takový problém. Psa už mám, (kříženec labradora cca 30Kg),romíka jsem už taky pořídil a teď mi chybí už jen ta klec.

 

Uvažuji o Klec pro psa řady Flamingo, Dog Residence vypadá sice lépe, ale taky jsou rozměrově větší.

 

  Transportní klec pozink XL 107 x 68 x 75 cm Flamingo transportní klec pozink 87 x 58 x 67 cm vel. L

Problém, že ta větší by byla asi lepší, jenže se nevleze na délku do kufru, musel bych sklopit i třetí sedačku což nechci. Chybí tam tak cca 2cm na šířku měřeno metrem (u velikosti XL je šířka 68cm). Problém, je že nemám kde prakticky vyzkoušet.

 

Nemá někdo k tomuto nějaké praktické zkušenosti s převozem psů ? Nebo nějaký dobrý nápad?

post-42201-0-47622700-1393431486_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som asi rovnako veľkého psíka,a vozil som ho za prepážkou N1.

Teraz psa nemám a prepážka šla s auta. 

Raz nás zastavili policajti,a na manželkiných kolenách objavili maličkú čivavu. Keďže som mal všetko OK,vypočul som si prednášku,ako môže zvieratko v aute spôsobiť nehodu.Dal som mu za pravdu,stať sa to naozaj môže. A tak nám len pohrozil, a zaželal šťastnú cestu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono nejde ani jak dle zákona. Tam podle našeho školitele ref. vozidel stačí zajistit psa v autě povelem . (tím je splněna legaslativa zákona, ne co by se stalo kdyby se něco stalo).  Já bohužel nemám psa vycvičeného na ježdění v autě,  v kleci už vůbec a potřebuji dojíždět v jedné osobě na cvičák. Proto ta klec. Jednak kvůli autu, protože kdo neviděl špinavého od bláta mokrého psa, tak i pro bezpečnost všech. Do teď jsme jezdili ve dvojku a druhý psa hlídal vzadu. Ale nezabrání tomu aby "neposkákal, neoslintal a nezachlupil"  všechno.Takže jsem zvolil toto řešení.

 

Akorát mne štve, že k velikosti klece, (blbé 2-3cm) musím sklopit i třetí sedačku. Nebo jedině tu klec se psem postavit na stojáka. :kol-140:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

takže máme taky hafíka - slovenský čuvač, 9 měsíců, cca 25kg. a jezdíme s ním taky na cvičák v 1 osobě. Dřív jsme také jezdili ve 2, jeden řídil, druhý vzadu držel psa. To šlo když byl ještě malý, cvičák v sobotu ale ted je větší a cvičák je ve všední den a to nemohu, pracuji...nicméně kam ted chodíme tak pán nám ukázal jeden fígl.. 

V autě máme protiskluzovou vanu, nemáme mříž, pejsek je na vodítku, na kterém se udělá uzel...hafík skočí do kufru, vodítko se nechá vytažený venku a u toho uzlu se 5.dveře zabouchnou (konec vodítka se samozřejmě před zavřením kufru strčí dovnitř), čímž se přizavře vodítko a . drží to a pejsek se neškrtí a krásně sedí v kufru. ven na nárazník kouká jen malý kousek vodítka.

Editováno: , autor: Dandisan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Náš "hafík" má 30 kilo, taky jsme ve feldě museli jezdit ve dvou a pes byl vzadu jenže všechno oslintané, samý chlup a bláto. Teď pokud vše dobře dopadne budu jezdit jen sám a dál, tak chci jak zajistit psa a sebe a trochu alespoň ochránit auto. Tu klec jsem zavrhl.

Teď jako další krok je šití spejšl koženkové deky přesně na míru do kufru.

post-42201-0-64083000-1395417270_thumb.j

post-42201-0-92509700-1395417281_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak a hlásím poslední krok. Vše proběhlo kupodivu dobře. Řešení s koženkou se hned při první cestě a dnešním počasí ukázalo jako velmi praktické, stačí vytřít hadrem a je to. Pokud by někdo něco podobného řešil tak za sebe můžu doporučit.

post-42201-0-49705500-1397145442_thumb.j

post-42201-0-15856700-1397145456_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...