Přejít na obsah

Zavírání při dešti


Sharky487

Doporučené příspěvky

Zdravím, dodělával jsem dešťák a tohle jediné mi moc nefunguje.

Když v Maxidotu zapnu zavírání při dešti, vypnu zapalování, zamknu auto s otevřenejma oknama a nechám ho aspoň 2 minuty v klidu, pak tahle funkce funguje jak má - poleju senzor vodou a okna se zavřou (a ani nemusí být páčka stěračů v automatické poloze, stačí poloha 0). Jenže když poté znovu zapnu zapalování, funkce je vypnutá a nefunguje. To samé se stane pokud zapnu zavírání při dešti, zapalování vypnu a hned zapnu - nastavení se opět změní na vypnuto.

Je tohle normální chování nebo by to mělo zůstat pořád zapnuté? Případně jak docílit toho aby to zapnuté zůstávalo? K diagnostice se dostanu někdy v týdnu, abych přečetl paměť závad..

Díky za rady

EDIT: Tak jsem našel jednu chybu v ŘJ centrální elektriky:

02390 - Control / Regulation for Ambience Lighting (E400)

009 -- Open or Short to Ground

Editováno: , autor: Sharky487
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Nie som si teraz na 100% istý, ale niekde som čítal že prepínač svetiel má byť v polohe AUTO aby zostal dažďový / svetelný senzor pod napätím aj keď je vypnuté zapaľovanie a auto uzamknuté. To isté platí pre comming a leaving home.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zelo7: není to tak. Dešťovej senzor mohou mít i auta bez přepínače světel s polohou AUTO a lze u nich aktivovat funkci zavírání oken při dešti (což mám osobně vyzkoušené). Pro tuto funkci ani není nutné mít auto zamknuté, stačí zavřené dveře. Senzor je "pod napětím" pořád, což plyne už z jeho schéma zapojení (je připojen na svorku 30) a funguje tak, že po nějaké době (snad 24h) zavře všechna okna a vypne se, aby nevybijel baterii. A pro Coming/Leaving Home to taky úplně neplatí, dá se to nakódovat tak, že se bude v noci rozsvěcovat Leaving i při spínači světel v poloze 0 (nicméně u standartního kódování se rozsvěcí jen v polohách AUTO nebo zapnutých světel).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 6 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...