Přejít na obsah

Opravy a regenerace povrchu interiérových plastů


bill.jr

Doporučené příspěvky

Prohlížel jsem si upevnění koberců a všiml jsem si, že jak Rapid má pedály výrazně vpravo, tak botou ošoupávám plast na středovém tunelu. Na obrázku už jsem to lehce očistil, ale jestli to takhle vypadá po 14 dnech, tak to za rok bude úplně zlikvidované. Nemá někdo nápad kde třeba v Plzni nebo na netu levně koupit kousek nějaké průhledné fólie? Nebo nemáte někdo odřezek?

 

post-86148-0-49022200-1394533191_thumb.j

Editováno: , autor: bill.jr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni sem: http://forum.skodahome.cz/topic/124189-kryty-prahů/?p=1801894 Zmíněná fólie se vyskytuje skoro v každé lepší lakovně, tak se stačí na nějaký zbytek lakýrníka zeptat.

Osobně bych zakrytí tohoto plastu neřešil. 1. není tam vidět a za 2. ani za 6 let tento plast neprodřeš. V Rapidu jsou horší místa, která jsou viditelná, kde je každý šrámeček vidět. Něco spraví fen, něco už jen výměna dílu.

 

Pořád jsem si říkal, že přeci na minulých autech jsem neměl ani po 6 letech tolik šrámečků na plastech jak teď za cca 3/4 roku v Rapidu. Začal jsem se smiřovat s tím, že čím jsem starší, tím jsem asi větší nemotora. No jo, ale po detailním zkoumání i v minulém autě drobné šrámy v plastech byly. Ale nebodly do očí. Plasty jsem měl světle šedé a na té šedi se spousta lehkých šrámů "ztratilo". Tady na té černé či tmavě hnědé nebo co to je za barvu je vidět každý škrábaneček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde. Osobně jsem to nedělal, ale šikovný fachman v servisu to dělá. Samozřejmě, to má své limity a nic se nesmí přehnat.

Mne hned po koupi vozu kamarádka dcery škrábla plast výplně dveří pod bočním oknem dešníkem. Bylo to dost vidět. Uvažoval jsem o výměně, jelikož kamarádka byla proti škodě druhým pojištěna. O "fenové" technologii opravy jsem věděl a než jsem ji stačil vyzkoušet, tak se šrám zneviditelnil sám a je vidět až z blízka. Totiž jsem týden stavěl auto tak, aby na místo poškození dopadaly sluneční paprsky a plast se jimi vyhřál. A jen toto pomohlo tak, že jsem od výměny výplně ustoupil. To mne přesvědčilo, že "fenová" metoda na lehké škrábance funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škrábance jsem opravoval na brigádě ještě na Favoritech přímo na lince ve Škodovce.Měl jsem misku o olejíčkem a štětec.Každý škrábanec (a byl na každém tak 5 novém autě) se po lehkém naolejování schoval a minimálně rok neobjevil.Pak už ho asi nikdo  nereklamoval.Určitě to bude fungovat i na Rapidu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HjM: Jak to vypadalo jsem nefotil. Jak to vypadá teď o víkendu vyfotím.

 

Jinak u Felicie na plastový nárazník a na polepy "B" sloupku jsem používal toto: http://www.auto-doplnky.com/cistic-a-ozivovac-plastu-profiplast-8799-p3128

Lehké škrábance to na čas super "zneviditelnilo". Teď přípravek nemám, tak jsem ho nezkusil aplikovat. Ale chystám se, jelikož jsem se lehce botou dotkl kapsy dveří a je to vidět. 

 

Pawouk: Na základě vývoje diskuse bych přejmenoval vlákno na třeba "Opravy a regenerace povrchu plastů" nebo ještě vhodněji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na jednom autě jsem mněl dost pškrabane plasty , tak jsem hledal čím to spravit atd, jeden kamarad mi v servisu peugeot dal najkou sra*ku a říkal že je to VINYL , dale pak říkal že je to chemicka součast plastu která se čase vlastně z plastu odpaří " degradace plastu stařím vic vyschle plasty třeba ve favoritu " .

 

Stačí namočít hadřík a poškrabaný plast z tím vyleštit a škrabanec je pryč :)

 

Akorát to asi bude pěkný humus nejíst nepit nekouřít , ma to na druhý den nasledky, jinak se doslova a do písmene vyse**te z podoby :kol-43:

 

bohužel už v ono servisu nedělá a takže te srajdu na plastu nemužu sehnat , mám jen zbytek , ale rad bych sehnal další zasobu  a nevím jak zisiti přesně co to je

 

kdby někdo věděl tak bych byl rád dík

 

K tomu plastu u pedalu plynu taky ho mám pěkně poškrábaný , pokud tam chceš dát najkou folii tak bych doporučít "neprustřelnou" folii na skla

 

další věc co mně napadla je místo na podlaze u pedalu plynu , já mám dost težké nohy :) a zatím u každého auta jsem čase patou prošoupal díru do "vystelky" podlahy , tedka to řeším ocelovým plechem daným pod gumové koberec :kol-28: , navíc u rapida se mi zdá že "výstelka" je o hodně mněkčí něž u jiných aut :kol-32:

Editováno: , autor: vikyviky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

já používám nějakej univerzál na interier od Bernera...stříkám to na všechno (palubka,tapecy,koženka), taková bílá pěna :)

Zhruba 1x za 1,5 měsíce vč. vnitřní strany čelního skla(na to mam jinej sajrajt), přijde mi že se to auto nějak hodně špiní a sklo dostává po cca 2 měsících zvláštní film který se rychle mlží...

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to nechavam ladem a cistim si akorat sklo. zkusenost z aut co jsem mel drive je takova, ze po osetreni tech plastu tema vsemocnejma  sprejema a vlhcenejma uterkama a podobne, se ty plasty lesknou jak psi kulky, tzn odrazi se to ve skle, coz zejmena v pripade predniho skla neni uplne komfortni. no a samozrejme, se na ty plasty casem chyta prach mnohem vic nez kdyz to clovek pouze otre suchou mikrovlaknovou uterkou. takze ja na to kaslu. :)

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...