Přejít na obsah

Boule na pneu


n0m4d18

Doporučené příspěvky

Tiež som nedávno objavil pukeľ na pneu a tiež to práve riešim. Bolo mi doporučené, že ak mám pneu iba v prvej sezóne, stačí vymeniť jednu chybnú pneu. Ak už má za sebou viac sezón, doporučuje sa vymeniť celý pár. Keďže moja zimná pneu teraz jazdí svoju tretiu sezónu, mením obe strany. V pondelok by už mali byť nové pneu pripravené v pneuservise, tak sa teším. A áno, spomínaný reset tlakov by to mal vyriešiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 hours ago, headerTDI said:

Tvoji povinností je mít na voze v rámci nápravy stejné pneumatiky, jak typem, tak hloubkou dezénu. A i v návodu je psáno, že pneumatiky by se měly měnit v páru.
Myslím že pneuservis ti neobuje rozdíl více než 1mm v hloubce dezénu a ne hlídání tlaku pomocí ABS to nepozná..

 

Mozes prosim uviest zdroj, kde sa pise o hlbke dezenu? Pokial viem, v zakone sa pise o rozmere a vzorke, nie hlbke. To by inak znamelalo, ze pokial po roku od kupy prerazim gumu a vymenim ju za novu, uz by mi nepasovala hblka a znamenalo by to nutnost vymeny oboch gum na naprave, co som este nezazil (ale ja som toho zazil malo...)

 

O tom, ze by mi pneuservis nechcel prezut, ak je rozdiel vacsi ako 1mm som nepocul, ale opat hovorim, zazil som toho malo.

 

Monitoring tlaku cez ABS funguje pre kazde koleso zvlast. Od vyresetovania pocas urciteho intervalu (niekolko km) ABS zaznamenava udaje o otackach kolesa. Pokial sa potom zacnu tieto udaje v priebehu naslednej jazdy lisit (nizsi tlak v penu = vacsi valivy odpor = koleso sa otoci "menej" ako by malo), tak vyhodi alarm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem to neřešil a ani řešit nebudu, to jsou informace od slušného pneuservisu, kde se servisní většinou zajímavější auta než ta moje popelnice. A jak jsem na to přišel?

Vjel jsem do výmolu, boule na pneu, volání PČR sepsání protokolu. Policie mi řekla že silnice je v majetku toho a toho, ať si škodu řeším s nimi. Volal jsem na město, stalo se to a to, jak postupovat?
Když vynechám blbosti, jel jsem do pneuservisu kde mi řekli, jo pane, my vám to vyměníme ale pouze obě, zajedno nesmíme nechat odjet z dílny auto s rozdílem v hloubce dezénu víc než 1mm a stářím dva roky a za druhé četl jste návod k vozidlu? Pokud si přejete vyměnit jenom jednu gumu, tak si to doma sundejte a přivezte jenom jedno kolo třeba autobusem.
Když jsem argumentoval tím, že to jde na pojistku města, tak mi řekl, že mám nárok na obě a že kdyby měli problém tak si to obhájí. Napsal papír, já došel na městský úřad s fakturu asi na desítku a čekal co z nich vyleze. K mému překvapení vše proběhlo hladce a zaplatili obě dvě pneumatiky bez řečí, bez problémů.Takze asi tak..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...