Přejít na obsah

Jak cistit svetle sedacky aby to nenechavalo mapy?


LiveBomb

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 4 týdny později...

Mapy vznikají kvůli tomu, že špína zůstane v potahu a nevymyje se - jen se přeskupí jinam. Takže buď nadměrné množství vody (tepování), což je nejrychlejší cesta, jak zlikvidovat výhřevy, nebo jednou doroka sedadla svlíknout a vyráchat v kýbli - není to zas tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak základem je nebýt prase. Mě dělali v autorizáku tepovačem auto na jaře a nechápal jsem, do čeho jsem pak sedl (krásně čistý). V létě jsem dělal řidiče nevěstě a tak jsem si půjčil tepovací vysavač a projel jsem to pro jistotu znovu.

Jestli je se vší úctou někdo takovej mamlas, že si ty sedačky prolije vodou, tak si za to může sám. A když si nechám auto u někoho vyčistit a posere mi to, tak si to i zaplatí.

 

Kuchání sedaček je podle mě drastičtější a otravnější. Navíc ostatní pomůcky jako "spreje" a nevím co ještě jsou k ničemu. Dělal jsem to tak roky. Říkal jsem si, jak je to super a oproti tepovacímu vysavači to je o ničem. Navíc právě ty spreje dokáží vytáhnout špínu, ale následně pak udělat fleky...

Toť moje zkušenost :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak, zaklad je nebyt prasa a za dalsie len tepovac. Tepoval som cez leto a pouzil som klasicky kvalitny tekuty prasok na pranie. Auto krasne rozvonalo a vsetko cistucke. Samozrejme ked su sedacky totalne zasrate, tak pouzit nieco "agresivnejsie", nejaky pripravok na tepovanie viac znecistenych ploch. Hlavne pri vyhrevoch nemocit moc tie sedacky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona je pravda, že velký procento hraje kvalitní "tepovač". Já měl půjčený průmyslový stroj za desítky tisíc. Přípravek už byl v nádobce jakýsi, takže jsem to neřešil. No a pak jde především o postup. Pokud někdo proleje sedačky půl litrem vody a pak čeká, že to vysaje, tak je to k zamyšlení. Já jsem to raději dělal po jednom nástřiku a případně jsem se k tomu vracel. Prostě to neprolejt, ale jenom navlhčit. Zadní sedačky, na kterých nemám výhřev pak může vzít člověk víc.

 

Ale znova se budu opakovat, pokud nejsem prase a k autu se chovám jako člověk, tak vyčistíte jenom usedlej prach ze sedaček. Vylité kafe, zaschlou zmrzlinu, kečup, mastný ruce od hranolek nebo řízků a bahno z bot asi sranda nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no jóóó, ale tohle není čištění sedadel.... Sedadla svlíkám každý rok a ten humus, jaký je pod potahem je neskutečný - právě kvůli tomu to dělám, byť potah samotný je zdánlivě čistý. To není o tom, že jsem prase (ikdyž samozřejmě jsem :-) Je to prach a drobný písek, který se do auta dostává a jelikož je sedák horizontálně umístěný, tak si na něj sedá a postupně se propadá až na polyuretanový polštář, případně dečku výhřevu. Pokud to jen zvrchu ošudláš, tak to ze sedadla nedostaneš. Naopak, tím že to navlhčíš, tak ta "živná půda" rázem ožije. A vlastně kvůli tomu to dělá ty mapy. Na sedadlo vyleješ vodu a tím se vyplaví to "bláto", které je pod potahem.

 

Nejsem hnidopich, ta špína pod potahem není vidět, bohužel alergik po pěti minutách ví, že tam se je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez kvalitnich pripravku to nejde. V minulem aute, kde jsem mel jeste textilni potahy s vyhrevem jsem pouzival toto http://www.krem-na-boty.cz/balicek-na-cisteni-sedacek-v-aute-ostatni-materialy/d-70760/ Pouzivam to i v soucasnem aute na svetlou kuzi a vysledky jsou super.

Editováno: , autor: skodaforum20
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...