Přejít na obsah

1.9 TDI 77 kW BJB - dvouhmota KO, výměna za jednohmotu


spartakcz

Doporučené příspěvky

Ahoj, zakoupil jsem před nedávnem jetou škoda octavia II 1.9 TDI PD 77kW. Najeto cca 130000 km. V poslední době se na volnoběžné otáčky začínají ozývat divné zvuky, které při vyšlápnutí spojky zmizí (při jízdě jsem si všiml občasného lehkého "vrznutí" pro přeřazení). Dle okolí a toho co se dá pročíst na fórech jsem usoudil, že se bude jednat o špatný dvouhmotový setrvačník. S tím jsem tak nějak již smířen, ale dostal jsem se před dilema, zda osadit vozidlo dvouhmotovým, případně jednohmotovým...?

Zajímal by mne, zda má někdo zkušenosti s "přestavbou" na jednohmotu, případně jaká úskalí sebou přináší, případně jaké výhody (pokud jsou). Budu rád za jakékoliv Vaše věcné připomínky a rady. V neposlední řadě bych byl rád, pakliže někdo "přestavbu" podstoupil, jaké díly by doporučil (co vše je potřeba dodržet) a kolik cca přestavba stojí.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím lidi, 

 

prosím vás o doporučení servisu v Plzni, nebo okolí (+50km) kde vymění dvouhmotový setrvačník, za klasickou jednohmotu (tedy i celou spojkovou sadu) na motor 1.9TDI 77kw BJB.

 

Hledám servis, servisáka, který už s tím má zkušenosti a ví která sada je pro tuto výměnu nejlepší, co je osvědčené a nedělá to žádně problémy. 

Potřebuji výměnu akutně, současná dvouhmota vydává takové rány, že snad z auta chce vyskočit =D.

Uvítal bych i informace o přibližné cenně i s prací a náročnosti na čas (kolik dní na výměnu je třeba).

 

Pokud někdo máte s výměnou zkušenosti, nebo víte na koho se obrátit, budu moc vděčný za vaše příspěvky a zprávy. Díky moc předem.

 

Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi já na to nic moc špatného neslyšel, pokud se tam dá ta správná sada a nedělá to koumák slouží pak velice dobře. Nechci vyměnit jen setrvačník a možná za dalších 50tis. km to řešit znova... Zvýšená hlučnost mi zas až tak nevadí, měl jsem předtím A3 81kw TDI a to byl traktor, ale motor k nezaplacení...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak rozdil je jen nejakych 1500 Kc, to prece neni moc. A nevyhoda dvouhmoty je jedina, logicky nema neomezenou zivotnost. Ale nova dvouhmota bude slouzit dlouho, takze nevim, jestli je vubec treba tuto nevyhodu resit... Vyhody jsou asi jasne...

 

Rozhodnuti stejne bude na tobe. Pokud ti nevadi vibrace a nebojis se poskozeni, ktera muzou v souvislosti s jednohmotou vzniknout, tak jdi do toho.

 

Jeste k otazce. Vymeni ti to jakykoliv servis, ktery meni setrvacniky. Proste je to jen jiny setrvacnik, nic vic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najeto na jedno hmotě 20 000 km, chování auta, po rozjezdu zavrní volant, v určitém okamžiku zavibruje trochu cele auto, pak je to trochu razantnější při plném plynu zhruba od 1800 ot/min po 2500 ot/min, na tom služebaku jsem si nějak zvykl i na to že začalo vrnět něco v palubní desce, asi se něco povolilo.

Jinak spojka tam byla dána kvalitní, žádný šmejd. Rozhodnutí je na Tobě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Ahoj,

chci se zeptat, když se mění setrvačník, tak je asi lepší dát i novou spojku? Nebo dát nový setrvačník a až později odejde spojka, tak pak spojku? Někde sem četl, že když odejde setrvačník, tak do věčných lovišť vezme i spojku, ale opačně to neplatí? Moje kokta 1.9 TDI PD, BXE, 210 000 km, už při volnoběhu trochu "chroupe" :kol-28: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite bych to vymenil komplet, navic s takovym najezdem... Idealne koupit uz jako sadu, neni pak prace s centrovanim spojkove lamely... (I kdyz pokud je k dispozici pripravek na vycentrovani, tak asi neni problem.)

 

Tady je cela sada SACHS plus samozrejme i spojkove lozisko. Presne toto jsem na 1.9 TDI PD nedavno kupoval a menil a nebyl s tim zadny problem. :kol-47:

 

PS: Na tom, ze nevymenis spojku, usetris jen nejake 2 tisice. A kvuli tomu to budes pozdeji zase rozdelavat? (Pripadne i platit praci, pokud si to nebudes delat sam.) To je, podle me, nesmysl. :kol-28:

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...