Přejít na obsah

odemykání 5. dveří - nefunkční


Haness

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Ahoj

mam trošku jiny problem než tady ostatni:

Nefungoval mi motorek tak jsem ho vyměnil, seřidil a vše OK. Kufr jde otevirat zevnitř, dalkačem a i spinač nad SPZ funguje. Jediny problem co mi zustal je, že mi pořad sviti že mam otevřený kufr.

Vubec nějak netušim kde to ma nějaky spinač nebo tak něco.

Fabia kombi

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak problem vyřešený.

Spinani je realizované pomoci mikrospinače v horni části zámku. Vevnitř to vypada takto:

346821.jpg

Obr. převzatý z fora: http://www.poradte.cz/auto-moto/4968-osvetleni-zavazadloveho-prostoru-fabia.html

Horni zámek má vlastně dvě polohy. U mě už v te první poloze kufr byl dostatečně zavřený i zamkly, ale mikrospinač v zamku spina až v te druhe poloze.

Takže stačilo posunout bočni dorazy vika trošku níže + posunout hlavni zámek výše a ted už vše funguje jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Když to tu vidím, taky se přidám... :-)

V létě jsem si nakódoval zavíraní dvří při rozjezdu, vše normálně fungovalo. Až teď v zimě nastal problém. Rozjedu se, dveře se zamknou---přijedu na místo, spolujezdec vystoupí, otevře a zavře kufr-zamykám vše zevnitř tlačítkem a čekám až spolujezdec příjde. Když příjde, otevírám opět vše tlačítkem zevnitř vozu. Boční dveře otevřít jdou, ale kufr ne, až po otevření jakýchkoliv bočních dvěří. V létě vše normálně fungovalo a stačilo otevřít tlačítkem pro odemykání uvnitř vozu a kufr šel otevřít normálně napoprvé. Tak by mě zajímalo, kde by mohl být zakopaný pes? :-)

Jinak je to FI combi, 2002, origo centrál

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

chlapiska koupil sem fabii kombi a uz to zacina problemy s elektrikou. kdyz sme to testoval vse fungovalo. dojedu dom nejde otevrit kufr, vypina se vnitrni cirkulace  chvilku jede chvilku ne to same AC. potom sme zjistil,ze ten debil predemnou tam  natahal lde pasky pod dvere a zrcatka  ato se rozsviti kdyz se vynda klicke ze zapalovani a zhasne az se auto zamkne,ale ne uplne,takze to ma trvalej odber. je to hnusny tuzing vubec sem si toho nevsiml to same kliky dveri ne,ze yb tam dal pekne kritky co se pdoavaji ty drovane on tm dal pasek chromoveho plastu a to ta ostra hrana se zarezava do ruky taky sem si vubec nevsiml mslel sem ,ze to jsou origo chrom kliky. cloveka nenapadne studovat,ze by to mohl byt nejaky bazmek. takze to ztrham a asi nove kliky to nepujde nejspis ocistit. dalsi problemy napisu do jinych vlaken

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím všechny, taky se připojuji k problému s pátými dveřmi. Mám krátkou fabku a po připojení nové baterie začaly problémy. Po vystoupení jenom řidiče nejdou otevřít páté dveře, po otevření kterýchkoliv jiných dveří páté dveře otevřít jdou, samozřejmě jdou otevřít i ručně páčkou u sedadla řidiče. Nemám rád, když něco nefunguje - prosím o radu. 

jarin57 naznačil vadný mikrospínač v zámku ve dveřích u řidiče - máte někdo ještě nějaké zkušenosti?

díky

 

:kol-46:

Editováno: , autor: ldhard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, neviem co by to mohlo byt. Mne to zacalo blbnut asi po styroch rokoch od kupy novej fabie. Postupne zacal problem s otvaranim piatych dveri, kedze nemam vnutorny otvarac, odblokovanie funguje iba otvorenim inych dveri, prestali fungovat vodicove, spolujazdcove, az nakoniec to funguje len s otvorenim pravych zadnych, na ine nereaguje. 

Tiez privitam radu. poistky som zatial neriesil kedze vypalene niesu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Dobrý den, mám Skoda Fabia  r.v. 2006, na 5. dveřích je zabezpečení že pokud se auto zastaví tak 5. dveře nejdou otevřít dokud se neotevřou některé jiné dveře. Ale teď to přestalo fungovat na dveře od řidiče, při otevření ostatních dveří se 5. dveře odblokují ale při otevření levých předních ne. Nevíte někdo prosím v čem to může být a jak se to dá opravit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím všechny škodováky,

 

Před pár dny jsem si pořídil Fabiána RS a potřebuju radu:

 

Když chci otevřít kufr, musím několikrát zmáčknout tlačíko na otevření na zadních vratech. Když ho zmačku tak jde slšyet zvuk, že to něco udělalo, ale kufr neodskočí. Někdy odskočí na 2x pokus někdy na 10x pokus.

Čím myslíte, že to může být? Setkal se už někdo s tím? je to maličkost, ale celkem nepříjemná.

 

Všem moc děkuji za odpověď :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Také mam ted problém s 5 dveřmi na roomster 1.6 16V 2007.

Druhý den,du k autu a chci dálkově otevřít a nic....pak de,pak nejde,....

Když chci otevřít ručně tak bliknou spz svetla a světlo kufru zároveň blikne 3 brzdove světlo ,,slabé sviceni,,

Když běží motor tak to nejde vůbec otevřít,a blika stale třetí brzdove světlo a cvaka tam zároveň.

Zámek rovnou odešel tak výměna,spínač kufru je v pořádku .

Musel jsem odpojit zadní sterace aby to aspoň neblikalo .....co ted?zkusil jsem všechno včetně odpojovani věci jako motor sterace ,třetího svetla,zámku i spínače.

Furt to je stejný ....

Kostra?

Editováno: , autor: michaelcomfabia
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahojte, môj problém je celkom bežný, ibaže bežné riešenia nejak nezaberajú. Nefunguje mi elektrické otváranie kufra na Fabii 1, rv 02. Tlačidlo funguje, (poistky ok), mikrospínače v zámku sú dobré, káble v krku nie sú zlomené, ani nikde nie sú poškodené, motor zámku funguje. Všetko niekoľkokrát skontrolované a premerané, nikde som problém nenašiel. Jediná posledná vec, ktorá by mohla byť zlá je komfortka, je možné, že by nešlo práve iba toto otváranie kufra? Vedel by niekto pomôcť?

Ďakujem.

Editováno: , autor: amwell
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

UPDATE:
Tak po týždňoch rozoberania, premerávania a skladania je problém vyriešený. Aj pomocou VCDS bolo všetko niekoľkokrát odtestované a premerané. Výsledok - podozrenie, že odišlo relé v komfortke. Relé bolo naozaj zlé, po výmene ale problém stále zotrvával.

Konečné riešenie - preprogramovanie jednotky. Impulz, ktorý odrovnal relé pravdepodobne zblbol aj systém riadiacej jednotky komfortu. Po prekódovaní všetko znova funkčné. 

Ďakujem za pomoc ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...