Přejít na obsah

Snížení podvozku


Pericko666

Doporučené příspěvky

Stále přemýšlím a přemýšlím a našel jsem toto .. http://www.escape6.cz/podvozky/sportovni-pruziny/h-r/skoda/rapid--typ-nh-/sportovni-pruziny-h-r-pro-skoda-rapid/

 

Escape6 je poměrně známá firma, seč trošku dražší a nabízejí snížení Rapida o 35 mm, což je přesně to, co bych si představoval.

 

Jak se na to díváte? :kol-32:  :kol-24:  :kol-24:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Snížení by rapidu prospělo. Protože jde o auto rodinného typu, viděl bych reálně, že 15 mm by bylo dostačujících. Bohužel není v nabídce sportovní podvozek, který byl, resp. je dostupný např. pro Citigo, F2, O2 i O3, který snižuje auto právě  o takovou hodnotu.

 

Pericko666: Zkusil si na svého rapida dát sportovní pružiny?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LeMo: Rapid je podle mého posazen velmi vysoko. Na fotkách tento fakt značka vyniká, stačí se podívat na několik vozu z program ŠKODA Plus.

MBDusan: Pro někoho, kdo se pohybuje především po dálnici a kvalitních silnicích, by jistě bylo zajímavé mít níže položené auto, které by mělo větší stabilitu (originální sportovní podvozek má z továrny i příslušné tlumiče, které si jako celek s pružinami a zbytkem rozumí). Navíc decentní snížení nepřináší velké riziko (zde velmi známý uživatel Maverick najezdil desetitisíce kilometrů s O2 a O3 se sportovním podvozkem a neměl nikdy problém). Jiná situace už trochu nastává, pokud někdo svůj vůz osadí sportovními pružinami a auto klesne o 35 mm (nepočítám větší snížení pomocí stavitelných tlumičů). Pak už je větší obezřetnost nutná, ale těch 3,5 cm dolů rapidu sluší.

 

59332.jpg

 

Mě mrzí, že není téměř žádná alternativa. Rapid jde sice z továrny naopak ještě zvýšit paketem pro špatné cesty, ale dle mého soudu je už základní světlá výška vozu na úrovni Yetiho :D

Přední náprava by možná šla snížit pomocí pružin ze sportovního podvozku pro F2, ale co zadní pružiny... Pokud se bavíme o malém a velmi decentním snížení.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych chtěl tak během 2-3 měsíců hodit na zkoušku jenom pružiny -35mm. I když tato kombinace je o ničem, možná se i zhorší jízdní vlastnosti. Ale čistě po estetické stránce by se Rapidu hodily. Fakt tam dali offroadový podvozek, na to se nedá dívat..

Měl jsem víc aut s nižšíma pružinama a sériovýma tlumičema, tak bych zkusil i Rapida. Vrátit se to dá vždycky.. Pravda je, že určitě komfort a i v některých jízdních režimech je to horší než série!

 

Jinak tady je celkem pěkně snížený.

Editováno: , autor: mx6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

To video je extrém :punk:  :rock:  nicméně decentní snížení o dejme tomu 20mm by bylo luxus. Máte zjištěný, že by to mělo velký vliv na jízdu? Chápu, že komfort jde stranou, ale co sportovní jízda a zatáčky .. má to vliv na lepší a rychlejší průjezdy zatáček? Nebo naopak?

 

A MX6, nezapomeň dávat info, jak se situace se snížením vyvíjí a hlavně fotky!!! :kol-28:  :kol-28:

Díky za info :kol-35:  :kol-35:

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Čau lidi, už to někdo snížil? Zkušenosti? Já našel 3 výrobce se snížením 20/30 a 35mm a s mým servisakem ted ladime nejlepší variantu. Asi to dopadne na tech 20/30, at to na tech 17kach není taková divočina...

Kdyby mel někdo realizováno, tak dejte vědět.

Diky

Editováno: , autor: denny1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dnes jsem si dal praci a zmeril prostor mezi pneu a hranou blatniku. Auto je rapid spaceback, style plus, 1.2TSI, 77kW, pneu 17". Na predni naprave 60mm, na zadni nehoraznych 80mm. V nadrzi asi pulka, jinak auto prazdny. Vubec se ani nerozmyslim a snizuju o tech 20mm vepredu a o 30mm vzadu. Nemyslim si, ze by to melo za nasledek zhorseni jizdnich vlastnosti, spis si myslim, ze naopak. A to i presto, ze zustanou puvodni tlumice. Ona stejne ta vlecna sama o sobe neni moc velkej zazrak, kdyz je auto vzadu prazdny...

Cest borci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná zkusit tak 5 roků počkat až auto klesne únavou.. Je pravda že po dvou letech to trochu lehlo k zemi, z těch 15cm na 12,5cm. :kol-48: Někdo si kvůli tomu vysokému podvozku pořizuje offroad, my máme dva v jednom.. Ne, je to hnus, i kůň by zvracel. Ale jízdní vlastnosti se po použití jenom nižších pružin zhorší. Možná ještě 20/20 nebo max 20/30mm. I tak bude auto poskakovat a v dlouhých rychlých zatáčkách plavat.

Editováno: , autor: mx6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mx6: čekat nebudu:-) a co se týká jízdních vlastnosti, tak to budu muset vyzkoušet, pokud se to jen trochu zlepší, tak dvě mouchy jednou ranou. Pokud to bude naprd, vrátit původní půjdou vždycky ne?;-)

To mbdusan: konstruktivní pripominka dnešního dne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...