Přejít na obsah

Rapid vs Octavia ?


Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

Mám trošku dilema. V práci máme jako benefit slevy pro zaměstnance u jednoho místního prodejce.

 

 

Chtěl jsem si koupit tohoto Rapida

http://skoda-car-configurator.cloudapp.net/CarCard/52579124

( dostal bych na něj slevu cca 5% - na akční model moc velký nejsou, takže i se zamykáním zpátečky by měl vyšel na 318900Kč  )

No, šel jsem ještě za šéfem nákupu ( u nás v práci ), který má nákup aut na starost, jestli by nedokázal ze své pozice ještě trošku zlevnit. Bohužel na akční model ani oni nedostanou větší výraznou slevu, max o 1%

 

 

Ale dal mi brouka do hlavy, jestli nechci Octávii, že mi dokáže zařídit slevu 18%

Tak jsem trošku konfiguroval a dostal jsem se ne toto...

http://skoda-car-configurator.cloudapp.net/CarCard/52590980

+ ještě akční příplatek 5tis za 1.2 77kW a zámek řadičky

Takže s vyjednanou slevou by byla cena 323244Kč

 

No a teď babo raď. Já vím, že Octavia je někde jinde, ale zase plno věcí bych musel oželet, jako barevný kliky, zrcátka, kůži na volantu, řadičce a ruční brzdě, chromový paket, ovládání na volantu a hezčí volant, litá kola, sunset, horší sedačky apod.

 

Tak nevím, co myslíte vy ? bohužel těch 320tis je tak limit na nákup auta...

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně bych si z těch 2 aut vzal Octavii.. Nic proti rapidu nemám, líbí se mi, ale Octavia je o úroveň výš co se týče komfortu, je to větší auto, takže i bezpečnostně na tom bude lépe.

Jak to máš s tím motorem u Octavie, měl by si 77 kW nebo 63 kW jak je v odkazu? Octa je dost velká, ne že by si ten motor s tím neporadil, on se na svůj objem nezdá, ale zrovna sporťák to nebude a s tím slabším už vůbec ne.

Jinak co si napsal za mínusy u výbavy Octavie, tak si myslím, že není problém, za relativně rozumní peníze pár věcí dodělat v budoucnu jak budou peníze.. Třeba kliky a zrcátka nalakovat by určitě šly. Případně vyměnit volant za 3-ramenný kožený bude také bez problému určitě taky, multifunkce se také dá dodělat, ale ta už asi moc levná nebude.. Alu kola také určitě půjdou sehnat.. Jen sedačky a sunset asi nebude.. Místo sunsetu možná folie, ale to je takové řešení na prd mi přijde..

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zalezi na tobe co preferujes. Ja osobne jsem dal prednost pred vetsim interierem Octavie a vzal sem rapida prave proto ze sem si mohl dovolit vsechno to co si psal ze by si v Octavii nemel. A pak taky ten motor 1.2 ma s Rapidem mene prace, protoze je Rapid lehci... A myslim ze ani vzhledove na tom Rapid neni hur nez Octavia (az na to jak je vysokej) a to ze je v interieru tvrdy plast me osobne nevadi...

Editováno: , autor: vlakras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Octavia by byla s 1.2 77kW, je teď na ni akce s příplatkem 5tis a je v tom o rekuperace a start stop ( zbytečnosti ).

No nevím no, Rapid az na 2 veci ( automatická klimatizace a silnější motor ), by byl přesně tak jak bych si ho pral, jak se říká vysněný ). Ta Octavia by byla hodne o kompromisech co se týče výbavy... Fakt Nevim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli ten silnější motor, tak bych ji vzal.. Rekuperace by mi nevadila a start stop se dá vypnout  :kol-28: .. Navíc Octavie už má novější verzi 1.2 TSI než je v Rapidu, takže by měla být i po této stránce na tom lépe, alespoň co se týká rozvodů, které u staršího TSI začnou časem chrastit... 

 

Ale jak si napsal, je to buď Octavia jako kompromis nebo slušně vybavený rapid.. Zkus si zajít do autosalonu a nejlépe vyzkoušet obě auta, pokud by měli Octavii s 1.2 TSI, tak se projeď.. A pak bych se rozhodoval..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za me osobne rapida, O3 v holote je priserny plastak, sice vetsi, ale bude to o fous linejsi a rozhodne to bude vetsi hitparada plastu, nez v pripade rapidu.
Ale jak tu psali vyse, skoc se na oboji podivat a rozhodn ise dle toho, kde se budes citit pohodlneji :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak nic, blbě jsem čuměl do ceníku, ten příplatek 5 tis není za 77kW verzi, ale za rekuperaci a start-stop system k 1.2 77kW verzi :) No s 1.2 63kW to bude louda, do toho nejdu, ale škoda, že nemám nyní větší fin. limit a na auto spěchám. Protože při autě za 450tis, bych měl slevu 81tis a už solidně vybavená Octavia by mě vyšla na 370tis a to je už hodně zajímavý :) btw 18% mám na Yetiho a 20% na SuperB :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Holá OIII je děs, dovýbava pak stojí peníze navíc. Rapid v této konfiguraci je vybaven prostě líp a vypadá za stejný peníze (+/-) o dost hodnotněji. Pokud nejezdíš dlouhé štreky, ve více lidech, třeba s kolama nebo lyžema, pak je RAPID jasnou volbou - je menší a zaparkuješ s ním o něco líp než s přerostlou Octavií.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Este odporucam previezt sa ...jednak 1,2 nie je rovnaky motor v tych autach a coto povie aj odhlucnenie a ovladanie vratane pocitu z jazdy

 

EDIT:  prestudoval som tu konfiguraciu co tu mas, ta octa je sice tak trochu socka, ale asi by som osobne volil radsej  octu, avsak nemam skusenost s 1, 2 TSI v OIII takze by som sa isiel previezt a porovnat voci Rapid 1,2 (nakolko s  R hybe 1,2 veelmi slusne .. ) a to ako by dokazal ten motor hybat s octaviou by asi rozhodlo .. veci ako akceleracia, predbiehanie atd.  

Priestorovo je OIII z mojho pohladu podstatne prijemnejsia najma v predu. Rapid bude vzhladom na svoju vahu zas sikovnejsi ...  

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase tu čekej co člověk, to názor. Sám ty musíš vědět jestli potřebuješ auto větší a jestli oželíš nějakou výbavu, nebo naopak.

Mně třeba Octávka za ten cenový rozdíl nestojí a stačí mi vybavenější Rapid (resp. mi za měsíc stačit bude)

Editováno: , autor: MBDusan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1.2 na oktávě slabý, ale tak dalo by se asi zvyknout nicméně ta výbava Active vůbec...hroznej kostitřas...komfort větší nebude jen těch pár cm do šířky...fakt si zkus někde najít a ideálně projet octávku active...i s těma pár příplatkama to nebude ončo...ale holt někdo dává přednost výbavě a někdo vělikosti

 

edit: a musí to bejt škoda...za 346 máš pěknou i30 trikolor  s paketem komfort a fleet a když dostaneš nějakou slevu tak to třeba na 320 stáhneš...  tady  do nečeho takovyho bych sel v dnesni dobe kdyz uz rapid nevychazi tak dobre asi ja, ten hajz* má i couvací kameru a vyhřívanej volant :D

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se takhle rozhodoval při koupi svého vozu, buď vybavený Rapid nebo kompromisně vybavená Octavia. Po zkušební jízdě bylo rozhodnuto. Zjistil jsem, že pro mou potřebu je Rapid naprosto dostačující. 

Ovšem zpětně, když vidím jak mě neustále vytáčí to dementní stahování oken, tak bych dal přednost Octávce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

šéf má oktávku ambition kombi 1.6 tdi 66kw a je to fakt nic moc :( za ty prachy naprosto neadekvátní si myslím...

ty okynka v rapidu jsou blby, a nejsou to jenom okynka, naslo by se vic veci ale to se najde i u okty za obdobnou cenu :D

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče srovnání Rapid vs. I30, tak výbavově bych jasně zvolil i30.. ale motorově je to bída. To je zase výhoda Škodovky. Záleží na každým co preferuje. Já bych už asi znova nešel do Rapida. Sice mě pořád baví, ale jak už se tu několikrát psalo, tak mě na něm dost věcí vytáčí.

Editováno: , autor: milichky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite Octavii, v takove zakladni vybave to sice nebude zadny luxus, ale Rapid neni zadny luxus ani v nejvyssi vybave, nevic ten tebou nakonfigurovany taky zadnou extra poradnou vybavu tak jako tak nema. Vetsi, pohodlnejsi auto podle me stoji za to, ze nebudou kliky v barve a podobne ptakoviny. To jsou marginalni veci, ktere se daji kdyztak dodelat, kdyby te to nejak hodne stvalo. Ale jinak jako nejlepsi variantu vidim proste nasetrit na Octavii ktera bude mit vse co povazujes za dulezite. Pokud kupujes auto na mnoho let tak je blbe se pak treba 8 let tlouct do hlavy, ze tam neco neni kvuli usetrenym par desitkam tisic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...