Přejít na obsah

Rapid vs Octavia ?


Doporučené příspěvky

Nevím..já dostal na akční model taky slušnou slevu....takže nevěřím že to nejde....obešli víc autosalonů s konfigurací...že se chceš dostat na nějakou cenu..dejme tomu u rapida na 310tis....já jich obeslal cca 15 mailem....

Editováno: , autor: mira
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem také dostal na akční model na objednávku dost slušnou slevu, paradoxně hned u prvního prodejce, kam jsem šel. Obešel jsem asi 4 nebo 5 (maily jsem posílat přestal, odpověděl mi tak každý čtvrtý) a u jednoho z těch dalších si chlap tu nabídku prohlížel nevěřícím způsobem, jako bych si to doma vytiskl sám. Určitě si zkus najít, kde mají auta v konfiguracích, jaké zvažuješ a prohlídni, nejlépe projeď si je. A co říká jazzleba je také hodně dobrá poznámka. I když auto bude nové, zaplacením nákupní ceny ty investice rozhodně neskončí.

Editováno: , autor: amissus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně souhlas....kdyby stál rapid to co vloni resp byla tam ta výbava tak je to asi i dnes pro jasna volba ale za současné situace dam prednost vice vybavenemu autu i za cenu slabsiho motoru (1.4 nepreplnovany)...ta i30 je fakt plna peknych vychytavek :)

Dle meho, nejdulezitejsi vybavou je motor. K cemu Ti budou ty cinkrlatka kdyz pri kazde jizde te bude srat motor ( predjizdeni, akcelerace, spotreba a vubec jizdni komfort) At je Rapid jaky chce, sam mam k nemu hromadu vyhrad, tak 1,2 TSI je v kombinaci s Rapidem suprova volba a k motoru nemam vyhrad ba naopak jen chvala ( prozatim nez mi zacnou zpivat rozvody :D ) Atmosferu uz bych v tehle obsazich nechtel, pokud to neni 3,6 FSI tak jedine Turbo. Jinak co Ti poradit sam nevim, byl bych hodne na vazkach a to i nyni po zkusenostech vic jak rocnich a 23 tis. Jinak ja bych dnes volil rocni O2 1,4 TSI za ty same prachy, posledni poctive auto. Jestli totiz Rapid nebo O3 je v konecnem dusledku jedno ( pokud si clovek nekupuje RS z duvodu motoru) sjizdi to ze stejne linky a na obou se setrilo kde se podivas. Rapid je v tomto smeru na tom jeste hure. Elektrika prevzata z F2. Elektr. okna snad z felicie ( s lehkou modernizaci) atd. atd. slepenec koncernovych vybehovych dilu s novymi.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite Octavii, v takove zakladni vybave to sice nebude zadny luxus, ale Rapid neni zadny luxus ani v nejvyssi vybave, nevic ten tebou nakonfigurovany taky zadnou extra poradnou vybavu tak jako tak nema. Vetsi, pohodlnejsi auto podle me stoji za to, ze nebudou kliky v barve a podobne ptakoviny. To jsou marginalni veci, ktere se daji kdyztak dodelat, kdyby te to nejak hodne stvalo. Ale jinak jako nejlepsi variantu vidim proste nasetrit na Octavii ktera bude mit vse co povazujes za dulezite. Pokud kupujes auto na mnoho let tak je blbe se pak treba 8 let tlouct do hlavy, ze tam neco neni kvuli usetrenym par desitkam tisic.

 

s tímto názorem naprosto nesouhlasím :kol-25:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já bych vzal rozhodně jedno z tohoto:
http://www.skodaplus.cz/Car/750722/skoda-rapid-tsi-1-2-77-kw-elegance?query=%26priceFrom%3D0%26inOperationTo%3D2012%26speedometerFrom%3D10000%26mark%5B%5D%3D32%26model%5B%5D%3D573%26fuel%5B1%5D%3D1%26fulltext%3D

http://www.skodaplus.cz/Car/759729/skoda-rapid-tsi-1-2-77-kw-elegance?query=%26priceFrom%3D0%26inOperationTo%3D2012%26speedometerFrom%3D10000%26mark%5B%5D%3D32%26model%5B%5D%3D573%26fuel%5B1%5D%3D1%26fulltext%3D

 

Mimochodem ještě mě napadlo, že je vtipné to cenové srovnání s minulým rokem. Můj Rapid měl přesně před rokem cenovku 339 000 jako jeden z těchto (po ŠkoFIN slevě 319 000), vybaven byl asi stejně, najeto však necelé 4000 km (dnes mám 20 000 km, tj. nějakých 16 000 km jsem najel za ten rok). Jen motor je 63 kW. Takže si myslím, že jsem loni nakoupil hodně dobře (a taky podobný Rapid za podobné peníze se na ŠkodaPlus po mém nákupu neobjevil, vzal jsem ten poslední výhodný co byl). 

Editováno: , autor: Nettle_M
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

auto už mám dávno objednané, ale nějak nechápu, co má být na těch tvých linkách extra výhodné...

třeba na toho bělouše pokud budu platit hotově, se dnes dostanu na stejný peníze, ještě v krapet lepší výbavě a hlavně nebude 2 roky starý a bude mít nový interiér, delší záruku a pár vychytaných much...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hlavně se spíše jedná o dvouroční auta :)

 

ono celkově, hlavní problém ( v dobrém slova smyslu ), jsou akční modely, který jsou opravdu "narvaný" výbavou. Krásný příklad je Fabia, když si teď koupím akční model v plné výbavě a kouknu se na ceny 1 - 2 roky staré Fabie v plné výbavě - neakčního modelu, tak cena je +/- stejná a u akčního modelu je kolikrát výbava ještě větší + je to nové auto, delší záruka, víš co s ním je atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...