Přejít na obsah

piskani na volnobeh 1,4 tsi


bumbrlik88

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Jasně, že jsem měl hlavu v motoru. Předchozí auto mě dobře vycvičilo, takže když něco slyším, hned jdu radši za důvodem. Pískání jde ze strany jak je řemen a nádobka z chl. kapalinou. Trošku se rozlehlá, takže přesně to určit nejde. Ten zvuk (jemný pískání) tam dřív určitě nebyl a určitě to není servo, to má jinej zvuk. Jak zvýším otáčky tak okolo 1000 to zmizí, jak klesnou zase se to ozve. Já nevím, možná už začínám bejt paranoidní, ale nerad bych vsemu říkal VLASTNOST! Proto se ptám, protože problém s vodní pumpou a pískáním už jsem někde četl.

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně chápu tě. Možná řeším blbost, ale občas když mě na autě přijde něco nenormální tak si tady o tom něco přečtu a poptám se. Samozřejmě je nejlepší asi servis, od toho je přece záruka :-) Budu to sledovat, pokud se to bude opakovat tak to stejně vezmu do servisu. Proto mě docela zajímá jak dopadl autor téma ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 8 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Problém zvuku vodní pumpy jsem u TSI 1.4 (Octavia 2)  řešil 3x. Poprvé to vydrželo po výměně pumpy přes rok. Pak se zvuk znovu obejvil a pumpu opět vyměnili. Po měsíci se zvuk objevil znovu.  Ale vždy to vyměnili v rámci záruky. Přede mnou v autorizovaném servisu komunikovali s Boleslaví a tam si podle mne s tím také neví moc rady. Odpovědi byly v tom smyslu, vyměňte to, ale asi to ničemu nevadí, uznáváme v záruce jen materiál, práci platí zakazník.!! Nikdo v podstatě nedokáže říci, zda je to normální nebo ne (popř. že by mohlo časem dojít k problému).

Je to vždy jen při zhřátém motoru na volnoběh, po přidání zvuk zmizí  a je to jen v letních měsících. Teď v zimě se to prakticky neprojevuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím, pískání se u mě projevilo už 2x a 2x provedli výměnu vodní pumpy. Pokaždé byl po opravě klid cca měsíc a teď se pískání ozvalo už potřetí, tzn. po provedené druhé opravě. Vozidlo vyrobeno 11/2012, najeto 24.500 km, prodloužená záruka na 4 roky. Zvažuji odstoupení od kupní smlouvy, protože se potřetí objevila stejná závada  máte s tím někdo zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...