Přejít na obsah

piskani na volnobeh 1,4 tsi


bumbrlik88

Doporučené příspěvky

Motor 1,4 TSI 3x vymena vodni pumpy. Pred tydnem posledni. Najeto 45k Km. Skoro se mi zda ze problem tohoto motoru nejsou ani tak rozvody jako toto.

Mám také motor 1.4 tsi v Yeti, najeto 17500km a stejné pískání na volnoběh při zahřátém motoru. Je to určitě z vodní pumpy. Při poslechu v motoru se to rozléhá,ale když jsem použil primitivní stetoskop ( dřevěná tyčka cca 70 cm dlouhá) a za chodu motoru na volnoběh přiložím na vodní pumpu tu tyčku a dám ucho na tyčku tak je to víc než jasné.

Budu řešit v rámci záruky.Jen mám obavu jak se tu píše jestli výměna něco vyřeší, když se to projevuje i po výměně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

V Yetim 1.4tsi mi začalo pískání na volnoběh asi v 17tis.km. Od té doby do jsem ještě najezdil 4tis.km a pak reklamoval jako závadu. Provedena výměna vodní pumpy a proplach systému. Na dotaz jestli se může časem to pískání opět projevit mi bylo řečeno, že se jedná o inovovaný díl. Tak zatím jezdím a nepískám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Najeto 37 tKm a výměna vodní pumpy již 2x. Naposledy loni v květnu a teď se pískání objevilo znovu. Zatím jen někdy, ale poměrně často, zatím však nikoli stále, ale za chvíli to bude pískat stále jako v předešlých případech. Na což čekám, abych mohl okamžitě jet do servisu a projevenou závadu ukázat a zdokumentovat. Tedy již 3 opakující se stejná závada...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim tak po 38000km taky piskam. Mate nekdo zkusenost kolik stoji vymena vodni pumpy? Vyplati se ten dil vubec menit, nebo se jedna pouze o "kosmetickou" vadu a na funkci pumpy to nema vliv? Protoze abych to menil a zaclo mi to delat znova jako jinym prispevatelum zde, tak na to nemam ani cas naladu.. Dekuji moc za reakce..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...

Pridávam sa do týmu pískajúcich, najazdených 82tkm, idem za dva týždne na dovolenku, najazdím cca 1800km, vymeniť to predtým? Nedočítal som sa či to môže znamenať nejaké vážne ohrozenie... Únik kvapaliny som zatiaľ nezaznamenal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 20. 8. 2017 na 15:42, arogan napsal:

Boli aj nejaké iné problémy či len to otravne pískanie?

Ano k tomu pískání se přidalo i ložisko té pumpy při brzdění motorem. Nevíte prosím někdo kolik stojí ta práce ve skodovce ? Pumpa je vlastně mimo rozvody, práce tak na 2 hodiny. Jinak pískat začala až teď, najeto 76 000. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Borci mám otázku, mě sice nic nepíská, spíš mi to vydává takové nepravidelné klepání. Klepot se ozívá někde pod motorem jak je drážkový řemen. Buď tedy ložisko na pumpě, nebo nějaká kladka či co, jsem z toho chabruz. Musel jsem dolít i cca 1,5 dl G12 , tak jestli to nemá spojitost s vodní pumpou... ?  Pod autem ani kapka vody a nikdy nebyla a v měrce na olej v motoru mezi riskama min/max.  Víčko na dolití oleje (zespodu) bez nějaké bílé pěny, je čisté... Najeto 86100 ... Samotný motor jen ševelí a myslím, že na rozvody je brzo ...  Má někdo zkušenost, co by mohlo poklepávat  ? Předem díky ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
V 5. 6. 2019 na 17:29, Honza67 napsal:

Zdravím, má někdo nahrávku tohoto piskání vodní pumpy? Po přečtení této diskuze mam taky podezření že mě čeká výměna.

Nahrávku? To poznáš, vysoký tón pískání při zahratém motoru v létě. Před 5 000 km měněna vodní pumpa originál. Samozřejmě zase píská, začalo v těch pařácích. Nevím jestli to měnit nebo se na to vysrat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Ahoj,píská to i po výměně( měněno v 17 tis.) Dříve či později se to začne projevovat znovu.Má osobní zkušenost. Píská to u zahřátého motoru na volnoběh, ale v mém případě jen pokud je venku teplo. V zimních měsících to nedělá.Určitě to není ložiskem. Pumpa těsní, neteče na funkci chlazení to pískání nemá vliv.

Myslím,že to tu nevyřešíme a zjevně si s tím neví rady ani v autorizovaných servisech jen vyměňují pumpy a to je vše.Dával jsem sem na toto téma příspěvek už v roce 2016 a doteď tu není jediná rada jak se toho pískání zbavit.

Někdo tu psal o proplachu systému,to říkali i mě,že udělají proplach a dají pumpu,která je už inovovaná a takové ty jejich kecy a stejně to nebylo nic platné.

Máme v rodině dva Yeti oba s motorem 1.4tsi ten starší r.v2010 nepíská a ten novější r.v 2014 píská furt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice na 1.2, ale pískalo mně to taky, jen ve vedru a na volnoběh. Stačilo trochu přidat a ticho. Měnit pumpu jsem naznal, že je nesmysl, protože to nikdy na 100% nikomu dlouho nevydrželo. Tak jsem akorát občas otevřel vyrovnávací nádobku a pomačkal hadici od chladiče a bylo ticho. První tři léta to pískalo, další tři ne, funkčně jinak bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...