Přejít na obsah

Elektrika tažného zařízení - zapojení, schéma, problémy


miras82

Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím, pokud nedostanu blok, tak si to zde i přečtu :) mám problém. Originál tažné zařízení z výroby, o2 před FL 2008, 13 pin zásuvka a 7 pin vozík. Mám redukci Čínu (výrobce compass), ale při jejím zapojení a připojení vozíku se nevypnou parkovací senzory a neustále pískají. Nejde s tím něco udělat? Navíc mě bylo řečeno, že pokud ESP neví, že má připojený vozík, tak při korekci auta, je možné, že hodí vozík do příkopy i s autem. Údajně by měla nějak jít upravit ta redukce. Nebo pomohlo by koupit originál redukci? Nechce se mě vyhazovat 450kc pokud to nepomůže. Tak bych to rád věděl dopředu.  Ještě mám řešení předělat vozík na 13 pol a dodělat mu couvací světlo. Je to moc složité? Nejsem elektrikář, ale dráty dle barev dokupy dám :) děkuji

 

A pro toho nejmenovaného, který bdí nad tímto forem ostřížím zrakem, 5x jsem to hledal, 10 stran zpět prohlédl a nic nenašel.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pawouku děkuji, toto téma jsem opravdu nenašel ač jsem hledal. :/

 

před 2 hodinami, macc33 napsal:

Ahoj, odpovídal jsem na něco podobného ve vlákně Yeti,a snad i Romstr.   OII a Ye j e stejná el.     prozatím  se zeptám odpojuje se ti zadní mlhovka na voze při zapojené zástrčce přívěsu !

 

Určitě neodpojuje. Svítí obě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to je špatně auto neví o přívěsu vůbec, proto ti jdou i ty senzory,  tady těžko radit na dálku mohl by jsi někde vyzkoušet jiný vlek -bylo by dobře kdyby měl žárovky né ledky.

ještě se zas zeptám máš v servisce  nebo v kufru na štítku výbav kód 1D2  nebo  1D0 ?,

 

Editováno: , autor: macc33
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nevadí, děkuji ti za pomoc. Ptal jsem se i na octavia clubu, na Facebooku a nikdo neví. Jedině se zeptám v autorizaku asi :( a nebo povinná výbava pro couvání s vozíkem, špunty v uších a nebo hodně rychle zacouvat ?

 

Je možné, že to dělá ten měnič z 13 pólu na 7? :/ mě jedině napadá, koupit od škodovky originál. Ale myslím si, že vyhodím 500 Kč :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám schémata pro OII, tak jsem se díval jak to je zapojené v OIII, snad to je aspoň trochu podobné.

Kontroloval jsi pojistky napájející tu Ř.J pro tažné (je možné že tam těch pojistek bude víc), vidí tu jednotku diagnostika?

Jinak pokud ti vozík svítí jak má tak by redukce z 13 na 7 měla být v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj, sehnal jsem si použitou elektroinstalaci westfalia s 13-pólovou zásuvkou. Ze zásuvky od pinů 10 a 11 je vyveden zvlášť konektor (viz. foto). Podle originálního schématu nejsou piny 10, 11 zapojené vůbec (ani 12 - volná pozice). 

Mám tedy řešit zapojení těchto dvou pinů na spínané napětí? Případně kam? Díky. 

20190131_165114.jpg

Editováno: , autor: ~ mikk ~
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 2 týdny později...

Zdravím. Poradí někdo prosím? Dříve jsem tady řešil, že nejdou vypnout parkovací senzory na Octavii 2. Originálním tazne zarizeni při připojení vozíku nevypne senzory. Přeměnil jsem nyní zásuvku na 13 pinů i na vozíku, ale je to stále stejné. Navíc mě v zásuvce na autě chybí zapojit 12,11 a 10 pin. Auto dle diagnostiky již ví, že je vozík připojeny, ale senzory nejdou stále vypnout. Nejde nějak propojit nějaké piny? :( děkuji moc za každou radu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nedokážeš mě říci, kde se ve vagu tam dostanu? Koukal jsem do kódování funkce přívěsu, ale nikde jsem tam nenašel napsáno odpojení senzoru. :( řj parkovacích senzorů jsem nenalezl. Jen asistenta při parkování a to asi nemám, protože mě to nechtělo najít. 

 

Jedna se o Octavii 2 2008 před FL. 

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No zjistil jsem, že se nemohu připojit na 76 řj, protože tam jsou neoriginalni parkovaky, ikdyž bych ještě před pár dny dal ruku do ohně za to, že jsou originál. Mýlil jsem se, našel jsem řj parkovacích senzorů a originál nejsou... ?  Má nějaké 2 volné dráty s piny, tak možná by to nějak šlo zapojit na to tažné :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahoj, mám oII,2008 před fc. Koupil jsem vozík,po zapojení do zásuvky vše ok. Namontoval jsem led světla na vozík a nastal problém. Například když zapnu výstažný, začnou blikat i poziční  světla a osvětlení spz, stále svítí mlhovka atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím,

 

mám origo elektroniku pro tažné i s kabeláží a mám dva dotazy. Mám Octavii 2 MR2006. Dle elektrického schéma se mají zapojit do pojistkovky 4 kabely (to je v pohodě), ale mám je jinak barevné, než by měly být (sice to asi není problém, ale raději se zkusím zeptat).

 

Větší oříšek je pro mne ta druhá část. Kdosi sem dával tento návod, že je to stejné https://www.svcgroup.cz/pdf_ml_el/SK017D1_17660.pdf U kroku 17. Chápu, že mám připojit na konektory G a E, ale odtud zase na konektor dodaný s jednotkou tažného a zapojit zase na ní? Takže kabel jde přes jednotku centrální elektroniky a z ní zase zpět do jednotky tažného? Proč se to zapojuje takto dvakrát do stejného místa? Nebo mi něco uniká? Dle schéma škodovky mají být 2 kabely do jednotky centrální elektroniky a jeden na snímač brzdového pedálu, ale není to tam takto rozdvojené. (na fotce je ještě konektor z novějšího modelu předchozího majitele).

 

Díky za rady!

 

PNe5.png

IMG_20200502_185403.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle me je v tom schematu nejaky mezikus, abys ses nemusel napojovat na stavajici draty u BSG/BCM, ale jen je prepinoval. Ty tento mezikus nemas a pokud mas originalni tazne, tak ho mit ani nemas. Proste tam ty 3 draty od RJ tazneho pripojis ke stavajicim dratum a je to. Rozhodne nic nevede od RJ tazneho k BSG a zase zpatky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...