Přejít na obsah

Spojka a vše kolem ní


Effective

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi, chtěl bych založit vlákno o spojce. Žádné takové jsem tu nenašel.  :kol-31:

 

Řeším první věc, parkuji v garáži která je do mírného kopce. Občas zajedu pozadu a teď se mi při posledním zajíždění stalo že zasmrděla spojka. Nic hrozného, ale už byla lehce cítit. Tak mne to vede k zamyšlení nad životností spojky. Dá se obecně říci že u nových aut je spojka konstruovaná na životnost vozu? Vím že se dříve říkalo, že by měla 100tis vydržet, někomu třeba i 200tis - jasně záleží na tom v jakém provozu/režimu auto jezdí. (dálnice/město...).

 

Tak jsem si řekl, že tam už couvat nebudu, pokud vyloženě nebudu muset. Zajel jsem tam tedy popředu a spojka zasmrděla také. Mezi tím najeto cca 100km. Chci to sledovat, případně s tím zajedu do servisu. Pořád si říkám že to bylo spíš mojí nešikovností. Ale jinak žádný velký kotel jsem tomu nedával. Něco kolem 2tis ot pouštím spojku a pokud se auto začne dusit tak přidám plyn, jinak bych tam nevyjel.

 

Předtím jsem tam zajížděl s Octávií s TDI a tam stačilo zajel pomalu na volnoběh a problém žádný. :-) Tam se spojka měnila na 180tis...

 

Druhá věc, s autem jezdí i baba a samozřejmě na každý křižovatce stojí se zařazenou jedničkou na spojce. Tak jsem jí říkal ať to nedělá, milion řečí kolem - znáte to. Nedalo jí to a ptala se kamaráda co se o auta docela zajímá a ten jí řekl, že si myslí že u nových aut to ničemu nevadí. Podle mě je to kravina. Můžete mi to potvrdit/vyvrátit?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...