Přejít na obsah

Intelligent Light Assistant, automatické zapnutí dálkových světel


boban1108

Doporučené příspěvky

Mé první zkušenosti. Přiznám, se že z manuálu jsem z toho moc moudrý nebyl. Myslel jsem, že to funguje tak, že když zapnu dálkovky, tak on je včas vypne, aby neoslňoval. Celá filosofie je ale jinak. Pokud si ručně zapnu dálkovky, tak je musím též ručně vypnout, assistent nevypíná. Pokud ale nechám potkávačky a asistent je aktivovaný, tak si sám dle svého uvážení dálkovky zapne, ale i je pak vypne. A musím říci, že zkušenosti smíšené. Na běžné okresce přepíná určitě rychleji než já. Ale samozřejmě nepředvídá (to ani nemůže), tzn. že před horizontem preventivně netlumí. I na dálnici, kde byly uprostřed keře, nechal dálkovkky svítit. Neviděl totiž reflektory protijedoucích kamionů, ale kabiny byly nad keři, což je dle mě špatně.

 

Takže shrnutí. Asi se nebát používat, i na tom horizontu to pak na vrcholu ztlumí včas, ale na dálnici s tím opatrně. Ještě nemám vyzkoušeno jak reaguje na auto jedoucí přede mnou. Pro jistotu jsem nastavil nejvyšší citlivost, tedy aby přepínal co nejdříve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Adaptive Frontlight System

 

http://youtu.be/Bg2Sxesqs5M

 

Corner Function for Fog Lamps

 

http://youtu.be/Tu5MzQW30o4

 

NENECHTE SE MÁST TVAREM SVĚTELNÉHO "KUŽELE" VE VIDEÍCH

 

POKUD SE DOBŘE PODÍVÁTE AUTA JEZDÍ VLEVO (MAJÍ PRAVOSTRANNÉ ŘÍZENÍ), TEDY JE POTŘEBA SI PŘEDSTAVIT ŽE PRO LEVOSTRANNÉ ŘÍZENÍ JE KUŽEL ZRCADLOVĚ OTOČEN!

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

post-65131-0-67788000-1402948105_thumb.jpost-65131-0-98288100-1402948173_thumb.jpost-65131-0-21486400-1402948233_thumb.j

post-65131-0-14940900-1402948350_thumb.j

 

zdravim,prave jsem se stal majitelem O3 predvadecky 1.8tsi 4x4 dsg s docela slusnou výbavou.Mylne jsem se ale domnival ze tam je svetelny asistent-automaticke prepinani dalkovych a potkávacích svetel.Jinak z asistentu tam je hidani v pruhu a cteni znacek.Nevite někdo jestli je mozne dodatecne nechat dodělat ve skodovce i ten svetlny asistent?jestli nebude stacit třeba jen dokoupit packu a aktivovat službu v ridici jednotce?Predem dik za odpovedi.

Editováno: , autor: orphans
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No moment ale borci. Borec píše, že má rozpoznávání značek, čili by měl mít normálně Traveller Assistant, ne? A v něm přeci inteligentní přepínání světel je. Nemáš ho zakázán v menu nastavení v Columbovi? Dá se tam nastavit i reakční doba. A funguje to parádně. Pokud se teda výbava Traveller Assistant neliší od té v ČR, protože jak koukám na SPZ, tak jsi asi od protinožců :)

Editováno: , autor: matej.vanatko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už se to tu také psalo, není to tak, buď si objednáš TRAVELLER ASSISTANT a pak máš všechno, tedy dle konfigurátoru:

 

TRAVELLER ASSISTANT OBSAHUJE:

- Infotainment navigační systém "COLUMBUS" s DAB, s integrovanými mapovými podklady - Evropa
- Funkci rozpoznání a zobrazení dopravních značek
- "LANE ASSISTANT" systém pro udržování vozu v jízdním pruhu vč. varování před nechtěným opuštěním jízdního pruhu
- "INTELLIGENT LIGHT ASSISTANT" automatické přepínání dálkových a potkávacích světel 
- "LIGHT ASSISTANT" s "DAY LIGHT", děšťový senzor, osvětlení prostoru pro nohy vpředu a vzadu
- Barevný MAXI DOT
- Vnitřní zpětné zrcátko s automatickým stmíváním

 

nebo si toto všechno nebo jen něco objednáš zvlášť - paradoxem je že u neRS Traveller Assistant výjde o něco levněji, kdežto u RS vyjde levněji si objednat funkce jednotlivě...

 

doporučuji se podívat do konfigurátoru ... 

 

naopak někdo může mít jen INTELLIGENT LIGHT ASSISTANT a pak má jen malou kameru a na té pp. nejde rozchodit čtení značek, ani LANE ASSISTANT

 

 

light%20assist.jpg

 

FDV4874b0_Oc_042.jpg
Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jenže borec nahoře psal že to tam nemá a jak sis dobře všiml, auto má jinou než CZ RZ, tak není nejspíš určeno pro trh v ČR ... na briskoda je o tom téma, že vozidla nemají běžně Intelligent Light Assistant

 

např. já nemám na svém autě TRAVELLER ASSISTANT a mám jen funkci rozpoznání a zobrazení dopravních značek a LANE ASSISTANT (tedy funkce které souvisí s kamerou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Citlivost nastavení má 3 stupně. Já používám to nejcitlivější = časné přepnutí. Přepíná spolehlivě a včas, dokonce rychleji než já bych přepínal ručně. To platí když se objeví auto naproti. Samozřejmě nepředvídá, když  jsou např. vidět za zatáčkou světla reflektorů, nebo před vrcholem kopce. Ale jakmile se auto objeví, tak přepne velmi rychle.

 

Bohužel jsem zatím neměl v praxi možnost vyzkoušet na jakou vzdálenost zapne dálkovky, když přede mnou jede vozidlo.

 

Trochu mě překvapila logika: myslel jsem si, že zapnu dálkovky a on je za mě včas vypne. Je to ale jinak - když je zapnu ručně, tak je nevypne. Musím to nechat na asistentovi, aby si je v případě potřeby sám zapnul a pak je zase sám vypne. Ale je to jen otázka zvyku, než člověk přijme jeho logiku. Přesně je to popsáno v manuálu.

 

Takže shrnutí: velká spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...