Přejít na obsah

Intelligent Light Assistant, automatické zapnutí dálkových světel


boban1108

Doporučené příspěvky

Tiež by som to chcel mať nastavené trvale zapnuté, ale muselo by to fungovať spoľahlivo.

 

"Nejak méně" by to malo svietiť napr. preto, aby to neoslepovalo autá idúce oproti, alebo predo mnou - spomenul som to v mojom poste. Obávam sa teda, že mi to nefunguje správne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja u sebe pozoruju zmenu nastaveni vypinani. Zapinaji se jak maji (tj. kdyz clovek jede rychleji jak tech 60-65km/h) ale k vypnuti dochazi az kdyz zpomalim na cca 35km/h, coz teda v minulosti opravdu nedelalo a je to dost nekomfortni (hlavne v obcich)..

Vypinani/zapinani dalkovych svetel dle protijedoucich vozu funguje take jak ma, vetsinou.. obcas to vezme auta co jsou 200m daleko, obcas to auto vezme az 50m ode mne, coz uz je problem..

A tohle se deje cca od ledna, pritom zadny zasah se nedelal :/ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mám O III RS s LA......velice často mi po zapnutí LA  na maxíku naskočí hláška "ZNEČŠTĚNÉ ČELNÍ SKLO" a LA přestane fungovat....a sklo je úplně čisté!!! Co s tím?? Když to ostříknu tak to po chvíli začne fungovat ale ne vždy??

Editováno: , autor: tdikarlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe - letos v zimě jsem to nepoužíval, jen zkoušel a moc dobrý dojem to neudělalo. Jelikož jezdím hodně členitý terén, bylo to prakticky blikání, což by nevadilo, ale - snad každé třetí auto mě probliklo zpět (asi jsem oslnil) a je pravda, že automatika reaguje pozdě, pokud je jasně vidět kužel světel auta, co se chystá přehoupnout přes horizont. "Pozdě" znamená o dost později, než by byla moje reakce daná zkušeností z aut, které měly jen manuál a viz dál. Ono totiž (zvlášť pokud řidič sedí výš... dodávka, kamion...), tak moje světla vidí a je jimi oslněn daleko dřív, než auto (a já) uvidí světla jeho, myslím přímo ty žárovky. Netuším, jestli to jde nějak nastavit v menu (na časnější reakci), ale asi jediné k tomu mám nastaveno, že Auto. Light As. ano a spouštění světel na časné (což se doufám týká přepnutí z denních -> tlumené a tak to chci). Takže to bylo celkem zběsilé stlačování páčky 0 -> Auto -> Vypnout,... 

Nějak nemám čas ani nápad to vykoušet někde, kde nejsou zatáčky, kopečky, jestli to v "ideálním" případě funguje tak, jak by mělo. Uvidí se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes cestou do práce opět..zapnu Light assostence, chvílku funguje a poté hláška "LIGHT ASSISTENCE - VYČISTĚTE ČELNÍ SKLO". Tak to ostříknu a otřu stěrači, chvilku nic..asistent nejde zapnout a po 5 minutách už jde.......

Vzhledem k mrtvu na tomto fóru už snad ani neočekávám odpověď......anebo dostanu další varování at netopuju...ale to bude naposled.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, mám dotaz:

Co je vlastně Light Assist? To je automatické zapínání dálkových světěl, když mám přepínač v poloze AUTO a cvaknul jsem levou páčku od sebe (tedy svítí symbol dálkových "A")? Pokud ano, co je "Doba zapnutí" v infotainmentu (Vozidlo>Nastavení>Světla)? Mám tam možnosti časné/střední/pozdní - to je rychlost zapnutí dálkových světel za splnění podmínek? Původně jsem myslel, že to je časnost přepnutí denního svícení na tlumené. Nebo je to "spárované" oboje dokupy? Automat nepoužívám, dost oslňoval, ale byl nastavený na "časné" - kvůli DRL/tlumeným. V návodu o tom není ani slovo, co to je. Určitě bych potřeboval nastavit časnost přepnutí DRL/tlumené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...