Přejít na obsah

Výdrž motoru 1.6 MPI - nájezd skoro 300 000km


Host 007

Doporučené příspěvky

Zdravim vás, už jsem tu dlouho nic nepsal, Nedávno jsem se dostal do styku s pěknou Octavkou 1.6 MPI r.v. 2007, která měla najeto 283 000km a byla v moc krásném stavu, interier krásně navoněný, čistý a exterier taky, taky jsem se s ní svezl, při jízdě se chovala stejně jako auto, které nemá najeto ani 100 000km, nikde nic nevrzalo, neklepalo, jízda jako roční škodovkou. Kdyby mi majitel zakryl na palubním počítači ty najeté kilometry, tak bych si tipnul, že to auto má maximálně 100 000km. Koukal jsem na to jako blázen, kolik vůbec tenhle motor a vůbec všechny ty součástky vydrží? Kdybyste měl někdo třeba osobní zkušenost s tímto motorem nebo byste něco o něm vědel, byl bych rád. Klidně mi nějaké informace můžete poslat i přes SZ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On tenhle motor podle mě bude třeba oproti TDI servisně nenáročný ne? Nemá turbo, vstřiky, čerpadlo prostě nic co by se mohlo porouchat a oprava nebo výměna by vyšla na desítky tisíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak doposiaľ na týchto motoroch prevádzkovaných na benzín s normálnou údržbou neboli problémy , a ak hej tak typu : špinavá klapka , zlé sviečky - častý nešvár servisov kde vymenia krajné dve alebo žiadnu kvôli nič moc prístupu , prípadne nejaké tie gumičky sania a odvetrávania , o inom som nepočul ani fyzicky nevidel 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže kdyby si měl volit mezi 1.9TDI nebo 1.6MPI z pohledu nákladů na servis a údržbu, tak by sis vybral bezinový motor, i když by měl najeto třeba 300 000km než diesel, který by měl třeba 170 000km?

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je jasné, že záleží na stavu auta, ta benzinová 1.6 je velmi tichá a není vůbec slyšet, což se o TDI rozhodně říci nedá. Takže když budeme brát, že to auto bude v super stavu, ale bude mít najeto 300 000km, tak by si do toho šel?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 roky později...

Tak už jsem taky majitelem O2 s tímto starým jednoduchým motorem, kód motoru BSE (nemá ani EGR) nájezd 373 xxx km, rok 2009 modelový rok 2010, přestavba na LPG (Magic) v roce 2012, pravidelný servis.

 

Vyměnit volant který už má nejlepší za sebou, a lehce se loupající kapotu (lakovaná - lehká nehoda 2010) tak autu odhadnu tak 150 tisíc...

Motor je i za studena tichý, startuje bez problémů, má stále původní výfuk vč. katalyzátoru a vlnovců, nic nevrže nemlátí apod. Jen jsem zvědavý na spotřebu oleje, je mi jasné že brát olej bude otázkou je kolik, ale zatím nekouří tak to snad nebude tak zlé :) 

 

Dnes výměna oleje filtrů a svíček, vše byly originální díly, já použil svíčky NGK a filtry Bosch, svíčky čistý což jsem nečekal, nedalo mi to a změřil jsem rovnou tlaky a je tam pěkných 11,7-12,5 barů :)  

 

IMG_20190104_150252.jpg

Editováno: , autor: Romix95
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LPG je montované při nájezdu ani ne 100 tisíc km, jelikož nejbližší záznam v servisce je 04/2011 při nějakých 70 tkm a montáž LPG je dělaná 12/2011, v TP zapsána 1/2012. 

 

Je tam systém Magic, vstřiky jsou měněny v roce 2018 ostatní zásahy do LPG nevím :) každopádně to LPG bude chtít doladit, skáče mi tam bohatá směs a lehce prolíná reduktor, ale to jsou maličkosti... :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja sa staram o dost tychto motorov a BSE su naj vo vsetkom.Najmenej zeru olej lebo nemaju to nasavanie od odlucovaca.Nemaju Egr ventil a tym padom menej prechodovych stavov pre RJ.Takto je vypisovanie chyb minimalne.Mam aj BGU 2004 s 420 000km a tiez tlaky su fajn ale zerie olej a ak by som sa rozhodol ze si ho necham prekruzkujem ju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mpatrikm: to se mi na tom motoru líbí že se postupně zbavil všech blbostí, škoda že zůstal "vysavač" neboli čerpadlo sekundárního vzduchu ale to často nezlobí.

 

Při těch 420 tisíc km na tom BGU to žere kolik oleje ? A je to delší dobu furt cca stejně nebo se to zhoršuje ? Já jsem si říkal že když to bude papat hodně oleje tak třeba ve 400 tisícich udělám komplet hlavu + kroužky šály rozvody atd. vše na jednou, ale uvidíme když to nebude nějaká hrůza zbytečně do toho hrabat nebudu.

 

suri.: To je pravda čekal jsem že svíčky budou od spalování oleje vypadat hrozně ale vypadají v pohodě, ale oleje tam bylo málo, otazka za jak dlouho zmizel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...