Přejít na obsah

Pískání na volnoběh 1.2 TSI


Doporučené příspěvky

Presne také pískanie produkuje aj moj room 1,2 tsi zakupený 1/2013. Na volnobeh pískanie a ak sa len o trošku zvýšia otáčky tak to zmizne. Robí to ale len niekedy, samozrejme nikdy ked prídem do servisu...

Editováno: , autor: Pawouk
Příspěvek přesunut z jiného tématu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při zahřátém motoru mě na volnoběh něco píská, až skoro jemně hvízdá z motorového prostoru. Najeto mám cca 6tis. Ten zvuk tam dřív určitě nebyl a určitě to není servo, to má jinej zvuk. Jak zvýším otáčky tak okolo 1000 to zmizí, jak klesnou, zase se to ozve. Pískání jde ze strany jak je řemen a nádobka z chl. kapalinou. Trošku se to rozlehlá, takže přesně to určit nejde. Podobný problém už se řeší v sekci Octavia II / Motor / 1.4 TSI a zřejmě byla příčinou vodní pumpa. V 1.2 je odpojitelné čerpadlo, takže těžko říct jestli to má souvislost. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trubky to na 100% niesu. V servise mi ich už podložili ked som reklamoval vrzganie  pred spolujazdcom, somo sa to nevyriešilo a musel som si na to prísť sam... Nemože to pískat napínacia kladka alebo niečo? Ja som skor myslel nieaké ložisko. Ide to od klinoveho remena....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně, včera jsem mu taky tak trochu odpoledne naložil. Teda žádná divočina, ale trochu jsem to vytáčel :) Každopádně to budu sledovat. V autě to teda neslyším, ale jak vylezu ven jde to už trochu slyšet i když je zavřená kapota. Prostě pískání :wacko:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná jsem přišel čím to je. Zvuk jde někde z míst jak je vodní čerpadlo a změť všech těch hadic. Zahřál jsem motor a samozřejmě to začalo zase po chvíli pískat. Zkusil jsem všechno a poslední co mě napadlo, jestli to nejde z nádobky. Pomalu jí pootevřu a najednou vyšumí hodně vzduchu, hladina stoupne cca o centimetr a hle je po pískání!!! Od té doby jsem ujel snad 20km a už nic. Teď jde o to jak se tam ten vzduch dostal a jestli někde něco netěsní. Uvidím budu to sledovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi to minulou nedeli zacalo piskat. Jak rikate jen na volnobeh a slysim to jen pri otevrenem oknu nebo venku. O2 1.4 tsi najeto cca 17000km. Zatim nebyl cas dojet do servisu, ale kdyz vam to dela taky tam tam asi ani nepojedu, az tesne pred koncem zaruky. Je to stejny zvuk jako tady http://www.youtube.com/watch?v=AglZYZ7bZMA

Kdyby jste nekdo prisel na to cim to je bylo by to fajn :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem samozřejmě během toho poslouchání toho pískání zjistil další věc. Zmáčknu spojku ticho, pustím spojku a z míst jak je převodovka něco šustí. A opět studený motor ok, ale jak je zahřátý tak je to tady. Mě už z toho fakt jebne, asi si udělám výlet do Bohnic nebo fakt už nevim :-( Sorry pavouku, že jsem odbočil :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jedná-li se kolísavé pískání při volnoběhu v oblasti u rozvodového řemene je to určitě vodní čerpadlo, které se nachází přímo za ním. Mě to nepískalo ale už "cinkalo, zvonlio", tak jsem zajel do servisu, kde mi ho vyměmili a mám klid.

V servisu jsme nastartovali jinou Fabii 1,2TSI, u které to přerušovaně na volnoběh "jen" pískalo.

 

Teď je otázka, jestli to pískání není další vlastnost motoru, jako cinkání podlošky obtoku turba, cvakání palivového čerpadla nebo chrastění rozvodového řetězu :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Takhle podobně to znělo mě, po otevření natlakované vyrovnávací nádržky vyšumělo hodně vzduchu a zmizelo mě to a už se to neozvalo. Vím, že se to nesmí, ale dělal jsem to opatrně a pomohlo to. Jinak v jiném tématu to u 1,4 vyřešila nová vodní pumpa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak, dnes som bol druhý x v servise lebo ráno to opat pískalo. Ako napotvoru zákon schválnosti zase zafungoval a z motora len ticho bez piskotu. Tak reku nič prídem nabuduce. Nakopnem to a ono si to začalo popiskovat. Technik zobral sluchátka a počuval v motore. Výsledok? Objednaná nová vodná pumpa a zajtra sa ide menit. Konečne sa toho dúfam zbavím....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...