Přejít na obsah

Pískání na volnoběh 1.2 TSI


Doporučené příspěvky

jj, přesně to je ono, pokud je venku chladno a necháš motor chvíli běžet na volnoběh po chvíli to přestane, prostě se všechno ochladí a asi to ovlivní i něco kolem toho čerpadla...v létě to ale nepřestane, okolní teplo to nedovolí :kol-29:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Oživím toto téma trochu, i když si nejsem jist, jestli tohle je pískání pumpy. Spíš mi to zní jako elektrické pištění, než mechanické. Ujeto 6km při cca 6,5°C takže motor relativně zahřátý, ale ne zase rozhicovaný dlouhou jízdou. Nahrávka telefonem může trochu zkreslovat. Ti kdož měli měněno čerpadlo, bylo to pištění nebo spíš bzučení? nekteré nahrávky zde jsou odlišné, některé se hodně blíží těm mým.

https://youtu.be/XJ8DyOPOIGE

https://youtu.be/qQ_fAQ8qOvA

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo to pískání a je to hodně zřetelný. Určitě by jsi to poznal. Ozývalo se to, ale jenom, když byl motor zahřátý a venku bylo teplo. Z tvého druhého videa, je tam v jednu chvíli slyšet nějaký jemný zvuk, ale to pískání co to dělalo třeba mě, bylo hodně výrazný a to u tebe neslyším ;-)

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě píská takto

recording20141011210145.wav

To je ještě z doby, kdy to dělala přerušovaně a jen občas. Teď už mi piští souvisle kdykoliv se trošku ohřeje motor při libovolné venkovní teplotě. Krásně to je slyšitelné i metr od auta. Za chvíli olej, tak se do nich pustím i s tím TPI co je tady uvedeno v těch PDFcích z nějaké konference.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To pískanie čerpadla na tom videu nie je, to sa dá počuť aj na 10-20 metrov od auta. A čo sa týka odstránenia pískania v servise, rieši sa to výmenou vodnej pumpy. U mňa aj u kamoša bola výmena riešená v záruke, od vtedy žiaden problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano ten popis je v některém z těchto archívů. Bohužel i po té výměně vím o mkabovi a ještě jednom, kterým to začalo pískat znova. Ale tak stále se utěšuji tím, že inženýři z ŠA oka nezamhouří, dokud neposkytnou nesčetněkrát inovovaný díl odpovídající posledním standardům a .... cože jsem to vlastně chtěl? : ) Tak to alespoň jednou zkusím reklamovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 roky později...

Ahoj,

Rapid tsi 77 kw píská pouze u studeného motoru. Teplota okolí 20 stupňů a více. Při nižších teplotách se neprojevuje. Pískání se projevuje pouze při studeném startu při zvýšených otáčkách cca 1200. Jakmile motor otáčky sníží na cca 750 pískání vždy ihned ustane.  Auto musí stát celou noc,jinak se pískání neprojeví. V servisu se závada neobjevila,posílal jsem jim video. Nyní se servis ozval,zda pískání ustane po demontáži víčka na dolevání motorového oleje. Nemáte vypozorovanou souvislost s víčkem od oleje? Díky Lukáš 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...