Přejít na obsah

Zaseklá funkce telefonu v Maxidotu


Miroslav Hruška

Doporučené příspěvky

Zdarvím zdejší fórum,

 

v úterý jsem si koupil Superba Combi a hned jsem narazil na jeden problém. Při pokusu spárovat telefon (Samsung Galaxy S4) jsem se už dostal celkem daleko, telefon byl spárováný ale nenačetly se mi kontakty ze sim. Chtěl jsem tedy provést párování znovu, dostal jsem se až do sekce se zadáním pinu do telefonu, ale musel jsem celou akci odložit a někam rychle odběhnout, Když jsem se vrátil, maxidot stále vyžadoval zadání PINu, jenže telefon už se připojit nechtěl. Když jsem chtěl párování přerušit, nešlo to. Maxidot na kliknutí "Zrušit" prostě neragoval. Pomohlo pouze podržení tlačítka zpět na volantu, kdy se vrátil celý systém zpět na úvodní obrazovku. Když jsem se však vrátil zpět do funkce telefon, opět chtěl zadat pin a opět nefungovalo zrušit. Dnes už se výzva k zadání nezobrazuje, zobrazuje se však hláška, že je funkce možná jen u stojícího vozidla. Zrušit opět nereaguje, pomůže pouze podržení tlačítka zpět.

 

Máte někdo nějakou radu jak Supa přimět, aby jsem mohl telefon opět spárovat od nuly? Zkoušel jsem tovární nastavení v maxidotu, ale nepomohlo, Pořád stejná otrvaná hláška :(

 

Díky

post-31493-0-76785500-1398354709_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se stalo kdysi to samé, nedokončil jsem korektně párování a příště se mi už výzva k párování nezobrazila a při pokusu o připojení tel. s HF přes maxidot (který ukazoval tel. v dosahu) se to vždy "kouslo" a tlačítko zrušit  nereagovalo - až dlouhý stisk "zpět" tlačítka na volantu....

 

Mě pomohlo až smazání záznamu z mobilního telefonu (platforma android), kde jsem v seznamu BT zařízení odstranil položku Škoda_BT... (nebo tak něco).

Mobil jsem restartoval, z auta odešel...  a na příště mi to párování už nedělalo žádný problém (maxidot mě vyzval k zadání PIN do mobilu a párování jsem korektně dokončil).

Popř. ještě odstranit profil telefonu i z maxidotu (pokud se tam uložil)

Editováno: , autor: prassat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, díky, restart telefonu, bluetooth, smazání profilu - to vše pomohlo. Ještě mám problémy s automatickým párováním. Telefon jsem spároval, ale problém je, že po vyndání klíčku a opětovném zasunutí se mi telefon automaticky nespáruje. Musím do nastavení bluetooth a napárovat ručně a to i občas zazlobí. Každopádně telefonní seznam, kontakty, nepřijaté hovory atd ... to vše se nahrálo správně.

 

Ještě zkusím pár dní používat a uvidím, třeba na to nějak příjdu. V předchozí oktávce to bylo bezproblémové, stačilo jen používt. Ale tady je zase více funkcí tak snad to nějak rozlousknu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, pořád to celkem zlobí. Ale pokud jsem mu zakázal přístup na sim tak už to bylo lepší, i když pořád to celkem padalo. Při povolení přístupu na SIM a následném vyndání klíčku mi dokonce ani nešlo telefonovat - pořád byl aktivní režim vzdálené SIM a musel jsem restartovat bluetooth abych mohl zase používat telefon.

Mno, co se týče telefonu tak zatím celkem zklamání. Předchozí auto bylo v tomhle ohledu daleko lepší, i když umělo jen sdílet media a telefonovat. Ale nevzdávám se, příjdu tomu na kloub :)

Editováno: , autor: Miroslav Hruška
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě záleží jakou přesně máš HF sadu, protože konkrétně se Samsungem (či HTC) bývají často problémy, bohužel android v tomto telefonu podporuje tuším pouze rSAP - tj režim vzdálené SIM (remote SIM Access Profile), takže záleží dost na sadě, jakou máš. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Telephone_Retrofitting

 

Já používám starej LG (i když s androidem, ale nepoužívám rSAP) a funguje vše na jedničku - Telefonování i přehrávání hudby z mobilu přes audio v autě.

Editováno: , autor: prassat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dle tohto fóra to bude asi opravdu oříšek. Problém asi bude právě v té nepodpoře rSAP ze strany samsungu / androidu. Mám verzi 4.4.2 a prý jsou tam s tím problémy a musí se to nějak rootovat nebo co. No, něco vyzkouším, každopádně díky za odpovědi, alespoň jsi mě nasměroval co je přesně špatně :)

Editováno: , autor: Miroslav Hruška
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ještě je možnost v nastavení na maxidotu jde vypnout režim vzdálené SIM (rSAP) potom se ti telefon spáruje standartně s autem kontakty, seznamy hovorů (přijaté, nepřijaté, volané) vše funguje jediné co potom nejede je SMS. mě se to osvědčilo více než používat rSAP jelikož mám k dispozici seznakmy hovorů s telefonu takže když vím že jsem nekomu volal tak jen dám volat poslední číslo a nemusím nic hledat kdyřž používáš rSAP tak je to jako solo telefon a tohle se z tel aspn mě neaktualizovalo. Další věc co mě vadí  je to že když jedeš sám tak v poho přijmu hovor do auta a mluvím ale pak třeba někoho vezu a není vhodné třeba aby slišel uplně všechno a v tu chvilku jsem v........ když nepoužívám rSAP tak si hovor přijmu normálně na mob a dám si ho k uchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec jsem dle návodu  udělal root telefonu samsung a následně nainstaloval android rSAP . V nastavení na maxidotu jsem vypnutí rSAP nenašel, takže jsem to nakonec vzdal a risknul tuhle variantu. Po příchodu do auta vše naprosto bez problému. Telefon jsem vyhledal, spráoval kontakty a historii volání. Po zasunutí klíčku se vše spojí během vteřin. Prostě paráda.

 

Jen mé trochu mrzí, že jsem timto zásahem přišel o záruku telefonu, kterou jsem mél mít ještě více než rok. No nic, snad se nic s telefonem nestane, v autě telefonuji takřka neustále a kupovat nový telefon nebo jednotku jsem opravdu nechtěl.

 

Díky moc všem za odpovédi.

Editováno: , autor: Miroslav Hruška
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Mam dotaz ohledne moznosti vypnuti rSAP. Mam SII z roku 2008(MR09) a na MAXiku neni mozno deaktivovat rSAP. Je mozne tuto funkci nejak vypnout pres VAG? Mam SIV a nejsem schopen se s BT jednotkou sparovat.

Jeste divnejsi je, ze se BT jednotka pokousi pripojovat k dalsim dvou telefonum, ktere jsou ulozeny a ty take pres Maxik nejsem schopen smazat...otazka zni jde to take pres VAG?

 

Dik za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám pocit, že mi šly starý dva telefony (v minulosti párovaný) z maxidotu smazat až při spárovaném a aktivním třetím telefonu.
Nevím přesně, ale nepodporuje Samsung SIV jen rSAP?

Jakou máš BT jednotku? (pod sedačkou spolujezdce).... ať víme co vše podporuje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Superba(3,6FSI MR09) mam druhy den, takze jsem jeste nestihl pozjistovat jednotky(mrknu na to vecer), ale SIV podporuje i ostatni rezimi, protoze ve sve OII(MR11) jsem vyzkousel rSAP, ten mi sel, ale pak jsem to vypnul a funguju bez vzdalene SIMky na klasickem HF, takze je to bud nejake kousle a nebo ta jednotka s tim proste neumi pracovat v rezimu rSAP, ale nejsem schopne pres Maxika to deaktivovat, proto jsem se ptal na ten VAG.

Vecer na to mkrnu a kdyztak hodim cislo jednotky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam andorid 4.2.2. a hlavne SIV mini.

Takze root telefonu instalace android rsap a vse jede jak vino. Po rootu telefonu bez instalace rsap maxik psal telefon nekompatibilni, po instalaci app vse ok. Miroslave diky za navod a vsem za rady, asi bych u toho stravil more casu nez bych to dal dohromady, takhle jsem jen hodku sedel v aute a hral si s tim ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mám dotaz ohledně nastavení BT: Columbus, BT sada 5N0-035-730-D, telefon Huawei P9 Lite (Android 6).
Telefon se nechce spárovat s BT. Nepovedlo se mi to ani na ostatních telefonech (Android 4.4, Windows 8 Mobile). Když se připojím vyhledáním Skoda_BT v telefonu, PIN 1234 zadám na maxidotu, tak přehrávání hudby z telefonu na Columbus funguje. Když se chci připojit z Maxidotu na telefon, tak po zadání dlouhého PINu (111222333444 apod) nedojde ke spárování a občas to i celé zamrzne.

 

Pomohl by "root" telefonu a pak nějaká aplikace rSAP? Vyžadují všechny root? Bez něho to nejde? https://play.google.com/store/apps/developer?id=android-rsap.com&hl=cs)

BT sada podporuje kromě rSAP i další režimy. Kde nastavím "nepoužívat rSAP"? Nenašel jsem to :-(
Díky za každou užitečnou radu a zkušenost.

 

post-100053-0-36119900-1465393253_thumb.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud telefon sám o sobě rSAP nepodporuje, pak ano, je třeba root (což není úprava schválená výrobcem a může následně způsobit zánik záruky).

 

Nevím, zda to tak je u všech jednotek, ale pokud si dobře pamatuju - nikdy jsem to nemusel řešit, jelikož nemám telefon s rSAP - u mě je v nastavení Bluetooth na MaxiDotu možné režim připojení změnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...