Přejít na obsah

Vytlumení - montáž, materiály


Doporučené příspěvky

Vnější i vnitřní plechy dveří jsem vytlumil materiálem STP Anticor. Samolepící tlumící materiál, parádně se s ním dělá, celkem na celý auto 6 plátů (stačilo by asi i 5). Za repro jsem na vnější plechy nalepil ( samozřejmě zevnitř :-)) Gladen Aero Wave, stačil jeden plát.

Repro jsem na předek dal Gladen M165 V2 a na zadek Pioneer TS-A171C1 - ty jsem už měl doma z předchozí oktávky. Repro jsou instalované přes MDF redukce ( výška 36mm). Co se tlumení týče, fakt je důležitější než nějaký super repro. Předchozí auto jsem měl napřed bez tlumení ale teprve s ním byl ten rozdíl opravdu znát.

Celkový náklady:

Tlumení 2 100Kč

MDF 210Kč

repro 2 800Kč

Vlastní práce cca 6 hodin.

Nechtěl jsem žádnej extrém, ale rozdíl je fakt propastnej. Fotky jsem bohužel nedělal, ale asi nějakou zkusím

Editováno: , autor: lubpf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to snazší než u dvojky. Pod madlem a ovládáním dveří dva šrouby, dole otočit plast matku, trochu zabrat aby se vyškubly plastový pojistky a je to venku. Díky dvěma velkým plastovým krytům ( jen nacvaknutým) je i přístup dovnitř dveří úplně v pohodě. jen nezapomenout pak zapojit všechny štekry :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možností je víc. Nevím zda smím dělat reklamu ale já to nakoupil na http://www.ahifi.cz/ protože jezdím kolem. V Brně mají i kamennou prodejnu kde jsou dost šikovný kluci co umějí i poradit a vše je možno i vyzkoušet. třeba si poslechnout rozdíl mezi vytlumenýna a origo dveřma.

Jinak to tlumení má ještě jeden takovej vedlejší efekt. Při doklapnutí dveří mají takovej moc pěknej zvuk. Neumím to popsat, ale rozhodně to není takový bouchnutí prázdný plechový krabice jako originál.

Editováno: , autor: lubpf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Nevím zda smím dělat reklamu 

 

tady to není reklama ale rada nad zlato, jinak tady se může všechno co Pawouk strpí a povolí (podle aktuální nálady a podle toho o koho se jedná)

 

Moc díky, vážně uvažuji.... mám strach že pak z auta nebudu chtít vylezt

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Mno ja rozumim PC a vecem kolem, ale na hrabani se v aute jsem levej :) takze nez bych si to roz***** tak si to radsi necham udelat :D

Spise me jde o to ze trebas prdne reproduktor v aute a na zaruku te pak poslou nekde, protoze jak clovek cte na co vse se uz SA skube tak prave proto me tadytohle vcelku odrazuje. A pochybuju ze me to autorizovanej servis vytlumi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

proč by nevytlumil, je to zásah do konstrukce vozu nebo použití neautorizovaných dílů?

 

nevidím důvod proč by to mělo být o záruku, to bych to auto tedy správně ani neměl umývat abych nepoškozoval lak ...

 

to všichni plánujete tak zásadní reklamace, že se tak bojíte, v nejhorším případě ŠA řekne jako u změn přes VCDS > vrátit do původního stavu....

 

jinak k těm penězům, proč se s tím jebat, když si můžu zaplatit to, že mi to někdo udělá a já v té době můžu vydělávat nejen na to udělání vytllumení, ale i na další pamlsky.... třeba na to, jak si s Clintem budeme užívat pěkné chvilky, ale né mezi sebou navzájem (dál nemůžu psát, je to veřejně dohledatelné fórum, co kdyby....)....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno pokud by se toho ujal autorizák, tak mám zase strach, že to neudělají tka dobře jako někdo kdo se tomu plně věnuje a ví kde co a jak polepit. A ohledně te reklamace to myslím z toho, že abys vyplnil dveře tak musíš rozpojit nějakou elektroniku a aby se nevykécavali na to, že chyba bylo v tom.

 

Mno nechám si to projít hlavou a uvidím, zatím mě Canton přijde dobrý i bez vytlumení :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No píšou, že to pomohlo právě na ticho uvnitř, což mě upřímě zajímá víc, než ta ještě lepší muzika.... proč by jinak polepovali spodní plech v kufru a podběhy kol ? :kol-140:

 

I když je pravda, že nejvíc hluku jde přes okna, tak přes dveře a od kol to taky není zanedbatelné ,takže v globálu by to mělo být poznat ... a každý desibel se počítá ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...