Přejít na obsah

Battery low


Pawouk

Doporučené příspěvky

Dnes si tak myju auto a když jsem otíral kapky vody na dveřích, tak se najednou ozval gong a na displeji radia Swing se objevil nápis "Battery low". Podotýkám, že dveře byly otevřeny asi 10 - 15 min. Baterka je stará čtyři roky, Banner 44Ah 220A DIN 360A EN/SAE. Mám se připravit na to, že brzo odejde? Jinak motor startuje na první ťuknutí. Jezdím většinou jen delší trasy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuto hlášku na rádiu jsem už taky několikrát viděl. Jednou jsem vzal rovnou multimetr a změřil baterku - měla pod 12 V. Auto ale v klidu nastartovalo a baterku jsem dal na nabíječku. Hold cena za malou kapacitu baterky. U mě stačí několik krátkých jízd, časté nakládání věcí (svítí stropní lampičky) a jedno důkladnější vysávání auta a je baterka na dně. Mám taky origo 44 Ah. Až tato odejde, koupím větší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tahle hláška mě nedavno taky vyděsila, hned jsem zkoušel startovat a bez problému. Tak jsem zapnul znova rádio a asi po půl hoďce znova, pak ještě několikrát a po stejné době...podle mě to s napětím baterie nijak nesouvisí, kdyby bylo malé napětí tak se rádio pak už nezapne nebo se ten interval bude zkracovat. Nejspíš je to jen špatně napsané upozornění že se rádio vypne z důvodu úspory baterie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jezdis nekde v civilizaci bezne popojizdeni, tak bych to asi neresil a jezdil dokud uplne nekixne. Pokud hrozi, nekde uviznes a bude ti to vadit, tak bych to nechal nekoho zmerit a nejspise vymenit. Pri delsich jizdach by baterka mela byt stale na full a ta hlaska by se vubec nemela objevit, takze minimalne pred smrti uz baterka bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím

 

dnes mi taky pípla tahle hláška, ale poprvé. Byli otevřené dveře, jelo rádio. Obvykle když stojím s vyplím motorem a zaplým rádiem tak se rádio třeba do 15 - 30 mi ccanevím přesně samo vypne. A když jsem zkusil nastartovat tak to málem nechytlo :D  A baterku mám tu kterou nám tu hodil suri - koment nademnou

Editováno: , autor: Ildmac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...