Přejít na obsah

Autobaterie


xx30

Doporučené příspěvky

@Clerfayt .. dík, já to tam ve 14.30 hodil a uvidím. Teď se půjdu mrknout zda už se nabíjení nepřeplo do udržovacího. 
Po webu ohledně dobíjení v mrazu nic moc informací - či spíš protichůdný, ale vzhledem k tomu co nás od dnešní noci čeká za dvojciferné mrazy jsem to radši dal nabít.
Zejtra pak změřím a pokud tam zbyde 12,2-12,3V tak úspěch a auto nechám odpočívat dokud se neoteplí :D .. (po x-tý - zlatej focus :D ..)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal i v tématu o dobíjení ve Fabii, mám podezření na venkovní teplotu, když je kolem nuly a pod, tak to drží furt stejně:

 

Ale když bylo kolem 5°C, tak tam sem tam skočilo i 13,3V a zvedalo se to jen při brždění motorem. Na ověření je třeba počkat na lepší počasí :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to máte štěstí, protože třeba moje mondeo na cestě Brno-Praha klidně odpojí alternátor na skoro celou cestu. Palubní napětí mám 12,2V. A když zapnu vyhřívání čelního okna tak skočí na 14,9V a jízdu po městě obvykle je na 13,3V. Ale Baterka až do pátku byla původní, takže 6let dobrá výdrž.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim, potreboval bych poradit stran autobaterky. Mam Octavii 3 kombi CNG, uvnitr standardni EFB baterku, ktera je tu na foru uz vyfocena. Auto je stare 3 roky a 5 mesicu. Stalo se mi, ze jsem zkratka nenastartoval. Po startu pres kabely a odejeti nejakych 100 km jsem nastartoval, ale po dalsi kratsi jizde opet nastartovat neslo. Alternatorem to zrejme neni, chyba tedy nejspis bude v baterii. Chtel bych se zeptat, jestli byste baterku rovnou vymenili (protoze napr. nic jineho nema smysl), nebo jestli byste ji zkusili nabyt a pak by se videlo.

 

Pokud bych baterku nabijel, mohu ji vyndat z auta, aniz bych pak musel resit diagnostiku v aute, coz je zjevne nutne pri vymene baterie za jiny kus? Parkuji na chodniku a nemam tedy elektriku v dosahu, prot se ptam.

 

Diky za vsechny relevantni odpovedi.

Editováno: , autor: Argon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, mel bych jeste jeden dotaz. Dlouhou planovanou jizdou se mi baterii podarilo dobit na maximum, tedy 80 procent. Behem 12 hodin ale mira nabiti spadla na 20 procent, takze to ma zjevne sestupnou tendenci. Muzete mi prosim pomoct s interpretaci? Znamena to, ze baterka je znicena, protoze neudrzi nabiti, a je ji tedy zjevne potreba vymenit? Nebo je nejaka nadeje na zachranu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z prvovýroby býva životnosť batérie väčšinou o hodne vyššia. Či je na túto časť auta ešte záruka, netuším, ale skôr si myslím, že nie. Viac by vedeli v autorizovanom servise, prípadne tam dojednať diagnostiku. Veľká pravdepodobnosť, že batéria je KO. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...