Přejít na obsah

Autobaterie


xx30

Doporučené příspěvky

Ještě něco k té rádoby "bezúdržbové" EFB baterii.... Když jsem odlepil nahoře samolepky, tak tam jsou klasické šroubovací zátky, po jejichž odšroubování jsem zjistil, že tam je málo elektrolytu. Doplněno destilkou.


Ono vůbec pojem bezúdržbová baterie je mnohdy jenom marketingový fígl - čas od času není od věci na baterku mrknout.

Viz. údržba bezúdržbové baterie:-)  http://www.mjauto.cz/pece-o-bezudrzbovou-autobaterii

A přesně jak píší v tom článku, hladinu elektrolytu jsem měl pod těmi zobáčky - tak jsem to doplnil tak, aby ten zobáček byl zároveň s hladinou.

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 minutami, Pawouk napsal:

jj, tak jsem to myslel. Já mám S/S vyřazen softem a doposud s baterkou žádný problém, nic nedobíjím (ani nehodlám dobíjet), motor startuje tak, jak má, prostě nic ve stylu FIII.

Já to také zatím neřeším, firemní OIII má 3 roky a skoro 90tis a nic, moje FIII taky nic, ani jedno auto nebylo nikdy dobíjeno (nehodlám na tom nic měnit), jezdí v podstatě denně, tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud to má jen SS a ne rekuperaci, tak není problém. Problém nastal až nasazením rekuperace, která vychází z techniky využívané SS a dále ji rozvíjí ...

 

7L0 = Bez volnoběžné automatiky/přerušení přívodu paliva
7L1 = S volnoběžnou automatikou
7L2 = Přerušení přívodu paliva při jízdě v deceleračním režimu
7L3 = Bez Start/Stop systému, bez rekuperace
7L4 = Motor -Start/Stop- zařízení
7L5 = Start/Stop systém (s bateriovým sensorem)
7L6 = Start/Stop zařízení s rekuperací
7L7 = Rekuperace s 12,5 V
7L8 = Start/Stop zařízení s rekuperací
7L9 = Bez start/stop zařízení bez rekuperace (Blue Motion)

 

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pak je jasné, že nemusíš řešit externí dobíjení B) edit: jé, už vidím, že to reku má mít stále aktivní ...

 

Sice starší, ale jistě stále platný info

J367.thumb.jpg.5e6c40fb9e61187b6a882a91e405939a.jpg

 

méně detailně pak zde

https://forum.skodahome.cz/topic/133719-dobíjení-autobaterie-nabíječka-startovací-zdroje-apod/?do=findComment&comment=2380429

 

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale ta rekuperace je na obou autech aktivní, jen StartStop se nepoužívá (je deaktivovaný). Nevím jestli v tomto tématu, nebo jinde, jsem i měřil baterii v zimě po odstavení auta , bylo -4°C, auto stálo venku půl dne, po odemknutí (baterie musela napájet 30/25s svícení Coming/LeavingHome) jsem na baterii naměřil 12.64V (pokud si pamatuji správně). Znovu opakuji, u auta, kde je rekuperace aktivní, jen je deaktovován StartStop.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, možná na to má vliv denní ježdění, možná "vhodná trasa", každopádně uvidíme co ta baterka vydrží, rozhodně nemám v úmyslu ji pravidelně dobíjet, auto má sloužit a né já jemu. Sám jsem zvědav za jak dlouho se odporoučí ? (kór při dnešní obecně klesající kvalitě baterií...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při výměně AKU v autorizovaném servise zrějmě zapoměli tento konektor zpátky připojit. Běžně se do motor. prostoru nedívám a nejsem odborník. Tečka.

 

Tohle mě trápí nejméně. Jelikož to mám k Ferdovi cca skoro 500km, tak se mi tam zatím moc nechce a rozhodl jsem se zariskovat a na vlastní odpovědnost tento konektor odpojit.

 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky


Pro znalé problému bych rád upřesnil, že fórum je o diskuzi, radách a předávání případných know-how. To, že jste tady někteří od fochu neznamená, že ostatním budete vytýkat, jakou Ameriku náhodou neobjevili.

Je jen dobře, že jste tady, ale trochu pokory a pochopení k nám neznalým by neuškodilo.

Já stále doufám, že toto odpojení nepáchá žádné vedlejší škody. Díky všem, ktěří už takto jezdí několik měsíců, za poznatky [emoji106].

  • Líbí se mi 3
  • Pozitivní 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedine co mozmo napacha je vyssia spotreba. O kolko? Individualne...

Niektori z nas jazdia plyn brzda a vobec nevyuzivaju rekuperaciu. Niektori zas saleju za kazdym deci a brzdia motorom uz sedem svetelnych rokov pred dedinou.

Ja by som tiez rad upozornil na jeden fakt, ked uz sme pri "spravnackych" vyhlaseniach.

Viaceri z vas ste skoro nadavali uzivatelovi@osobne a inym co tuto upravu propagovali. Viaceri z vas (absolutne bez osobnej skusenosti, bez overenia) vyhlasujete ze ferda to vie vypnut inak. Konecne sa oteplilo a uzivatel s ktorym som komunikoval a ktory unho bol, logoval parametre po sw zmene, a ako som predpokladal, nedoslo k uplnemu vypnutiu tejto eko srandy. Ak to cita a chce, nech sa tu prizna, ja ho bonzovat nebudem, taka bola dohoda.

Ja sa kludne aj predzasobim pokorou ked uvidim profesionalnejsi pristup k technickym temam, a ked sa prestanu viest diskusie stylom JPP.

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, par jedincu, co si kvuli tomu zaplatili u ferdy slozitou upravu softwaru a pak se nemohli srovnat se skutecnosti, ze to jde udelat i jednoduse a zdarma (hardwarove), meli urazlive reakce a nesetrili minusovym hodnocenim mych prispevku.

 

Ferda tajemny jako hrad v karpatech, jedine co napise, ze podrobnosti vysvetli jen pres SZ. Me to tak nejak pripada, ze se nam tu vytratila ochota nezistne pomoci ostatnim, ze to nekdo bere uz jen jako kseft.

 

Na druhou stranu si z toho clovek logicky odvodi, ze odpojenim konektoru se nic nepokazi, kdyz i ferda, ktery tomu asi rozumi nejvic, mlci a mlci a mlci. I mlceni je odpoved.

 

Ja mam konektor vypojen od 20.9.2018, zapojil jsem ho zpet jen na servisni prohlidku. Je to opravdu jednoduche, zvladne si to udelat kazdy sam a uplne zdarma.

https://forum.skodahome.cz/index.php?/topic/139996-START-STOP&do=findComment&comment=2345825

 

 

 

 

 

 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 4
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...