Přejít na obsah

ROZVODY - Po nastartování zaklepe


Noholam

Doporučené příspěvky

Podle popisu to vypadá, že klepe rozvodový řetěz. Jestli je to ono, tak fofrem do servisu a vyměnit rozvody (řetěz a hlavně jeho napínák za poslední modifikaci). Jinak hrozí fatální poškození motoru - přeskočení řetězu a pak blízké setkání ventilů s písty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak mám stejný problém. Objednal jsem tedy rozvodový řetěz (ten delší), pak napínák a tři vodící lišty. Když jsem se chtěl ale objednat do servisu, tak mi řekli, že automaticky mění oba řetězy včetně napínáků a vodících lišt. Je to opravdu nutné měnit všechno? Mám Supa II, r.v. 2008 a najeto ca. 165 tkm. Vím, že je to dost a nechci šetřit za každou cenu. Ale myslel jsem, že se mění jenom jeden řetěz a napinák. Pro jistotu jsem objednal všechno i když možná zbytečně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nutné to nie je ale stojí to "pár" korún , ak to robí niekto na kšeft tak vymeň len čo treba , ak sa to robí na poriadok tak : Kčkový napínák , rozvodovú reťaz , spodný kryt s guferom , tmel ,  vodiace lišty , okrem krytu všetky skrutky , držiak uloženia ložisiek , a olej s filtrom ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, vlastně tři řetězy. Taky si myslím, že by stačilo vyměnit jenom pohon rozvodů. Ale už je to koupené a čekám, až to v servisu vymění pro klid mé duše :-). To rachtání už nechci slyšet.

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...