Přejít na obsah

Pozná servis domácí výměnu oleje


hruskin

Doporučené příspěvky

Chtěl bych si sám vyměnit olej po cca 5000 a nechce se mi kvůli tomu jezdit do servisu, jednak mám trochu obavu, aby mi jej opravdu vyměnili a taky na tom nevidím nic složitého.

Jde mi o to, jestli může servis tu výměnu nějak poznat, třeba z nějakých záznamů v řídící jednotce nebo podobně a já pak zbytečně nepřišel o záruku.

Teď mám nastavený proměnlivý servisní interval a na další výměnu bych měl jet až ve 30000. Tak si myslím, že bych si sám udělal dvě výměny a pak jel na klasickou výměnu v autorizovaném servisu po dvou letech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem nakonec vyměkl a nechal si vyměnit olej v autorizáku. Cena 2600 Kč (materiál 2300). Vypadá to, že i výměnu udělali - olej je světlejší, filtr je jiný. Přešel jsem na pevný servisní interval. Jako bonus mi omačkali body pod prahy, za které se auto zvedá. Servisák kecal, že auto jinak zvednout nejde a že to nevadí a že auto má antikorozní úpravu apod. No zkrátka jsem tam byl naposledy, debila můžou dělat z někoho jinýho. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a jaký olej ti tam dali ? ten na 30 tis nebo na 15 ?

na 15

 

ale RAPID za prahy zdvíha...len sa musí na miestach na to určených

Jasně zvedá, ale podle mě to zvedli blbě (asi nepodložili) a chranný nátěr (guma) je pryč.

 

Olej taky mění na 1/2 polovině doma sám.Náklady i s origo olejem a filtrem do 1000Kč.V servisu nepoznají ani prd.

Kdesi jsem četl, že si nějak značí vypouštěcí šroub. Podle mě to servis ani tak moc neřeší, dokud není nejaká závada na motoru, pak by to třeba zkoumali víc. Zkrátka jsem si zaplatil pocit jistoty, že nepřijdu o záruku.

 

takže v servisu krátkej olej cca 2600 vč. práce a LL tak 3600 +-  předpokládám?....

JJ, kalkulace za LL byla cca 3600

Editováno: , autor: hruskin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně zvedá, ale podle mě to zvedli blbě (asi nepodložili) a chranný nátěr (guma) je pryč.

No hlavně by se auto nemělo zvedat vůbec za ta místa, kde se dává ruční zvedák (lem prahu, označený šipkami) ale za prahy jsou přesně určená místa, pod které se mají dát patky stojanového zvedáku!

http://forum.skodahome.cz/topic/12470-m%C3%ADsto-pro-zved%C3%A1n%C3%AD-vozu-zm%C3%A1%C4%8Dkl%C3%BD-pr%C3%A1h/page-2#entry256885

Toto je sice z OI, ale u RAPIDa to bude podobné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když kupuju nový auto, tak počítám s tím, že budu jezdit do autorizáku a to něco něco stojí a je potřeba s tím počítat. ty ceny co jsem napsal jsou napříč značkama hodně dobrý na autorizák. pokud budu chtít sockovat, tak koupím olítanou vraždu ve které před pěti rokama jezdil můj šéf a budu měnit olej na zahradě před barákem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dobrý téma ! A kdo by se s tím v tom autorizáku jako zabýval ? Mechoš práskač by letěl žalovat za mistrem, ten za přejímacím technikem a pak by volali importérovi, že sis to vyměnil sám nebo co  ??? Nejen, že poznaj hovno, ale hlavně, maj to úplně v prdeli ! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když použiješ origo filtr tak nepoznají nic.Určitě nejseš debil a nenaleješ si tam nějaký sračky.

K tomu zvedání,oct1 měla měkké prahy,proto se zvedá vpředu za nosník,vzadu za nápravu,fabia se může zvedat za prahy,v případě,že má servis v pořádku gumové patky na zdviži tak se nic nestane.Roomster vpředu jinak než za prahy zvednout nejde,má plasty na podvozku a nedoléhají úplně k nosníku,u rapida to asi bude podobný.A ty označený body na prahu jsou určený s vyjímkou oct1 ke zvedání jak heverem tak zdviží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...