Přejít na obsah

Cukání po startu


Karlos24

Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

mám yetiho vyrobeného v roce 2012, motor 1.4tsi. Někdy když auto dlouho (třeba 10 hodin) stojí tak po nastartování má zvýšené otáčky a motor je strašně hlasitý. Trvá to asi minutu než se to uklidní a otáčky spadnou tam kam mají. Pokuď se pokusím rozjet dřív než se to uklidní, tak se auto škube, že je to až nebezpečný a někdy se ozve i taková řekl bych plechová rána asi někde od výfuku, ale to nevim přesně odkud to jde. Nejbližší autorizovaný servis je asi 35 km, tak jsme s tím byli v neautorizovaným servise, tam si to projel technik a řekl že je to normální, že se musí všechno natlakovat a tak než se vyjede. Takže prý před vyjetím čekat. Máte to někdo taky tak?

Tady přikládám odkaz na youtube kam jsem včera veček nahral video, kde jsou vidět ty zvýšené otáčky a hlasitost motoru. Po nastartování jsem stahnul okénko, aby to telefon zachytil a pak jsem teprve vytáhl telefon, takže to není natočeno bezprostředně po nastartování ale asi pul minuty po tom. Mikrofon na telefonu neni nic moc, ale přecejen je slyšet jak je to hlasité a pak uplně ticho

 

http://youtu.be/d47gWt8l3ZI

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 1,2 Tsi a po startu se mi taky občas stane, že otáčky vyletí vysoko na 1200 ot/min a do minuty to spadne na volnoběh. Proč to dělá nevím, ale je pravda,že je to čím dál častější. To škubání jsem nezažil, vždy čekám až to padne na volnoběh. Uvidíme časem. Dej kdyžtak vědět co ti na to řekli v autorizovaném servise, pokud se tam stavíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to daň ekologistům. Jde o to, že za určitých podmínek (teplota, čas od posledního startu, ap.) elektronika motoru cpe do motoru zvýšené množství paliva za účelem rychlého ohřátí katalyzátoru. Někdy je toho paliva tolik, že samotný motor má problémy se s tak bohatou směsí udržet v chodu a škube sebou a vydává zajímavé zvuky.


 


Řešilo se to i v sekci FII/Rommster a hlavní téma je v sekci Octavia II - motor - 1.4 TSI, je tam více k tomu motoru, viz odkaz


 


http://forum.skodaho...i-90-kw/page-63  - příspěvek 1564 je tam TPI od Škodovky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Mám to samé. Když jsem s tím byl v autorizovaném servisu, tak mi řekli že je to normální. Ale že to dělá jen za teplého počasí?? V zimě to nedělá to po nastartování má hned normál otáčky a necuká. A v mrazu by mi to přišlo normálnější než v létě :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přečti si TPI uvedené v odkazu v příspěvku č. 5... Zahřívání katalyzátoru je kvůli emisním testům, které se při homologaci provádějí za přesně definovaných podmínek - a jednou z nich je určitý rozsah teploty chladící kapaliny, který je uveden v tom TPI. Probírá se to tady pořád dokola... Víc to nemá smysl rozebírat. Jedině, že bys provedl defenestraci v Bruselu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...