Přejít na obsah

VYPÍNAČ POD VOLANTEM


krejca888

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Přesne takove tlacitko mam tam kam ukazuje šipka a vedou z nej kabeli smerem ke dverim nad pojistky a tam neco na stridacku blika zelene a zlute. :-) ale vzdycky jen chvili kdyz otocim klickem zacne toi blikat kdyz ho vypnu po chvili to prestane.

Bývalo to k elektronické knize jizd, přepínání soukromé /služební km...

Přesně, máš v autě "bonzáka" = to auto bývávalo služební a má v sobě sledovací zařízení s přijímačem GPS a vysílačem GSM, který permanentně sbírá data o poloze auta a podle polohy toho vypínače buď registruje do paměti zeměpisnou  polohu i ujetý km (služební používání), nebo jen ty ujetý km (soukromá jízda) - přepnutí signalizuje ta LED.

 

Předchozí majitel = firma si platil sledování a vedení elektronický knihy jízd u nějaký firmy, když auto prodal, může klidně někdo zapomenout platbu zrušit a ta firma pak bude mít k dispozici data o tvým cestování - kdy kam jak rychle... 

 

Doporučuju se toho urychleně zbavit, jen to užírá z baterky, jinak to není k ničemu, pokud si to nechceš přihlásit na sebe a za cca 5-6 tisíc ročně mít "bezpečnostní" sledování auta. 

 

Měl jsem to v autě taky (Drobek byl taky služební), vykuchal jsem to pryč - bývá to zamaskovaný ve střední konzole v prostoru těsně nad rádiem. Je potřeba vyndat rádio z palubovky a případně i tu střední konzolu odmontovat abys to našel - sledovací jednotka i s anténama je nejčastěji v ní nalepená kusem oboustranný lepicí pásky těsně nad rádio, aby nehrkala. Napojení je na konektory, stačí je rozpojit. Vypínač i LEDka tak zůstanou nefunkční.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Je to asi tak, že vypnutý to není NIKDY = má to trvalý napájení od baterky přes pojistku se stálým napětím "před spínačkou", tudíž to zvyšuje klidovou spotřebu auta. Na poloze přepínače záleží jen to, jestli to do vnitřní paměti zapisuje "jen" ujetý kilometry (v poloze "soukromá jízda"), nebo jestli si to zapisuje kilometry, rychlost a GPS polohu (poloha "služebně"). Odesílání dat se děje automaticky pořád, dokud je platná datová SIM-karta vložená do jednotky, neboli dokud bude někdo platit prachy na účet mobilního operátora, bude někdo dostávat na počítač několikrát denně souhrnný data o tom kolik km a případně i kde tvoje "nová kára" najezdila. Doporučuju tuto bonzovací jednotku co nejdřív minimálně vypnout odpojením, když už ji nechceš definitivně demontovat z auta - využívat to "sledování" totiž vyjde zhruba na 5000 českejch ročně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vytáhneš pojistku - a vypadne všecko, co je na ni zapojený. Pochybuju, že by to montovači zapojovali na samostatnou pojistku - spíš využili už nějakou zapojenou. Takže to padá...

 

A o firemní/soukromý jízdě rozhoduje orientace přepínače - jak ho namontili, tak to je. Obvykle když svítí LED, tak jde o služební jízdu, ale každej montér a určo i každej druh toho sledovače to může ukazovat jinak. 

Jak říkám, nejlepší je to komplet vyházet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...