Přejít na obsah

Panoramatická střecha se nechce zavřít


mikkiste

Doporučené příspěvky

Zdravim Vas,

 

mam Superba combi s panoramatickou strechou. Dnes, kdyz jsem ji chtel zavrit, tak mi dojela jen do toho vyklopeneho stavu a ne a ne se zavrit! Nejdrive jsem vyndal a nandal pojistku. Zkousel jsem ten nastavovaci proces - drzeni zaklapeni strechy, aby se docentrovala nulova poloha - okno tu proceduru provede, ale jen ve vyklopenem stavu. Takze tohle nepomohlo. Tak jsem jeste rozebral lampicku a zkusil to dotahnout rucne imbusem. to se mi taky nepodarilo, neslo to otocit dal, nez to bylo. Vim, ze to ma jit tezko, ale proste to neslo, otevrit jsem to tim imbusem dokazal, ale dovrel jsem to jen do te priotevrene polohy.

 

Nema s tim nekdo zkusenost, co by s tim mohlo byt? Uz se mi to jedou stalo, ale vyndal a nandal jsem pojistku, udelal jsem tu testovaci proceduru a pomohlo to. Ted nic.

 

Dik moc za jakykoliv konstruktivni komentar!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To znám... Před cca 2 měsíci jsem chtěl střechu zavřít, ani se nehnula, síťka pod ní se pohybovala normálně. Vypnul jsem zapalování, vyndal klíček, zasunul a zase nic, takže znovu vyndal, auto zamknul, odemknul, pořád nic. V minulosti totiž tento postup pomáhal, když občas z Columbuse nešel zvuk - stalo se, že displej svítil, reagoval na dotyky, takže šlo přepnout z rádia na TV nebo na MP3 z SD karty, ale zvuk vůbec nešel. Po ujetí asi 5 km jsem u baráku střechu normálně zavřel, od té doby chodí bez problémů.

 

Před cca měsícem jsem zaparkoval a pro změnu nešel ani na x pokusů vyndat klíček ze spínací skříňky, naštěstí se mi to stalo až večer v Plzni a naštěstí jsem na noc mohl strčit auto do garáže, takže hned druhý den ráno do servisu. Na diagnostice zjistili, že prý příslušná ŘJ správně dostávala informaci o tom, že páka voliče jízdních režimů je v poloze P, ale nedávala dál pokyn elektromagnetu ve spínací skříňce k uvolnění klíčku. Zaplatil jsem diagnostiku s tím, že momentálně vše funguje. Když jsem se ptal co s tím, pokud by se to opakovalo, dostalo se mi rady vozit pro jistotu druhý klíč, kterým bych mohl auto nouzově zamknout... Nicméně si myslím, že by mělo stačit na chvíli vytáhnout pojistku, přes kterou je elektromagnet napájený (předpokládám, že to tak je), vyndat klíček a pojistku zase vrátit - jenže jsem ještě nepřišel na to, která pojistka to je, a zatím se to neopakovalo... Taky by snad mohlo pomoci na chvíli odpojit baterku, ale do toho se mi nechce.

 

Včera při odjezdu z Benešova jsem do navigace zadal nový cíl za Chrudimí a ve chvíli, kdy jsem si měl na displeji vybrat jednu ze tří tras, se Columbus kousnul a na nic nereagoval, hrálo jen rádio, které ovšem nešlo přepnout na jinou předvolbu, ani zesílit. Po vypnutí a zapnutí zapalování se na displeji okamžitě objevovala mapa s výběrem tří tras, rádio nehrálo, displej na dotyky zase nereagoval, handfree sice pochopila, že přišel hovor (mám nastavený automatický příjem), ale slyšet nebylo nic, ani druhá strana neslyšela mě. Ujel jsem podle navigace v mobilu cca 130 km, auto odstavil, znovu zkusil Columbus, pořád to samé. Zavolal jsem tedy do "mého" servisu v Plzni, že se dnes zastavím, ovšem když jsem po dvou hodinách znovu sednul do auta, vše chodilo normálně a zatím tak i chodí. Chvílema si připadám jako blbec. Pochopitelně záruka už je pryč :angry2:.

 

Je možné, že to všechno jsou následky toho, jak mi jednou v lijáku přes pojistky u řidiče asi 2 hodiny protékala voda, když se zkroutily odtokové hadice od panoramatické střechy, procházející A-sloupky (ovšem to se tehdy řešilo ještě v rámci záruky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...