Přejít na obsah

Park assistent


Martinoslav

Doporučené příspěvky

Odfoť konektory tej RJ a vlastne všetko čo máš k tým trom a ten štvrtý. Gula bude v tom prípade problém.

Zdravim všechny,

koupil jsem si origo parkovací senzory na Škoda Fabia - po vybalení jsem zjistil že je to sada se 3 senzory. Jak jsem se informoval tak se dá náhradní senzor koupit. Ta řídící jednotka tam má volný pozice na kabely na 4. senzor.

Chtěl bych se tedy zeptat zdali nemáte někdo zkušenosti s touto úpravou ze 3 na 4 senzory?????

EDIT: Nebude se v případě 3 senzorů se ten prostřední hádat s tažným zařízením? Máte s tím někdo zkušenosti?

Děkuju za odpovědi.

No môže sa to stať pokial jeden alebo viac senzorov prestane komunikovať s RJ tak by som jukol na jednak ich uloženie teda či sú vizuálne OK a potom pozrel konektory a kabeláž

Taky bych měl jeden dotázek, mám FI r.v. 2003 parkovací senzpry jsou tam již od výroby, ale v poslední době v nepravidelných intervalech, při couvání, když nestojí za mnou žádné auto, tak parkovací senzor pípá, jako bych měl 10 cm za prdelí nějakou překážku, která tam samozřejmě není. Setkal se již někdo s tímto problémem?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj kluci - jaký by jste doporučili parkovací asistent do Fabie 1 ( konkrétně ) - jediná podmínka je, aby displej zobrazoval přesně číselně kolik cm chybí od zadní překážky a jestli to jako laik zvládnu nainstalovat sám... jsem elektrikář, ale do auta jsem nikdy nic podobného nemontoval.... díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me osobne se nelibi ty "zobrazovace", kam to dat do interieru a tak.. osobne bych rek, ze pri couvani se stejne dival do zadu nebo do zpetneych a nesledpval bycg displej. Pipani mi prijde dostacujuci. Kdyz uz nejakej, tak PS-08A :)

jinak motaz by mela byt bez problemu u vsech. Jenom si nejdsem jistej u PS-81 montaz pod drzak SPZ :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pučil sem otcovi na dva dny fabii combi a druhej den mi volá do práce, že se mu něco stalo - couval a nabral pojízdnou kovovou popelnici na parkovišti až rupnul nárazník a dokonce i rozsypal zadní levé světlo..musel jet asi rychleji :-) inu, světlo už mam nový a narazník sem koupil novej a už se stříká a rovnou sem i zajel koupit parkovací senzory originál škoda s veškerou kabeláží za 2500kč. Příští týden bych je tam chtěl domontovat aby se to už neopakovalo, sem takovej ten správnej tunér a každej škrábaneček mě vytočí:-) natož tohle. Jen doufám, že tu někde najdu schéma, jak a kam to přesně zapojit - přeci nebudu dávat litr někomu za připojení jak mi už nabízeli. Budu muset nejen vyvrtat díry do zadní lišty, ale hlavně najít kam zapojit to klubko kabílků..z článků co tady čtu nevím, jestli bych to dokázal zapojit správně na ty pojistky..nerad bych odpálil ostatní věci v autě...pokud to už někdo dělal, připadně by rád pomohl, přijel bych :-) těpic hans Louny ps: fotečky couvání do popelnice, následná výměna světla, (pro nový nárazník si dneska jedu) a parkovací asistent v krabici :-)

post-27138-1228844698_thumb.jpg

post-27138-1228844748_thumb.jpg

post-27138-1228844770_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chcem sa spytat ci ide spojazdnit park asistent z F2 do F1?Myslim po elektrickej stranke, nezaujima ma ze F2 su lakovane.

Dik.

U tech poslednich F1 to pujde. Nevim presne od jakeho tydnu vyroby, pausalne receno u tech co se vyrabely posledni cca. rok. U tech starstich to chodit nebude. Tam musis pouzit ty starsi covaky co berou signal ze svetla zpatecky a ne z CANu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

koupil jsem před týdnem Fabii 1 a asi mě "zapoměli" udelat vzadu okno. Při couvání nevidín toho moc. Řidič jsem - ten dědek s bekovkou ač řídím 50 let.Prosím o radu zda koupit asistenta s obrazovou grafikou nebo jen zvuk. Zvukový signál je jednoduší na zapojení. Co užíváte? Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj, nevěděl by někdo zapojení park. asist. z FII na FI MR2005 ?

Hnědý konektor je obsazen takto:

PIN 1 černožlutý........ ?

PIN 2+4 bíločervený..... repráček

PIN 5 černobílý......... ?

PIN 6 modrožlutý....... ?

PIN 9 zelenožlutý....... ?

PIN 11 hnědý............... ?

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...