Přejít na obsah

Vibrace od předku při akceleraci po výměně pružin tlumičů


škodovkář

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám problém.

Na FI 1,4MPI, r.v.2002, 143.000km, první majitel, se objevily po opravě prasklého péra v předním levém tlumiči (vyměněna byla obě péra plus jejich kompletní horní uložení) podivné vibrace/chvění odněkud od přední nápravy a spíš z pravé strany při akceleraci nad cca 40km/hod, přes 50 a kolem 60km/hod ustávají.

Vibrace, takové jakoby „duch, duch, duch“, se nepřenášejí do volantu, ale spíše je cítím na plynovém pedálu a spolujezdec přes nohy na podlaze.

Nejvíce patrné jsou na trojku. Pokud není motor „ pod plynem“, tak nic nevibruje.

Servis uznal reklamaci, a že to odstraní. Nakonec, po delším laborování, mi ukázali poškozený vnitřní homokinetický kloub na pravé poloose, a že prý je to tím. Souhlasil jsem s výměnou.

Auto jsem potom po krátké zkušební jízdě převzal a doufal v dobrý konec. Nicméně, jak již asi tušíte, dobrý nebyl.

Po cca čtrnácti dnech mi oznámila dcera, která auto používá, že cítí vibrace. Vzal jsem si auto přes víkend a ujel s ním ve třech lidech a s odpovídající bagáží cca 400km na chalupu a zpět, takže času během jízdy bylo na pozorování dost.

Vibrace jsou markantní nejvíce při trojce, začínají kolem 2000 otáček, kulminují kolem 2500 a vytrácejí se kolem 3000. Také na dvojku jsou markantní, ale tam už já tolik netočím. Na čtyřku jsou také cítit. Vždy jen pokud dávám plyn, např. ve stoupání, nebo zrychlování. V ustálené jízdě, nebo při jízdě bez plynu nikdy nic nevibruje.

Než půjdu vibrace do servisu znovu reklamovat, zašel jsem do značkového servisu, kam jezdím s druhým autem a vše jsem jim vylíčil. Usoudili, že by se mohlo, spíš než o mechanickou záležitost, jednat o záležitost elektrickou. Zapůjčili mi nový zapalovací modul, ať to vyzkouším. Při jeho montáži zkontrolovali svíčky, a protože byly dost „jetý“, tak je vyměnili.

Bohužel vibrace nezmizely, takže jsem sice ušetřil za nový zapalovací modul, ale nevím, co dál.

Nemáte někdo podobnou zkušenost?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...