Přejít na obsah

Nesvítí potkávací (tlumená) světla


chromax

Doporučené příspěvky

Zdravím, potřeboval bych poradit... Nesvítí mi tlumená světla na fábii 1.2 HTP 12V,dálková i obrysová jsou funkční,mám originál denní svícení,to taky nejde.Tipuji to na spínací relé,ale nevím které to je. :help:

A abys neměl pocit, že ti nikdo nechce poradit:

pokud ti nepraskli obě žárovky najednou, tak máš jedinou možnost - reklamace (aspoň mám pocit, že to škodovka originálně dodělává v servisu necelý dva roky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

potřeboval by jsem prosím pomoc....nedávno mi začalo blbnout levé potkávací světlo a to tím,

že při jeho zapnutí se rožne jen minimálně - svítí jako doutnavka a přitom se mi jemně rozsvítí

i levý přední a levý boční ukazatel směru . To ustane a rozsvítí se normálně po chvilce a někdy

to ustane, když několikrát otočím - zapnu a vypnu hlavní vypínač světel. Děkuji za rady :-)

Editováno: , autor: li.ška
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím,

tak se mi před pár dny na autě objevil problém se světly. Po otočení na I. stupeň se mi klasicky zapnou parkovačky, ale po otočení na II. stupeň už se nic nestane, potkávačky se prostě nerozsvítí. Jinak dálkovky normálně svítěj, žárovky jsou OK a pojistky jsem měnil, těmi to také neni. Nějaké rady nebo nápady?

Díky za cokoliv, mějte se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dnes chci vyjet, náhodou zkusím, jestli mi jdou světla a bohužel levé potkávací nesvítí. Tak jsem vyměnil žárovku a zase nesvítí. Prošel jsem pojistky, dobré. Kontroluju přívod proudu k žárovce, proud k žárovce nejde. Poraďte. V kabelovém svazku bych nehledal, před rokem a půl mi v servise dali fungl nový, jelikož ten původní měl výrobní vadu jako u většiny počátečních fábií. Za všechny rady předem srdečně děkuji. :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím, potřeboval bych poradit, v čem může být závada. V pravém předním světle mi praskla žárovka. Při výměně jsem ale zjistil, že není proud ani v patici, ani na pojistce. Je někde ještě nějaká další pojistka, nebo relé, které by mohlo odejít? Nebo je třeba napojit na VAG a odmazat chybu? Předem díky za odpovědi.

Fabia I combi, 2001, 1,4 16V / 74kW

Editováno: , autor: Mikra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádné další relé není. Když svítí levé tlumené světlo, tak na pojistce č. 54 je napětí. A to samé napětí musí být na pojistce č. 50. Živé konce pojistek 50 a 54 jsou spojeny v pojistkové skříňce. Zkus jinou zaručeně dobrou pojistku (třeba tu 54). Pokud to nepůjde, změř po vytažení pojistek napětí na živém konci. Když na 50 nebude, je problém v pojistkové skříňce (ale to je málo pravděpodobné). Máš kontrolu prasklých žárovek? Tam jde proud do žárovek ještě přes řídící jednotku kontroly žárovek J571, ale ta je až za pojistkama.

Editováno: , autor: Dula
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistky jsem samořejmě prohodil, takže těmi to není. Skutečně NENÍ proud v pojistkové skříni. Měřil jsem to jak na 50 (tam není) tak na 54. Budu tedy asi muset rozebrat pojistkovou skříň. Kontrolu praských žárovek nemám.

Díky za radu

Editováno: , autor: Standis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na pojistky 50 a 54 by měly jít žlutozelené vodiče. Spojeny dohromady se žlutozeleným od spínače světel jsou někde v kabelovém svazku za přístrojovou deskou. Kde to je ale netuším. Všechny mají průřez 1,5 mm, takže bych je zkusil spojit u pojistkové skříňky. Nemáš doufám ani žádné denní svícení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Nesvítí potkávací (tlumená) světla

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...